Alastaro vakiiinnutti paikkansa golfkartalla - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][14]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Alastaro vakiiinnutti paikkansa golfkartalla

Alastarossa on pelattau varsin upeissa olosuhteissa pitkin syksyä. Kuva tämän viikon tiistailta.

Keskellä ei mitään on varsin yleinen määritelmä Alastaron golfkentän sijainnista. Muistan itsekin harhailleeni ensimmäisellä vierailukerralla miettien millä liikeidealla joku voi rakentaa golfkentän vastaavaan paikkaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Kun Alastaron kenttä otettiin käyttöön kaudella 2007, sitä markkinoitiin backtiiltä mitattuna Suomen pisimpänä. Edelleen se on yksi pisimmistä, mutta erittäin soveltuva kaikentasoisille kiertäjille. Mäntymetsikön reunustamat väylät ovat tasaisuudestaan huolimatta varsin vaihtelevia ja mielenkiintoisia. Kosti Kurosen suunnittelemaa kenttää nostetaan nykyään esiin siitä, että sen jäsen-ja pelikierrosten määrät ovat olleet voimakkaassa nousussa.

Jäseniä on jo yli 700, kierroksia kertyy kuluvalla kaudella arviolta 21500, jossa on kasvua edelliseen vuoteen yli 2000.

Huomionarvoista on myös kauden pituus. Hiekkapohjaisella kentällä pelataan tälläkin kaudella vielä marraskuun puolivälissä mainioissa olosuhteissa.

Minna Nenonen tiimeineen on saanut hyvän nosteen päälle Alastaron kentällä.

Minna Nenonen tiimeineen on saanut hyvän nosteen päälle Alastaron kentällä.

”Kenttä on täysin kuiva, eikä lehtiä ole lainkaan haittana. Varauskirja on arkipäivinäkin mukavan näköinen. Omien lisäksi pelaajia tulee varsinkin Turun ja Tampereen seudun kentiltä”, kertoo toiminnanjohtaja Minna Nenonen, joka on ollut toimessaan alkukaudesta 2010.

Esimiehenään hänellä on kentän perustaja ja sielu, toimitusjohtaja Markku ” Jaakon isä” Mäkitalo joka tunnetaan varsin vaativana ja särmikkäänä persoonana. Kentän ensimmäisten kolmen vuoden aikana toiminnanjohtaja vaihtui moneen kertaan.

”Pidän siitä, että asiat puhutaan suoraan ja selkeästi. Mäkitalolta olen saanut paljon oppia. Yhtiö tekee jo viidennen kerran positiivisen tuloksen. Muutimme yhtiöjärjestystä vastikään, hoitovastikkeen pakollisuus poistettiin. Tämän uskomme lisäävän osakkeen kiinnostavuutta, perikunta ei jää pulaan, mikäli jatkajaa pelaamiselle ei suvusta heti löytyisikään”, Nenonen jatkaa.

Minna Nenonen kuuluu sarjaan työlleen omistautuneet golfkenttien vetäjät. Työmatkaa Salosta kertyy yhteen suuntaan 101 kilometriä.

”Nämä maisemat ovat minulle tuttuja jo armeija-ajoiltani. Varusmiespalveluksen jälkeen olin sopimussotilaana, tuolloin Alastaron nykyisen kentän alue oli harjoitusaluettamme. Toiminnanjohtajana saan tehdä pienessä organisaatiossa kaikkea mahdollista. Päivät venyvät pitkiksi, lomat siirtyvät kauden jatkuessa, mutta nautin vuorovaikutuksesta ihmisten kanssa. Olen aina ollut sellainen yhdistyshiiri,” kirjanpitäjänäkin aiemmen työskennellyt Nenonen jatkaa

Alastaron kauden Nenonen arvelee kestävän hyvinkin marraskuun loppuun. Kaudelle 2014 suunnitelmissa on jäsenkunnan aktivoiminen entisestään.

”Uusi kenttämestari Markus Suojoki aloittaa maaliskuussa, ravintolatoimintaa kehitetään ja pyritään tarjoamaan vanhoille ja uusille vieraspelaajille nautinnollisia pelipäiviä”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Alastarossa ei ole jääty surkuttelemaan omaa sijaintia, toiminta on saatu hyvin mallilleen. Esimerkkiä voi hakea naapurikunnasta Loimaalta, jossa sekä koripallo että lentopallo ovat nousseet valtakunnan eliittiin.

Viikonloppunakin Alastarossa on kenttä auki, sunnuntaina kentällä pelataan skinit.Tätä kenttää voi suositella varauksetta kaikentasoisille. Taitoja se mittaa varsin moninaisesti ja palvelu on erinomaista.

Teemu Tyry

Alastaro Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje