23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Tawast Golfissa pelataan kesällä Reiska-golfin MM-kilpailut – espanjalaistähti Jimenezistä kisan vetonaula!

Reiska-golfin MM-kisoissa jalkineiksi kelpaavat vain aidot Reiskat tai Ainot.

Kentän toimitusjohtaja Vesa Rontu keksi idean hauskasta tapahtumasta sattumalta.

Reinoista eli tuttavallisemmin Reiskoista on muodostunut vuosikymmenten aikana käsite ja yksi kotimaisen kenkäteollisuuden ikoneista.

Tuskin missään muissa jalkineissa on laahusteltu postilaatikolle tai polttopuiden hakuun yhtä usein kuin näissä ruudullisissa huopakankaasta valmistetuissa tossuissa. Vannoutuneimmat käyttäjät ovat sitä mieltä, että tuskin muita kenkiä edes tarvitaan.

Reiskat ja naisten malliston muodostavat Ainot ovat statuksensa ansainneet, ja nyt jalkineiden tiimoilta kuuluu jotain ihan uutta. Hämeenlinnalainen Tawast Golf on päättänyt järjestää tänä kesänä Reiska-golfin MM-kilpailut, joissa voi käyttää jalkineina vain alkuperäisiä Reiskoja tai Ainoja (jäljempänä käytetään molempien kohdalla nimeä Reiskat).

Tawast Golfin toimitusjohtaja Vesa Rontu kertoo, että ajatus Reiska-golfin MM-kilpailuista tuli täysin sattumalta.

”Eräs jäsenemme poikkesi viime kesänä klubilla Reiskoissaan. Hän mainitsi käyneensä hetkeä aiemmin rangella aikansa kuluksi lyömässä korillisen palloja. Autossa oli ollut pari mailaa, mutta ei golfkenkiä, joten hän päätti harjoitella Reiskat jalassa. Oli kuulemma onnistunut yllättävän hyvin.”

Iltahämärissä testaamaan

Rontu päätti joitakin päiviä myöhemmin testata asian itse. Klassisen golfin kannattajana ja konservatiivisesti pukeutuvana pelaajana hän ei kehdannut mennä rangelle Reiskoissaan kuin vasta iltahämärissä.

”Joku olisi varmasti nähdessään ajatellut, että ’nyt tuo toimitusjohtaja on varmasti seonnut’. Ja olihan siinä itselläkin aika erikoinen fiilis, kun oli vielä lämmin sää ja sortsit jalassa”, hän kertoo.

Rontu sanoo, että täysissä lyönneissä joutui passivoimaan jalkoja ja alakroppaa, jotta nilkat tai jalkaterät eivät olisi liian kovilla. Homma meni hieman käsillä lyömiseksi, mutta taitava pelaaja onnistui rytmittämään svingaamisensa siten, että suorituksista alkoi alun totuttelun jälkeen tulla vähintäänkin kelvollisia.

”Kun olin saanut muutaman draivin 250 metriin, päätin, että Paavolankulmassa pelataan seuraavana kesänä Reiska-golfin MM-kilpailut.”

Jimenez laittoi meille muutama viikko sitten sähköpostia, että haluaisi olla mukana kilpailussa.

Tieto kilpailusta kantautui etuajassa joidenkin tawastilaisten korviin, minkä vuoksi muutamat järjestävän seuran jäsenet ovat treenanneet pitkin talvea harjoitushallissa ja simulaattorissa Reiskat jalassa. Tämä saattaa kuulostaa omien pelaajien suosimiselta, mutta Rontu muistuttaa, että kaikilla on riittävästi aikaa valmistautua kilpailuun.

Miguel Angel Jimenez nähdään heinäkuussa Tawast Golfissa. Kuva: Getty Images

Turnaus käydään 16. heinäkuuta eli päivää myöhemmin, kun Tawast Golfissa tänä vuonna pelattavat naisten EM-joukkuekilpailut ovat päättyneet. Se tarkoittaa sitä, että Reiska-golfin MM-kisoihin osallistuvat pääsevät huippukuntoon viritetylle kisa-areenalle.

Kilpailuun on lupautunut todellinen yllätysnimi golfmaailman huipulta, Miguel Angel Jimenez. ”Mekaanikon” itävaltalaisen puolison ystävä omistaa ison kenkäkaupan Wienissä. Ystävätär oli esitellyt liikkeessään olevia Reiskoja Susanna Styblolle, joka halusi ostaa tossut lahjaksi miehelleen.

Niistä oli välittömästi tullut Jimenezin suosikkijalkineet, eikä kuuluisa pelaaja suostu enää tupruttelemaan sikariaan kotinsa terassilla ilman Reiskojaan.

”Reiskojen valmistaja on mukana sponsoroimassa kilpailua, ja tätä kautta myös wieniläinen kenkäkauppias oli saanut vihiä MM-turnauksesta. Kuultuaan veikeästä tapahtumasta, Jimenez laittoi meille muutama viikko sitten sähköpostia, että haluaisi olla mukana kilpailussa  Onhan se kova juttu”, Rontu iloitsee.

Reilut 20 turnausta DP World Tourilla voittaneen Jimenezin matkaseurueeseen on liittymässä myös toinen espanjalaistähti, Jose Maria Olazabal, jolla on kaksi Masters-titteliä ja kymmeniä muita ykköstiloja pääkiertueilta.

Masters-Reiskat huutokaupataan klubitalolla

Jimenez viestitti Ronnulle, että Olazabal on tuore Reiskojen omistaja, ja pelaa mielellään Tawastissa, mikäli jalkinetehdas ehtii ennen reissuun lähtöä räätälöidä ja lähettää hänelle Masters-teemalla valmistetut Reiskat Espanjaan.

Olazabal on luvannut kilpailun jälkeen järjestää huutokaupan Tawast Golfin klubitalolla 43-numeroisista Masters-Reiskoistaan. Jimenez ei anna omia tossujaan huutokaupattavaksi, mutta hän suostuu kaverikuvaan kaikkien halukkaiden katsojien kanssa, joilla on Reiskat jalassa.

Pelaajien ja yleisön viihtyvyydestä vastaa tunnetun suomalaisen jazzrumpalin Reino ”Reiska” Laineen kvartetti.

Kilpailu on 18 reiän tasoitukseton lyöntipeli, käsittäen erikseen miesten ja naisten sarjat. Vaikka kyseessä on mestaruustason turnaus, pelaavat miehet kisansa keltaiselta tiiltä ja naiset punaiselta. Ratkaisulle on perusteensa: Reiskat eivät tarjoa samanlaista tukea jaloille kuin golfkengät, ja tällä on vaikutus lyöntipituuksiin.

Miesten sarjaan otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 60 pelaajaa ja naisten sarjaan 30 pelaajaa. Ilmoittautumislinkki ja muut tarkemmat kilpailuun liittyvät tiedot ilmestyvät Tawast Golfin nettisivuille tänään lauantaina 1.4. kello 14.14.

Lue seuraavaksi: Tiilaakso haluaa olla muutakin kuin pelkkä nimi – Hämeenlinnan seudun golfkentät perustivat yhdistyksen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)