5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Yksi svingi paljastaa pelaajan tasoituksesta yllättävän paljon

Mikko Leppilammen atleettinen svingi kertoo hänen pelaavan aktiivisesti golfia. Kuva: Unibet

Yhden lyönnin perusteella on hankala arvata pelaajan tasoitus täysin oikein, mutta suuruusluokan pystyy haarukoimaan.

Sami Välimäen isännöimä Unibet Invitational pelattiin Tallinnassa Rae Golfissa keskiviikkona. Paikalla oli joukko suomalaisesta urheilu- ja viihdemaailmasta tuttuja henkilöitä. Osa heistä on pelannut golfia vuosikausia, jotkut ovat vasta tutustuneet lajiin. Golfpiste järjesti Instagramissa lukijakilpailun, jossa täytyi veikata pelaajan tasoitus yhden svingivideon perusteella.

Kilpailun aikana videoitiin kahdeksan pelaajan lyönnit. Jokaisen pelaajan kohdalla arvauksia tämän tasoituksesta tuli reippaasti. Vastauksia tarkastellessa ei ollut olennaista löytää mahdollisimman paljoa oikeita vastauksia. Toki lukijakilpailun kannalta se oli merkittävää, mutta sometempauksen suurin anti oli nähdä, miten muut golfarit arvioivat kanssaheimolaisten tasoituksia.

Sami Välimäki on pitänyt ammattilaisstatuksesta huolimatta tasoitustaan suurin piirtein yllä niillä main, mitä se voisi olla.

“Olen tykännyt päivitellä tasoitusta. Välillä vähän harvakseltaan, mutta kuitenkin. Uskon, että laskennallinen tasoitukseni on tällä hetkellä lähellä niin sanotusti oikeaa”, Välimäki kertoo.

Golfpisteen lukijakilpailussa Välimäen tasoitusta veikattiin suurimmaksi osaksi nollan oikealle puolelle. Kun pelaaja (esimerkiksi Välimäki) pelaa kierroksia jatkuvasti alle kentän parin, menee tasoitus plussan puolelle. Välimäen mukaan hänen tasoituksensa on +5,9.

Välimäen tasoitus oli melko helppoa veikata olevan plussan puolella. Tilanne mutkistuu, kun aletaan arvailemaan harrastajan tasoitusta.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Golfpiste (@golfpiste) jakama julkaisu

Emma Kimiläinen on aloittanut golfin pelaamisen hiljattain, joten hänen lyönnistään voi päätellä, että nyt tasoitus ei ole plussalla.

“Olen käynyt rangella varmaan neljä kertaa ja kierroksiakaan ei ole älyttömästi alla”, Kimiläinen ilmoittaa.

Sanoihinsa nähden Kimiläinen lyö itse asiassa paremmin, mitä ensi alkuun antoi olettaa. Saman huomasivat Golfpisteen lukijatkin, jotka suuressa määrin veikkasivat Kimiläisen pelaavan noin 30 tasoituksella. Todellisuudessa hänen tasoituksensa ei ole toistaiseksi liikahtanut 54:stä alaspäin.

Mikko Leppilampi on ennenkin viihtynyt golfkentällä. Jo harjoitussvingi paljastaa, että tasoitus voisi hyvinkin olla singelissä. Lyönnissä jokin asia viittaa singeliin, toisaalta jokin tekijä kuitenkin hieman korkeampaan tasoitukseen. Samoilla linjoilla on Golfpisteen lukijatkin.

Moni arvaa Leppilammen tasoituksen olevan viiden tuntumassa. Suurin piirtein yhtä moni arvaa sen olevan 13 paikkeilla. Totuus löytyy siltä väliltä, Leppilammen tasoituksen ollessa pyöreä 10,0.

“Tuohon kymppiin olen pelannut useamman kerran, joten kyllä se aika tarkalleen kuvastaa omaa tasoani tällä hetkellä”, Leppilampi sanoo.

Tasoitus ei ole niin vakava asia

Hauskin tilanne tasoituksesta puhuttaessa tulee Siim Liivikin kohdalla. HIFK:ssa Suomen mestaruuden vuonna 2011 voittanut kiekkoilija ei ole aivan varma itsekään omasta tämän hetken tasoituksesta.

“Mä en ole niin perillä näistä tasoituksista. Pääasia, että kentällä on hauskaa”, Liivik heittää.

“No paljonko me kerrotaan sen olevan Golfpisteen lukijakilpailussa?”

“Ootas. En mä tiedä, tsekkaan tästä… Onko se nyt 26 vai 28? Mennään vaikka tuolla 28:lla. Laita se. Jotain sellaista se on”, Liivik ilmoittaa.

Liivikin “arvaus” omasta tasoituksestaan osuu sopivasti yksiin lukijakilpailun vastausten kanssa. Suurin osa vastauksista on 24–32 välillä.

Kaikkinensa lukijoiden vastaukset osuvat hyvin siihen haarukkaan, missä pelaajien tasoitukset ovat. Svingin perusteella on siten karkeasti pääteltävissä pelaajan tasoitus.

Lue seuraavaksi: Jari Litmanen pelasi golfia nuorena sandaalit jalassa Messilässä – tällä hetkellä hänen golfura on pysähdyksissä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje