20.–27.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][6]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Pickala Golfissa maaginen 100 000 pelikierroksen raja rikki

Pickala Golfissa on riittänyt tänä vuonna vipinää. Kuva: Teemu Kiiskinen/Twelve

Koronapandemia ja kauden aikainen aloitus pohjustivat hurjan lukeman. Hyvän palautteen saanutta Fast Track -käytäntöä laajennettiin loppukauden peleihin.

Siuntiossa sijaitsevassa Pickala Golfissa oli tiistaina aihetta riemuun, kun kenttäkeskuksessa rikottiin Suomen oloissa jopa saavuttamattomana pidetty 100 000 pelikierroksen raja kuluvan vuoden puitteissa. Juhlava hetki koitti kello 9.18 varatussa lähdössä, kun seuran oma jäsen Anne Rautala sai kunnian lähteä 100 000. pelaajana Park-kentälle.

Hienon rajan rikkoontumista osattiin hieman uumoilla jo kesällä, kun Pickalassa kirjattiin pelkästään huhti-kesäkuun välisenä aikana lähes 47 000 kierrosvarausta.

”Se on pitkälti ilmoista kiinni. Jos riittää lämmintä poutasäätä, eikä syksy ole sateinen, niin ehkä 100 000 kierroksen rajan rikkoontumista voi pitää mahdollisena”, Pickala Golfin palvelupäällikkö Kirsi Helin sanoi heinäkuussa julkaisemassamme jutussa.

Koronapandemian varjostama vuosi on ollut erikoinen, mutta golf on ollut yksi parhaiten menestyneistä liikuntamuodoista poikkeuksellisena aikana. Pickalassa on porskutettu myötätuulessa jo pidemmän aikaa.

Uskoimme 5–10 prosentin kasvuun tänäkin vuonna. Korona ja aikainen kauden aloitus hoitivat lopun.

”Meillä vetovoimaisuuden kasvu on ollut näkyvillä jo muutamia vuosia, ja pelioikeusmarkkinamme on vetänyt historiallisen hyvin. Olemme onnistuneet uusien pelaajien – muun muassa nuorten aikuisten – houkuttelemisessa Pickalaan”, kenttäyhtiön toimitusjohtaja Janne Pelkonen sanoi.

Pickalassa rikottiin viime vuonna 80 000 kierroksen ennätyksellinen rajapyykki, mutta vuoden 2020 kuusinumeroinen lukema yllätti kaikki.

”Uskoimme 5–10 prosentin kasvuun tänäkin vuonna. Korona ja aikainen kauden aloitus hoitivat lopun”, Pelkonen totesi.

Kevään nopeat kierrokset saivat paljon hyvää palautetta, minkä vuoksi Pickalassa on ollut mahdollista pelata aamuisin yhdellä kentällä kahden hengen ryhmissä kello 9:ään asti.

Päivien lyhentyessä ja valon määrän vähentyessä Pickalassa päätettiin tällä viikolla pysyä yhdellä kentällä kahden hengen lähdöissä koko päivän. Niin sanottu Fast Track -käytäntö on voimassa vain arkisin. Kenttä vaihtelee päivittäin.

”Kentän kapasiteetti pysyy kuuden minuutin lähtövälein lähes samana kuin normaalisti – neljä pelaajaa tuntia kohden vähemmän. Tiivistetty lähtöväli edellyttää ripeätä pelaamista, ja toivomme kierroksen maksimiajaksi 3 tuntia, 15 minuuttia.”

Pickalan kentät aiotaan pitää avoinna säävarauksella niin pitkään kuin mahdollista. Vaikka kentät jouduttaisiin välillä sulkemaan pakkasen vuoksi, ne avataan Pelkosen mukaan uudelleen aina, mikäli sääolosuhteet sen sallivat.

Lue seuraavaksi: Pickalassa saatetaan rikkoa tällä kaudella maaginen 100 000 pelikierroksen raja

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje