Putteri kylmeni ja huippusijoitus lipesi Mikko Korhoselta Walesissa - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Putteri kylmeni ja huippusijoitus lipesi Mikko Korhoselta Walesissa

Mikko Korhonen ei onnistunut ottamaan Celtic Manorissa huippusijoitusta toisena peräkkäisenä vuotena. Kuva: Getty Images

Callum Shinkwin eteni vastustamattomasti voittoon.

Mikko Korhonen (-1) joutui pettymään Walesissa Newportissa päättyneessä DP World Tourin kilpailussa. Hän pelasi Cazoo Openin viimeisellä kierroksella kisan heikoimman tuloksensa, 74, ja putosi neljänneltä sijalta 15:nneksi.

Korhonen pelasi Celtic Manorin Twenty Ten -kentän reiät 10–18 tasatahtiin kilpailun voittajan kanssa, mutta ei saanut aivan parhaalla tavalla otetta etuysiin – etenkään sunnuntaina. Kolme yli sujunut ulosmeno sisälsi parien ohella yhden tuplabogin ja yhden bogin.

Päätöspäivän birdie-tili aukesi 11. reiällä, ja birdiet hänelle kirjattiin myös väylillä 15 ja 18. Korhosen harmiksi jälkimmäinen kenttäpuolisko käsitti myös kolme bogia, ja top 10 -sijoitus pääsi karkaamaan.

”Oli aika heikkoa tänään. Pari lähipelisäätöä ja putteri oli muutenkin aika kylmä tänään. Löin ihan hyvin. Vähän harmittaa, sillä tällä viikolla oli enemmän otettavissa”, lähes 25 000 euroa palkintorahaa kuitannut Korhonen sanoi.

Kyseessä oli Cazoo Openissa viime vuonna kolmanneksi sijoittuneen Korhosen viides top 15 -sijoitus kuluvalla kaudella. Parhaimmillaan hän on ollut kahdeksas, kolme kuukautta sitten käydyssä British Mastersissa.

Eroa vuoden 2010 Ryder Cup -kentällä pelatun kilpailun voittaneeseen Callum Shinkwiniin kertyi 11 lyöntiä, top 10 -sijoitukseen kaksi.

Korhonen ylsi tällä viikolla 11. peräkkäisen kerran jatkokierroksille DP World Tourin kilpailuissa. Race to Dubai -listalla sijalle 73 noussut luottopelaaja on karsiutunut edellisen kerran kiertueella maaliskuussa.

Neljän lyönnin päähän kakkoseksi sijoittuneen Connor Symen (-8) jättänyt Callum Shinkwin otti sunnuntaina toisen voittonsa DP World Tourilla. Edellinen tuli Kyproksella marraskuussa 2020, jolloin Kalle Samooja hävisi englantilaiselle uusinnassa. Voitto oli lähellä jo vuoden 2017 Scottish Openissa, jonka playoffissa Rafa Cabrera Bello oli etevämpi.

Callum Shinkwin voitti toisen kerran DP World Tourilla. Kuva: Getty Images

Shinkwinille Twenty Ten -kenttä on tavallista mieluisampi, sillä kaksi edellistä Celtic Manorin visiittiä olivat tuoneet hänelle neljännen ja kahdeksannen sijan.

”Se ei ollut helppoa, vaikka minulla oli takaysille tullessa muutaman lyönnin johto − etenkin kun Connor (Syme) hyökkäsi. Paljon oli paineita viimeiselläkin reiällä. Siinä tuli monille isoja lukuja, vaikka avaus oli väylällä”, Shinkwin sanoi.

Hän muistutti, että Kyproksen kisassa ei ollut yleisöä, ja että hän lähti silloin takaa-ajajana päätöskierrokselle. Walesissa Shinkwin johti lähtiessä viimeiselle kierrokselle. Tällä kertaa päivä sujui erilaisen kaavan mukaan.

”Voittaminen on mahtavaa, pelattiin missä tahansa. Mutta itselleni merkitsee todella paljon, kun pystyn siihen perheen ja ystävien ollessa paikalla.”

Lähes 300 000 euron palkintosumman saanut Shinkwin vaihtoi hiljattain putteria palattuaan samaan malliin, jolla hän pelasi kolme vuotta sitten.

”Nyt en käyttänyt putterin lavan yläosassa ollutta tähtäysviivaa vaan laitoin siihen pisteen. Sen jälkeen pallo on pyörinyt viheriöillä suotuisasti”, tuore voittaja sanoi.

Lue seuraavaksi: Mikko Korhonen kohensi asemiaan Cazoo Openin top 10:ssä mainiolla loppuvenytyksellä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)