14.–17.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][1]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Callawaylta helpompi, kehäpainotteinen wedge syysmarkkinoille

hot-list-banner

Callawayn MackDaddy-mallisto täydentyi isolapaisemmalla wedgellä. Kuva: Callaway Golf

MackDaddy CB mahdollistaa hyvän lopputuloksen, vaikka lyönti ei olisi aivan kohdallaan. Erityisen urituksen ansiosta spinnin pitäisi olla pureva.

Callaway on lanseerannut loppuvuoden markkinoille kehäpainotteisen MackDaddy CB -wedgen. Se on suunniteltu tuottamaan onnistumisia lyhyissä lähestymisissä ja viheriöiden ympäristössä, vaikka svingi tai lyönti ei olisi aivan kohdallaan.

Roger Clevelandin suunnitteleman uutuuden kohderyhmänä on kehäpainotteisia rautoja käyttävät golfarit, joille cavity back -tyyppinen wedge tarjoaa yhteneväisemmän tuntuman kuin perinteinen blade-wedge.

Kahdella erilaisella pohjahionnalla saatava MackDaddy CB tuottaa anteeksiantavaksi wedgeksi mukavasti spinniä. Tämän taustalla on sarjan 5 Jaws -wedgeistä tutut teräväreunaiset urat, jotka takaavat enemmän pitoa kaikentyyppisistä paikoista lyödessä. Hieman kookkaampi lapa ja paksumpi ylälinja herättävät luottamusta tähtäyksessä.

CB:llä on Callawayn mukaan helpompi kontrolloida lyöntikaarta kuin rautasetin wedgeillä. Sand- ja lob wedgessä urat ylettyvät kannasta kärkeen, mikä puolestaan auttaa pelaajaa epätarkoissa lyönneissä.

Pienemmillä nostokulmilla varustettujen versioiden pohjassa on vähän bouncea (lavan etureuna muuta pohjaa ylempänä), ja osumatuntuma tyypillisen ”rautamailamainen”. Isommissa nostokulmissa bouncea on enemmän, mikä lisää anteeksiantavuutta bunkkereissa ja paksussa karheikossa. Näissä wedgeissä on matala alareuna, josta on etua lapaa avattaessa.

56-asteisten ja sitä suurempikulmaisten versioiden lapaurat ylettyvät kannasta kärkeen. Kuva: Callaway Golf

Golf Priden normaalia pidempi, lähipeliin suunniteltu uutuusgrippi SG-1 mahdollistaa matalan otteen täydentäen pelaajan pituuskontrollivariaatiota.

Varsivaihtoehdot:

– KBS Hi-Rev 2.0 105, teräs
– KBS Hi-Rev G, grafiitti (60 grammaa tai 80 grammaa)

Nostokulmat 46–60 parillisin astein käsittävä wedge-mallisto saapuu Callawayn jälleenmyyjille loppuviikolla, ja sen suositushinta on 129 euroa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje