21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Erkko Trophyssa saatiin suomalaisjuhlat

Jesse Saareks ja Katri Bakker olivat Erkko Trophyn juhlitut sankarit. Kuva: Juha Hakulinen

Jesse Saareks ja Katri Bakker saivat nostella komeita kiertopalkintoja voiton jälkeen.

Finnish Amateur Championshipin, tutummin The Erkko Trophyn himoitut ykköstilat matkasivat tänä vuonna Jesse Saareksen mukana Koski-Golfiin ja Katri Bakkerin kanssa Espoon Golfseuraan.

Miesten sarjassa voittokamppailu oli lauantaihin lähdettäessä kahden kauppa, kisaa kahden päivän jälkeen johtaneiden Jesse Saareksen ja Viron Richard Tederin välinen taisto. Lopulta ykköstilasta ei jäänyt mitään epäselvyyttä, kun Saareks löi tauluun yhteistuloksen -13 ja Teder hyytyi tulokseen -8. Tederin edelle toiseksi kiilasi hyvän päätöspäivän pelannut Niilo Mäki-Petäjä (-9).

Erkko Trophyn voitto oli Saarekselle eräänlainen merkkipaalu, jonka hän on halunnut urallaan saavuttaa.

”Arvostan näitä kaikkia, jotka ovat tämän kilpailun voittaneet. Pokaalissa on sellaisia nimiä, kuten Ross Fischer ja Mikko Ilonen, kenestä on tullut ihan hyviäkin pelaajia. On makeaa, kun oma nimi on nyt siellä vieressä”, Saareks sanoi kiertopalkinto sylissään.

Saareks pelasi lauantain kierroksen 68 lyönnillä. Alkukierroksen Tederin kanssa tasatahtia edennyt Saareks repi ratkaisevan eron kierroksen jälkipuoliskolla.

”Olin aika stedi tuossa lopussa, mutta kaveri pelasi vähän huonommin, mitä oli aiemmin pelannut. Sitä kautta minulle aukesi ovi voittamiseen vähän eri tavalla kuin olin kuvitellut. Olin ajatellut, että mennään uusintaan asti. Makeaa, että tämä päättyi näin.”

Makeaa, että tämä päättyi näin.

Palkintojenjaossa Saareks oli mikrofonin varressa elementissään. Taliin saapunut runsaslukuinen yleisö naureskeli nuorukaisen innokkaalle puheelle, jossa hän muisti kiittää tarvittavat tahot mutta myös nostaa esiin ensi viikon Challenge Tour -kilpailun Vierumäellä.

”Jos Golfliitolla on ylimääräisiä villejä kortteja, niin me ollaan Mäki-Petäjän kanssa valmiita lähtemään pelaamaan. Me saadaan kyllä vapaat järjestymään, jos paikka kisaan aukeaa”, Saareks sanoi ja sai yleisön nauramaan makeasti.

Naisten kilpailussa nähtiin makea revanssi viime vuodesta. Henni Mustosta vastaan uusinnassa viime vuoden Erkossa tappion kokenut Katri Bakker oli ratkaisuhetkillä riittävän terävä, ja hän otti voiton tuloksella -4. Ero toiseksi sijoittuneeseen ja tiukan vastuksen Bakkerille antaneeseen Italian Alessia Nobilioon oli kaksi lyöntiä. Ada Huhtala (+1) ansaitsi pronssia.

Hyvän vireen peliinsä viime viikkoina löytänyt Bakker ei saanut ihan toivomaansa alkua päätöspäivään.

”Olin vähän kipeä aamusta, ja sai kyllä skarpata, että fokus pysyi. Alessia pelasi myös hienosti ja teki kisasta tiukan”, Bakker antoi tunnustusta italialaistähdelle, joka on saavuttanut mittavaa menestystä amatööriurallaan.

Kisan ratkaisuhetkeksi Bakker nosti 15. reiän birdieputin, jonka hän upotti Talin piccadillyllä olleen yleisön riemuksi komeasti reikään.

”Sitä ennen minulla ei ollut oikein mikään putti uponnut. Siitä sai vähän energiaa loppukierrokselle. Ja tuossa viimeisellä reiällä kakkoslyönti griinille oli tosi hyvä, niin se ratkaisi lopulta pelin”, birdieen kilpailun lopettanut Bakker totesi tyytyväisenä.

Palkintojenjaossa pelaajat suitsuttivat Talin kentän kuntoa estoitta. Aivan huippuunsa viritetty kenttä tarjosi kisailijoille Erkko Trophyn arvoisen näyttämön.

Lue seuraavaksi: Erkko Trophyssa luvassa maaotteluhenkeä lauantaille

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje