17.–25.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][28]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Kenttäranking 2015, miksi valta on yksin vastaajilla?

Kytäjän North West -kentän 9. väylä. Kuva: Tomi Natri.

Perinteisissä kenttäarvioinneissa asiantuntijoiden rooli on perinteisesti ollut suuri. Golflehden Kenttärankingissa arvostelun tekivät tällä kertaa vastaajat, sillä he yksin tietävät, missä harrastuksestaan nauttivat ja mieluiten pelaavat.

Golflehden toimituspäällikkö Jere Jaakkola avaa blogissaan ”Mikä perinteisissä kenttärankingeissa mättää” ratkaisun taustoja ja lähestymistapaa.

Vuoden viimeinen Golflehti ilmestyy keskiviikkona 2.12. – jos Postin henkilökunnan lakko ei vaikuta jakeluaikatauluihin.

Kenttärankingin laajempi versio, jossa on mm. sanalliset arviot kaikista Suomen golfkentistä sekä kenttien saamat arviot, on luettavissa Golf+ -palvelussa veloituksetta ja ilman rekisteröitymistä 2.12. alkaen osoitteessa

digi.golfdigest.fi

Antoisia lukuhetkiä!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)

 • maikkip2 says:

  Kenttärankingilla ei ole ainakaan omaan pelaamiseni minkäänlaista merkitystä. Jokaisella on oma mielikuva hyvästä kentästä, ihmiset painottavat eri asioita. Jos haluan pelata minulle tuntemattomalla kentällä kysyn kavereilta, jos ei kukaan ole pelannut, katson netistä – enkä suinkaan miltään rankinglistalta. Kentän senhetkinen kunto on tärkeä, ei edellisen vuoden. Monet äänestävät omaa kenttäänsä ja silloin kun listat vielä pelaajia kiinnostivat, yleinen kommentti oli ’miten tuo voi olla listoilla?’. En ole kuullut kenenkään kommentoivan tuloksia moneen vuoteen, muuta kuin ihmetellen, eikä se hyödytä ketään… Eiköhän tästä olla nyt tekemässä hieman liian suurta uutista kyselystä, jonka voisi kuitata Golfpisteen tavallisella viikkomielipiteellä. Toimittajan työajan tässäkin voisi käyttää johonkin tähdellisempään.

 • anaaliitikko says:

  En ymmärrä tälläisiä täytetöitä, ketä tälläiset rankinkit palvelee ? Jos dorkat heittää millin vuodessa, voihan sitä leikkiä vaikka journalistia ?

 • negatiivisuus says:

  Ennen kuin kitisette enempää niin lukekaahan, Jaakkolan blogi ”Mikä perinteisissä kenttärankingeissa mättää”, loistava kirjoitus! https://golfpiste.com/blog/index.asp?p=blog&subpage=post&action=read&tid=53&pid=1416&mid=11&yid=2015

 • Ammattilainen says:

  Mukavaahan se on ollut olla monia vuosia kenttärankingin ammattilainen. Saanut kierrellä toisten laskuun katselemassa kenttiä ja syömässä korruptiolounaita. Senjälkeen on katseltu vanhoja rankkauksia ja hiukka muuteltu arvioita (copy/paste) . Ei varmaan hirveesti antanut pelaajille helpotusta valintoihin, sensijaan muutama ”saamaton” toimitusjohta on saanut röyhistellä ”rintojaan” kun” asiantuntijat” on arvioineet meidän kentän niin ja niin hyväksi. Ihan huuhaahommaa, mutta kivaa ja masu täynnä arvointeko on paljon mukavampaa kun Hesellä tai Mäkkärillä käynnin jälkeen ja ehkä vaikuttaa parempiin tuloksiinkin. Nyt meni nekin edut kun kaikenmaailman tuupparit saavat arvostella omaa kenttää paremmaksi kun muiden, edes muilla käymättä.

 • Juha says:

  Jaakolan kirjoitus oli täyttä asiaa. Olen jo vuosia toitottanut, että tärkeintä on tehdä asiat kentillä siten, että pelaajan tekee mieli tulla uudestaan. Mikäli käy niin, syystä tai toisesta, että pelaaja pettyy kokemukseensa eikä halua tulla uudestaan, on joku kentän toimijoista epäonnistunut. Tämä on monta kertaa todettu käytännössä ja itsekin en mene tietyille kentille enää. Vähintään yhtä paljon kuin kentän kunto ja pelaamisen olosuhteet omaan kiinnostukseeni vaikuttaa kentällä vallitseva yleinen ilmapiiri.

 • JT says:

  Kiinteistön arvon on aina määritellyt sijainti, sijainti, sijainti, sama pätee myös golf kentillä. Sijainnin lisäksi nostan kentän kunnon alku ja loppu kautena. Ei paljon vaadita että kenttä on hyvässä kunnossa heinäkuun alussa, mutta hyvän kentän tunnistaa siitä että se on hyvässä kunnossa touko ja lokakuussa. Esimerkkinä käytän Vajanalinnan kenttää, varmasti yksi Suomen hienoimmista ja parhaista kentistä elokuussa, mutta kun siellä pelaa kesäkuussa ei voi muuta kuin ihmetellä miksi kenttä on edes auki. Ehdotankin että kun jatkossa arvioidaan kenttiä niin se tehdään mahdollisimman saman aikaisesti kuin mahdollista, ja mielellään aikana jolloin hyvät kentät erottuvat keskenkertaisista, esim kesäkuun ensimmäisellä viikolla.