[11][5]

[11][5]
Amatöörigolf

Kerttu Hiltunen kuudes English Girls’ Amateur Openissa

Raskas pelipäivä vaati veronsa Euroopan tasokkaimpiin kuuluvassa avoimessa mestaruusturnauksessa.

Blackmoor Golf Clubilla pelattua English Girls’ Amateur Openia avauspäivän jälkeen johtanut Kerttu Hiltunen ei ollut yhtä lennokkaassa iskussa kisan kahdella jälkimmäisellä kierroksella.

Hiltunen pelasi sekä toisen että kolmannen kierroksen 76 lyönnillä, ja sijoittui kovatasoisessa kisassa jaetulle kuudennelle tilalle yhdessä Englannin Euphemie Rhodesin kanssa.

Tawast Golfia edustavan Hiltusen lopputulos 54 reiän turnauksessa oli 220 (+4) lyöntiä. Kilpailun toinen suomalainen, Virvik Golfin Matilda Svahn (+10) pelasi jälkimmäiset kierrokset Hiltusen tavoin 76 lyönnillä, ja oli 15:s.

Kilpailun toinen pelipäivä  jouduttiin peruuttamaan kaatosateen vuoksi. Näin pelaajat saivat urakoida torstaina kaksi kierrosta.

Parhaiten raskaan päivän haasteet selvittivät Englannin Annabell Fuller ja Thalia Kirby (-4), joille U16-ikäluokan hallitseva suomenmestari Hiltunen hävisi seitsemällä lyönnillä.

Fuller ratkaisi English Girls’ Amateur Openin U16-mestaruuden nimiinsä ensimmäisellä uusintareiällä tekemällään birdiellä.

Finaalikierroksen parhaan tuloksen (68) pelannut  Alice Gatti (-2) oli kilpailussa kolmas. Italialaisen ja Hiltusen väliin mahtui vielä viidenneksi sijoittunut Englannin Charlotte Heath (+2).

Kilpailuun osallistui 92 pelaajaa.

Koski-Golfin Jesse Saareks (+7) sijoittui samaan aikaan Manchester Golf Clubilla käydyssä English Boys’ Amateur Openin U14-sarjan turnauksessa 17:nneksi. Vierumäen Golfseuran Veikka Viskari karsiutui kolmannelta kierrokselta.

Mestaruuden voitti Etelä-Afrikan Casey Jarvis (-4).