[13][26]
Tapahtumat

Aurinko paistoi Forum Openin osallistujille Ringsidessa

Golfpiste Forum Openin voittajajoukkue Marko Hämäläinen, Mika Tolvanen, Ville Tolvanen ja Kaj Lintukangas saivat palkinnokseen arvokkaat Suunton rannetietokoneet . Kuva Jari Jokinen

<a href=Mika Piltzin ajatukset upposivat Forum Openin klinikan osallistujiin. Oikean kyynärpään asento alkuasennossa oli yksi teemoista." width="505" />

Mika Piltzin vajaan tunnin mittainen opetusklinikka käynnisti Golfpiste Forum Openin perjantaina Ringsidessa.Sessio keskeytyi muutaman minuutin ajaksi sadekuuron vuoksi. Ennen varsinaisen kilpailun alkua Rinkussa koettiin vartin mittainen kaatosade, joka kuitenkin loppui ennen yhteislähtöä.

Piltz painotti sessionsa aikana perusasioiden merkitystä ja otti kaksi vapaaehtoista demoluontoisesti käsittelyynsä. Kaikki kisan osallistujat saivat mukaansa mainion Piltzin parhaat opetusvinkit DVD:n.

Varsinainen kilpailu käytiin kahdessa sarjassa, henkilökohtaisena kisana sekä neljän hengen Irish Rumble-kilpailuna. Tässä pelimuodossa ensimmäisellä kuudella kirjattiin mukaan ryhmän paras paras nettotulos, seuraavilla kuudella kaksi parasta. Pelijärjestyksen reiät 13-17 mitattiin kolmen parhaan tuloksen mukaan, viimeisellä kirjattiin Gamebookin syövereihin neljä tulosta.

Ylivoimaiseen voitton ylsi Team Hämäläinen/Tolvanen,jossa ryhtiä piti yllä tiimin kuopus, tasoituksella 23,3 pelannut Ville Tolvanen.

”Ville on meidän jokeri, muut kuljemme tässä perässä häntä tukien”, kehuivat viidellä lyönnillä kisan voittaneen joukkueen jäsenet tähteään jo kierroksen puolivälissä.

Ville Tolvanen oli omassa luokassaan tasoituksellisessa sarjassa.

Ville Tolvanen ( 45 p) voitti myös henkilökohtaisen sarjan josta hän sai Samsungin puhelimen. Naisten sarjan ykkösenä palkittiin Heidi Piiroinen (36p).

Tasoituksettoman sarjan ykköset olivat Henrik Lahti (74) sekä Mari Yliperttula (80).

Kierroksen aikana oli peräti viisi erikoiskilpailua, kolmen lähimmäksi lippua kisan lisäksi perinteinen pisin avaus ja erikoisuutena lähimmäksi lippua kolmella lyönnillä ( 18. reikä), jossa Jari ”Hogan”Salonen kuittasi itselleen Ecco-kengät.

Elokuisena perjantai-iltana Ringsiden terassilla maistui kierroksen jälkeen illallinen.Kuva Jari Jokinen.

Ringsiden ravintolaa isännöivä Harry Wegelius henkilökuntineen oli loihtinut kilpailumaksuun sisältyneen maukkaan illallisen. Huomionarvoista on se, että Wegelius aloitti golfkentän ravintoloitsijana jo 1980-luvun alussa Espoon Golfseurassa, ennen asettumistaan Rinkkuun hän on toiminut yrittäjänä myös Kulloossa. Nyt on meneillään neljäs vuosi Ringsidessa.

Illan päätteeksi käytiin vielä pienemmässä ryhmässä osallistujien kanssa kehityskeskustelua aiheesta Golfpisteen Forum. Keskustelupalstan historiaa ja nykytilaa puitiin rakentavassa hengessä. Muistiin kirjattiin hyviä parannusehdotuksia.

Henrietta Lahti pelasi kotikentällään edustaen neljän naisen ryhmää nimeltä Mai Pen Lai.

Forumin uudistus etenee ripeästi alkusyksyn aikana teknisten uudistusten valmistumisen myötä. Moderointikin käynnistetään ja Suomen suosituin golfareiden kohtaamispaikka saa monella tavalla uuden ilmeen.

Kiitoksia kaikille osallistujille, kaudella 2014 kilpailu tulee saamaan jatkoa.