23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

PINGiltä paljon uutuuksia

Glide-wedge, standardi pohjaleveys, loft 56. Kuva: PING

G30 LS Tec -draiveri, loft 10.5. Kuva: PING

G30 LS Tec -draiveri, loft 10.5. Kuva: PING

G30 LS Tec -draiveri

PING on tuonut mukavasti menestystä saaneen G30-draiverin rinnalle kontrolloidusti spinniä tuottavan G30 LS Tec –mallin. Mailan lavan painopiste on tässäkin mallissa alhaalla ja takaosassa, mutta sitä on saatu vietyä hieman eteenpäin pohjassa olevan painolaatan ansiosta.

Painolaatta on antanut PINGin mailasuunnittelijoille mahdollisuuden rakentaa draiverin, joka spinnaa 400 kierrosta minuutissa vähemmän kuin standardi G30.

”LS Tec’in myötä kaikentasoisille pelaajille löytyy nyt omaan peliin sopiva G30-draiveri”, PINGin toimitusjohtaja John A. Solheim sanoo. ”Maila on suunniteltu tuottamaan vähemmän spinniä, ja siinä on korkea hitausmomentti: tuloksena on lisää pituutta tarjoava draiveri, jossa on standardin G30:n tasoinen tarkkuus. Meidän insinööreillämme on ollut iso haaste vähentää spinniä tinkimättä mailan anteeksiantavuudesta.”

Lavan pohjan 8-1-1-titaania sisältävät urat edistävät tehokkaasti mailan aerodynamiikkaa hidastamalla ilmavirtausta. Tämä mahdollistaa pelaajalle suuremman mailanpään nopeuden. Lavan lyöntipintaa sisältää ohutta T9S-titaania, mikä lisää pallon nopeutta ja samalla lyönnin pituutta.

Mailan lavan nostokulman säätömahdollisuutta on lisätty viiteen eri vaihtoehtoon. Lavan pohjan painolaatassa on myös viritysliitin, jonka avulla pelaaja voi muokata mailan svingipainoa mahdollisen varrenvaihdon yhteydessä.

PINGin G30 LS Tec –draiveria on saatavana 9 ja 10.5 asteisina. Hyllyversio on varustettu yhtiön omalla TFC 419D –varrella. Suositushinta: 369 euroa.

Glide-wedge

PING esitteli samanaikaisesti ensimmäisen uuden wedge-mallinsa yli kahteen vuoteen. Glide on käytännössä samanlainen kuin Bubba Watsonin prototyyppi-wedge, jolla hän löi pallonsa kuppiin HSBC Champions –turnauksen viimeisellä reiällä. Watson varmisti tällä taiturimaisella lyönnillä paikkansa uusintaan, jonka hän lopulta myös ratkaisi edukseen.

Ensimmäisen kerran maila nähtiin tositoimissa lokakuussa pelatussa Alfred Dunhill Links Championshipissä.

Glide-wedgessä on ¾ tuumaa pidempi grippi standardiin verrattuna. Se rohkaisee pelaajaa ottamaan mailasta myös alempaa kiinni lyönnin työstettävyyden nimissä. CFS-varsi optimoi PINGin mukaan mailan painon, joustavuuden ja tasapainon sekä mahdollistaa pallon matalammat lentokaaret.

Mailaa on saatavana kolmella eri (normaali, leveä ja ohut) pohjaleveydellä riippuen halutusta palloontulokulmasta ja kentän ruohotyypistä. PING lupaa lavan Gorge-urien avulla pelaajalle optimaalisen suorituksen kaikentyyppisissä lyönneissä aina chippeihin saakka. Urien rakenne vaihtelee hieman riippuen mailan nostokulmasta, ja siten sen oletetusta käyttötarkoituksesta.

Jokainen wedge on kromi-päällystetty 431 ruostumattoman teräksen kanssa. Tämän yhtiö kertoo tuottavan enemmän kitkaa ja spinniä myös karheikosta ja märissä olosuhteissa.

Glide-wedgeä on saatavana 13 erilaisella loft/lavanpohjaleveys-vaihtoehdolla. Suositushinnat: 129 euroa (teräs) ja 149 euroa (grafiitti).

Cadence TR –putteri

Cadence TR Rustler -putteri. Kuva: PING

Cadence TR Rustler -putteri. Kuva: PING

PINGin välinesuunnittelijat kertovat kiinnittäneensä huomiota, kuinka hitaalla temmolla puttaaville sopii paremmin painavampi putterinlapa, ja vastaavasti nopealla temmolla puttaaville kevyempi putterinlapa. Tästä yhtiö sai idean uuden Cadence TR –mallistonsa kehittämiseen.

