27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomi venyi parhaimpaansa naisten MM-kisojen päätöspäivänä

Katri Bakker oli Abu Dhabissa Suomen joukkueen kantava voima. Kuva: Severi Hopsu

Kahden viimeisen kierroksen kohentuneet otteet nostivat kolmikon sijalle 25.

Abu Dhabissa pelatut naisten MM-joukkuekilpailut päättyivät Suomen osalta kilpailun parhaaseen kierrokseen. Joukkueen neljän kierroksen yhteistulos oli +6, joka oikeutti 25. sijaan.

Suomen päätöspäivän kierrostulos oli -2, joka muodostui Katri Bakkerin 70 (-2) ja Emilia Väistön 72 (par) lyönnin kierroksista. Henni Mustonen pelasi niin ikään par-tuloksen lauantaina.

Bakker oli Suomen joukkueen paras pelaaja henkilökohtaisissa tuloksissa. Hänen yhteistuloksensa oli par. Lauantaina Bakkerin huippuhetki osui kierroksen loppuun.

”Sain lopetettua kolmeen birdieen, niin jäi hyvä fiilis kisasta”, harmittavan triplabogin kierroksen alkupuoliskolle tehnyt Bakker sanoi.

Väistön kierros alkoi kylmällä suihkulla, kun Abu Dhabi Golf Clubin kentän kahdelle ensimmäiselle reiälle kirjattiin bogit. Ne herättivät hänet taisteluun.

”Sain kerättyä hyvin itseni, ja muutama pidempi puttikin meni tänään sisään. Ja selätin kakkosväylän.”

Väistö oli tehnyt kahdella edellisellä kierroksella tuplabogin kakkosella. Lauantaina tuloksena oli birdie.

Henni Mustosen kierros sujui tasaisesti, joskaan huippupaikoille ei ollut pääsyä. Päivä tuotti kaksi birdieä. Hän piti turnausta loistavana kokemuksena.

”Yritin nauttia joka hetkestä kentällä ja sen ulkopuolella, kuitenkin MM-kisareissu oli kyseessä. Meillä oli koko porukan kanssa huikea viikko. Itsellä oli toista kierrosta lukuun ottamatta hyvää ja erinomaista peliä havaittavissa”, Mustonen sanoi.

Valmentajat Pasi Purhonen ja Jussi Pitkänen olivat tyytyväisiä jälkimmäisten päivien antiin.

”Kaksi viimeistä päivää joukkue pelasi ihan tyylikkäästi. Tänään jatkettiin pelillisesti siitä, mihin eilen jäätiin. Taktinen puolikin oli taas asiallisella tasolla. Pientä venymistäkin esiintyi ajoittain.”

”Edelleen lyöntejä kuitenkin jää kentälle, ja pelaajien omien urien jatkoa ajatellen se on olennainen työmaa”, he totesivat.

Valmentajat olivat hyvillään, miten hienon joukkuehengen he olivat onnistuneet porukkana luomaan. Kaikilla oli vilpitön halu kehittyä ja laittaa itsensä likoon sekä oman että yhteisen asian puolesta.

”Tulee muistaa, että vaikka kyseessä on MM-kilpailu, on tämä silti vain askel muiden joukossa kohti jokaisen pelaajan omia unelmia pelaajana. Sen vuoksi huolellinen analyysi henkilökohtaisella tasolla kisan jälkeen on tärkeää ja oppi tulee viedä käytäntöön jatkoa silmällä pitäen. Silloin tämäkin kilpailu ajan myötä löytää oman tärkeän paikkansa pelaajien kehityspolulla”, kaksikko muistutti.

Purhonen ja Pitkänen tekivät positiivisen huomion pelaajien otteista tällä viikolla.

”Paljon on vielä multaa siirrettävänä isompien menestyksien edestä, mutta kaikki joukkueen jäsenet ovat siihen valmiita. Se antaa uskoa huomiseen ja suomalaisen golfin tulevaisuuteen.”

MM-turnauksen eli Espirito Santo Trophyn voitti Etelä-Korea (-22), joka jätti toiseksi sijoittuneen Taiwanin neljän lyönnin päähän. Espanja (-17) oli kolmas.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje