[12][9]
Amatöörigolf

Nicola Fallilla hurja loppukiri Lauron junioriturnauksessa

Jesse Saareks taisteli poikien sarjassa kolmanneksi.

Nicola Fall (+12) nousi hyvän loppukirin ansiosta toiseksi Lauro Golfissa Espanjassa käydyssä junioriturnauksessa. Hän lähti kisan finaalikierrokselle viiden lyönnin päässä kärjestä, mutta venyi takaysin vahvan esityksen ansiosta aivan voiton vieneen Englannin Patience Rhodesin (+11) kantaan.

Floridassa opiskelevalla ja yliopistogolfia pelaavalla Fallilla oli päätösviheriöllä vielä mahdollisuus tasoittaa ja venyttää ratkaisua uusintaan. Kolmemetrinen birdieputti lipui kuitenkin niukasti reiän ohi.

“Aamulla ensimmäisillä rei’illä oli hieman kylmä, ja oma pelikin jäässä. Sitten alkoi aurinko paistamaan ja pelikin alkoi kulkemaan”, päivän parhaan tuloksen, 73, iskenyt Fall sanoi.

Hyvällä menestyksellä kotimaan juniorikilpailussa pelanneella Fallilla olisi ollut lauantaina avaimet voittoon, mutta putteri ei ollut tarpeeksi kuuma.

”Takaysillä löin yhdeksän griiniä ja birkkuputteja olisi ollut enempäänkin, mutta yhteen jäi. Tämä vika kierros oli kuitenkin jo tasaisen hyvää ja lähempänä sitä tasoa kuin pitää.”

“Tämä oli mulle vika koitos tässä kilpailussa. Ihan hyvä maku jäi toisesta sijasta, ja tänne Lauroon on aina kiva tulla kun otetaan aina niin lämpimästi vastaan”, hän jatkoi.

Lahden Golfin Emilia Torvinen (+14) oli FinnishGolf.com Openissa kolmas.

Jesse Saareks (+1) sijoittui poikien sarjan parhaana suomalaisena kolmanneksi. Eroa voittajaan, isäntämaan Alvaro Mueller-Baumgart Lucenaan, kertyi kymmenen lyöntiä.

Koski-Golfia edustava pelaaja löi kilpailun päätöspäivänä edellisen kierroksen tapaan tuloksen 71.

Englannin Zak Karkaletsos (par) oli kakkonen. Suomalaisista viiden joukkoon mahtuivat myös neljättä sijaa jakaneet St. Laurence Golfin Otto Tolvanen ja Salo Golfin Saku Tuusa (+4).

Lähde: FinnishGolf.com Open tiedote