Cadence TR Anser 2 –putteri, jonka lavassa on sininen alumiini-sisäke, on tarkoitettu kevyen kaarevalla liikkeellä ja nopeahkolla temmolla puttaaville pelaajille. Mustalla alumiini-sisäkkeellä varustettu malli painaa 365 grammaa, ja on 25 grammaa ensin mainittua versiota raskaampi. Tämä malli on suunnattu hitaalla temmolla puttaaville, antaen PINGin mukaan tälle kohderyhmälle parempia tuloksia lyhyemmissä puteissa.

Molemmissa sisäkkeissä on käytetty yhtiön ns. True Roll –teknologiaa. Lyöntipinnan urien syvyys vaihtelee lavan eri kohdissa. Syvimmät urat ovat lavan keskiosassa, ja edetessä kohti reuna-alueita, urasyvyydet mataloituvat. Tällä ratkaisulla on tavoiteltu parempaa etäisyyskontrollia.

Cadence TR –mallisto käsittää kahdeksan erilaista versiota, joiden pinnassa on musta PVD-viimeistely. Perinteisiä lapamalleja täydentävät Anser W, B65, Tomcat C sekä Rustler. Counterbalance-version mallinimi on Anser 2 CB. Sen kerrotaan sopivan profiililtaan kaikenlaisille liikeradoille.

Standardipainoisten puttereiden paino vaihtelee 340-355 gramman välillä, painavampien lukemat ovat 365-388 grammaa. Counterbalance-versiossa on perinteinen sisäke, ja maila painaa 400 grammaa.

Uudet Cadence-putterit olivat PGA Tourin vuoden ensimmäisessä kilpailussa ainakin Hunter Mahanin (Cadence TR Anser 2) ja Angel Cabreran (Cadence TR Anser 2 CB) käytössä.

Suositushinnat: 175-233 euroa, counterbalance 206-264 euroa. Pituussäädettävät varret: 205-263 euroa, counterbalance 236-294 euroa.

Rhapsody-sarja

Rhapsody, rauta-7. Kuva: PING

Rhapsody, rauta-7. Kuva: PING

Naisten Rhapsody-sarjassa huomiota on kiinnitetty välineiden helppokäyttöisyyteen. Tämän vuoksi mailoissa on suurempi nostokulma ja optimoitu pituus, lisäksi ne ovat PINGin aikaisempia naisten mailoja kevyemmät. ”Lopputuloksena naiset saavat pallon helpommin ilmaan ja lyövät suorempaan. Paremmat peliesitykset inspiroivat heidän itseluottamustaan”, John A. Solheim toteaa.

Draiverin helmenvärinen lapa on keskipakoisesti valettu, jonka avulla lavan painopiste on saatu paremmin kohdalleen. Samasta syystä lisääntynyt hitausmomentti tekee mailasta tarkemman. Lavan pohjassa ja lyöntipinnassa on käytetty samanlaisia ratkaisuja kuin G30 LS Tec –draiverissa tutuin tavoittein: maksimoitu pallonnopeus (enemmän pituutta) ja vähemmän vastusta aerodynamiikalle (suurempi mailanpäännopeus). Lavan kantaosassa oleva paino helpottaa lavan suorana pysymistä epätarkoissa osumissa.

Myös Rhapsody-väyläpuissa on korkea hitausmometti ja paino lavan kantaosassa sekä muita samankaltaisia teknisiä ratkaisuja kuin malliston draiverin kohdalla.

Rhapsody, hybridi, loft 26. Kuva: PING

Rhapsody, hybridi, loft 26. Kuva: PING

Hybridi/rautasetti on ominaisuudeltaan anteeksiantava, ja PINGin mukaan jokaisen mailan kohdalla on tavoiteltu parempaa laukaisukulmaa pallolle. Lavan vastapuolen aukossa oleva elastomeeri-kyltti lisää pehmeämpää tunnetta osumassa. Hieman pidemmät varret yhdistettynä suurempiin nostokulmiin antavat pallolle enemmän kantavuutta ja pituutta. Draiverin ja väyläpuiden tavoin lavan ohut lyöntipinta palvelee edellä kuvattujen ominaisuuksien puolesta. Takana ja alhaalla oleva painopiste tuottaa pallolle korkeamman nousukulman ja nostaa hitausmomenttia (lisääntynyt anteeksiantavuus ja tarkkuus).

Rhapsody-puttereiden lavassa on hyödynnetty True Roll –teknologiaa. Urien laajuus ja syvyys vaihtelee auttaen kontrolloimaan pituutta ja pallon käsiteltävyyttä paremman tarkkuuden puolesta.

Suositushinnat:

Draiveri (nostokulma 12 astetta), 355 euroa ja väyläpuut, 199 euroa
Hybridit, 169 euroa ja raudat, 117 euroa (kpl)
Putterit, 164-188 euroa ja pituussäädettävät varret, 193-219 euroa

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje