Kotimaan kentillä tehdään joka päivä uusi Suomen ennätys, kun talvesta ei ole tietoakaan - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Kotimaan kentillä tehdään joka päivä uusi Suomen ennätys, kun talvesta ei ole tietoakaan

Golfkausi 2020 polkaistiin Vuosaaressa käyntiin torstaina. Kuva: Vuosaari Golf Helsinki

Aikaisempien vuosien tammikuun ennätys rikotaan lauantaina jo seitsemällä päivällä. Salossa tehtiin vuosikymmenen ensimmäinen hole-in-one.

”No onkos tullut kesä nyt talven keskelle”, kysellään perinteisessä joululaulussa. Joulunaika on jo päättynyt, mutta talvesta ei ole Etelä-Suomessa tietoakaan. Ei, mikäli noudatetaan llmatieteen laitoksen virallista määritelmää, jonka mukaan talvi alkaa vasta kun vuorokauden keskilämpötila pysyttelee useamman peräkkäisen päivän nollan alapuolella.

Katso avoinna olevat kentät Golfpisteen Kenttäoppaasta www.golfpiste.com/avoimetkentat

Poikkeuksellisen pitkä ”syksy” on näkynyt siinä, että lyhyitä satunnaisia jaksoja lukuun ottamatta kotimaassa on koko ajan ollut useita kenttiä auki. Joulun ja uudenvuoden tienoolla pelattiin täyttä päätä ja sama tahti näyttää jatkuvan, vaikka vuoden ensimmäisen kuukauden puoliväli on jo ylitetty.

Tämä merkitsee sitä, että kotimaan kentillä ei ole muina vuosina pelattu golfia näin myöhään tammikuussa. Aukiolopäivistä kirjaa pitävä Vihti Golf Clubin nokkamies Janne Uotila informoi torstaina, että aiempi Suomen ennätys oli 11. tammikuuta, joka siis lauantaina rikkoontuu jo kokonaisella viikolla.

Vihdissä pelataan lauantaina scramble-kilpailu kolmen hengen joukkuein. Kisa on osoittautunut suosituksi, sillä perjantaina puolenpäivän aikaan listalla oli jo yli 30 joukkuetta. Kyseessä on samalla ensimmäinen Suomessa koskaan vastaavaan aikaan käyty golfkilpailu. Ennätys tullaan rikkomaan heti seuraavana päivänä, jolloin Rönnäsissä pelataan kahden hengen scramble. Tämä kilpailu on jo ilmoittautumisten osalta täynnä.

Jonoa ajanvarauksessa

Osa kentistä on jo julkistanut avanneensa uuden kauden, kun toiset eivät ole vielä päättäneet edellistäkään. Pickala Golfissa vietettiin kauden 2020 avajaisia tiistaina, jolloin kaikki kolme kenttää olivat ajanvarauksessa. Kentät ovat normaalisti pelattavissa, lukuun ottamatta Seasiden remontissa olevaa kolmosviheriötä, minkä vuoksi korvaavana väylänä toimii par 3 -kentän, Gardenin, kakkosväylä.

Pickalassa on riittänyt runsaasti pelaajia, ja esimerkiksi torstaina aamupäivällä Pickalan kaikki kentät olivat täynnä. Tämä aiheutti ruuhkautumisen ja jonoa ajanvarauksessa, sillä sairastapausten vuoksi paikalla oli vain yksi caddiemaster.

Suotuisat pelisäät ovat saaneet aikaan Pickalan toimistoon muutenkin vipinää, sillä seuran omien pelaajien pelioikeus pitää olla nimettynä kaudella 2020, jotta kentälle pääsee ilman green fee -maksua. Vieraspelaajien kierrosmaksu on tällä hetkellä 35 euroa ja opiskelijat pääsevät pelaamaan 18 reikää 10 euroa halvemmalla.

Kentillä näyttää lauantain ja sunnuntain osalta olevan runsaasti varauksia, joten nyt reagoivien saattaa olla vaikea löytää Pickalasta sopivaa väliä, mikäli aikoo ehtiä pelata 18 reikää. Hajapaikkoja voi kuitenkin löytyä ja yhdeksän reiän pelaaminen ennen hämärän tuloa onnistunee helpommin.

Vuosaaressa ravintola auki ja saunat lämpimänä

Helsingin Vuosaaressa kausi 2020 käynnistyi torstaina, ja ajanvaraus on auki ainakin ensi tiistaille saakka. Klubin ravintola on avoinna ja myös saunat ovat käytössä. Vuosaaren green fee on 39 euroa ja viikonloppuisin 45 euroa. Myös Vuosaaren varaustilanne on viikonvaihteen osalta täyden oloinen, alkuviikosta löytyy paremmin vapaita aikoja.

Kenttä on tällä hetkellä auki myös Espoon Ringside Golfissa, Meri-Teijossa, Hattulassa, Vantaan Hiekkaharjussa, Yyterissä, Nokialla, Salossa ja Lempäälän Hiisi-Golfissa. Tarkemmat kenttäkohtaiset tiedot kannattaa tarkistaa seurojen nettisivuilta tai soittamalla paikanpäälle.

Salossa ehdittiin jo tehdä vuosikymmenen ensimmäinen ”ässäkin”, kun Loimijoki Golfin Juha Skyttälä tuikkasi pallonsa yhdellä lyönnillä kuppiin kentän 11. reiällä. Hän käytti hole-in-one-lyönnissä mailanaan rautakuutosta.

Lämpötilat pysyttelevät pidemmän ajan sääennusteen mukaan pääkaupunkiseudulla plussan puolella, joskin ensi viikon puolivälissä luvataan pientä yöpakkasta. Forecan 15 vuorokauden ennuste ei lupaa mitään dramaattista muutosta säätyyppiin. Nähtäväksi jääkin, pääseekö joillakin kentille väylille myös helmikuun puolella.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje