16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomi nappasi kolme mitalia kovatasoisesta reikäpeliturnauksesta Thaimaassa

Lauri Rosendahl, Rasmus Lindberg ja June Weckman pääsivät nostelemaan palkintoja kaksiviikkoisen Thaimaan leirin päätteeksi.

Suomalaiset venyivät koviin suorituksiin Thaimaan leirin päätteeksi pelatussa kilpailussa.

Suomalaisamatöörit onnistuivat hienosti Thaimaassa, Royal Hills Golf Resortissa pelatussa Singha Thailand Amateur Match Play Championship -kilpailussa.

Voittoon asti iskukyky ei aivan riittänyt, mutta June Weckman oli naisten ja Rasmus Lindberg miesten kilpailussa hienosti toinen. Lisäksi Lauri Rosendahl otti miesten kilpailussa pronssia.

Kilpailussa pelattiin aluksi kaksi lyöntipelikierrosta, joiden jälkeen jatkopeleihin eteni 32 parasta. Sen jälkeen kisaa jatkettiin reikäpeliformaatissa.

”Pelaaminen kuumassa oli aika rankkaa ja oli vaikeaa jaksaa keskittyä kaksi kierrosta päivässä”, Rasmus Lindberg kommentoi.

”Yksi kierros päivässä menee aika hyvin, kun vain jaksaa syödä ja juoda, mutta toinen kierros alkaa olemaan henkistä koetusta. Mieli saattaa olla välillä muualla ja jaloissa saattaa tuntua”, Lauri Rosendahl komppasi.

Lämpötila kohosi useaan otteeseen reilusti yli 40 asteen, joten olosuhteet olivat tyystun erilaiset kuin koti-Suomessa. Muilta osin edes paikallinen ruoholaatu ei sanottavammin tuottanut suomalaisille yllätyksiä, joskin viheriöillä vahva graini vaikeutti puttien lukemista.

”Pelaaminen ei ollut haastavaa, mutta täytyi tehdä erilaisia toimia, esimerkiksi mailan ja käsien kuivaaminen ennen jokaista lyöntiä, jotta pysyi maila kädessä. Nestettä piti juoda neljä kertaa enemmän kuin suomessa, mahdollisimman paljon varjon alla pysyminen auttoi. Kentällä cäddie auttoi erittäin paljon, jos olisi itse pitänyt vetää bägiä, olisi läkähtynyt kentälle”, June Weckman puolestaan pohti.

Suomalaisten nauttivat paitsi kisakokemuksesta, myös parin viikon treenileiristä Thaimaassa. Sen aikana pelattiin myös Nations Cup -maaottelu Thaimaata vastaan, mutta siinä suomalaiset jäivät pahasti isäntiensä jalkoihin.

”Isännät olivat vieraanvaraisia ja kunnioittavia jokaista kohtaan ja oli hienoa päästä kokemaan tällainen matka”, Lindberg tiivisti.

Lue seuraavaksi: Yhteistyö Thaimaan kanssa tarjoaa maajoukkuepelaajille loistavia treeniolosuhteita ja rajun tasonmittauksen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje