Mikko Korhonen kohensi asemiaan Cazoo Openin top 10:ssä mainiolla loppuvenytyksellä - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Mikko Korhonen kohensi asemiaan Cazoo Openin top 10:ssä mainiolla loppuvenytyksellä

Hyvää turnausta pelaava Mikko Korhonen käytti nelosreiän avauksessa väyläpuuta. Kuva: Getty Images

Korhonen on pelannut Ryder Cup -kentän reiät 15–18 tähän asti kahdeksan alle.

Mikko Korhosella (-4) vaikutti olleen Walesin Newportissa jatkuneessa DP World Tourin kilpailussa lauantaina käsijarru päällä. Hän kuittasi neljännen reiän bogin heti perään tulleella birdiellä, mutta virheet eivät jääneet siihen. Kierrostaan takaysin alussa kaksi yli ollut Korhonen kuitenkin osoitti hienoa venymiskykyään iskien neljän viimeisen reiän aikana kolme birdieä.

Hän kohensi 70 lyönnin kierroksellaan asemiaan tuloslistalla neljä pykälää lähtien Cazoo Openin päätöspäivään jaetulta neljänneltä sijalta.

”Loppu hyvin kaikki hyvin. En oikein ollut pelin päällä alussa ja aika puolustamista oli. Ei siinä auta kuin odottaa ja toivoa parasta. Lopussa tuli muutama hyvä paikka ja sain käytettyä ne. Hyvä tulos, alle parin täällä on aina hyvä”, Korhonen sanoi.

Hän on ollut vuoden 2010 Ryder Cupista tutun kentän rei’illä 15–18 erityisen tehokas kirjaten näille jo kuusi birdieä ja yhden eaglen.

Viime vuoden Walesin kisassa kolmanneksi yltänyt helsinkiläinen jahtaa kärjessä olevaa Englannin Callum Shinkwiniä (-11) seitsemän lyönnin päässä. Kolmanteen sijaan matkaa on vain yksi lyönti.

Jatkopaikka on Korhoselle DP World Tourilla jo 11. peräkkäinen. Hänen toistaiseksi paras sijoituksensa kuluvalta kaudelta on British Mastersin kahdeksas tla, joten sunnuntaina Korhosella on oivallinen mahdollisuus pistää paremmaksi. Hän starttaa päätöskierrokselle kello 12.05 Suomen aikaa. Ryhmässä pelaavat myös Englannin Paul Waring ja USA:n Johannes Veerman (-4).

Kärkikaksikko Callum Shinkwin-Julien Guerrier (-10) on Celtic Manorin vaativalla Twenty Ten -kentällä hienoisella karkumatkalla. Kolmantena oleva skotti Connor Syme on jäänyt ranskalaisestakin viiden lyönnin päähän.

Kilpailun toinen suomalaispelaaja Tapio Pulkkanen karsiutui jatkokierroksilta.

Walesilaisen jalkapallotähden Gareth Balen isännöimässä Cazoo Openissa on jaossa palkintorahaa 1,75 miljoonaa euroa. Voittajan osuus on noin 300 000 euroa.

Kilpailu on myös David Howellin juhlaturnaus. Hän pelaa viikonvaihteessa uransa 700. DP World Tourin kilpailuaan. Kyseisen merkkipaalun ovat kiertueella aiemmin rikkoneet ainoastaan Sam Torrance ja Miguel Angel Jimenez. Howell (-1) jakaa 54 reiän jälkeen 11. sijaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje