16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tiilaakso haluaa olla muutakin kuin pelkkä nimi – Hämeenlinnan seudun golfkentät perustivat yhdistyksen

Vuonna 1989 avattu Tawast Golf on Hämeenlinnan toiseksi vanhin kenttä.

Yhdistys näkee golfin olevan tulevaisuudessa entistä vetovoimaisempi maakunnallinen tekijä Kanta-Hämeessä.

Hämeenlinnan alueen golfkenttäyhtiöt ovat perustaneet yhdistyksen, joka tähtää paikallisten kenttien yhteistyön ja toiminnan kehittämiseen. Hämeenlinnan Seudun Tiilaakso ry piti perustamiskokouksensa viime viikolla, ja sen hallitus koostuu kenttien toimitusjohtajista.

”Yhdistyksen perustamista on kypsytelty jo viime vuodesta lähtien. Tarkoituksemme on kehitellä jatkossa yhteisiä projekteja sen sijaan, että kaikki rakentelisivat jotain itsekseen”, yhdistyksen puheenjohtaja Vesa Rontu sanoo.

Hämeenlinnan kentät sijaitsevat noin 15–20 minuutin ajomatkan sisällä toisistaan, eikä kaupungin kyljessä oleva Hattula Golfkaan paljon kauempana ole. Tätä tiilaaksolaiset pitävät tärkeimpänä valttikorttinaan.

”Ovathan tämänkaltaiset golfkeskittymät ainakin pohjoismaalaisella mittapuulla varsin poikkeuksellisia. Sitä on pystyttävä hyödyntämään tulevaisuudessa paljon paremmin.”

Isona tavoitteena yhdistyksellä on houkutella markkinoinnin kautta enemmän vieraspelaajia kentilleen ja samalla matkailijoita Kanta-Hämeeseen. Tässä hallituksen asiantuntijajäsenellä on tärkeä rooli.

”Asiantuntijamme Seppo Saarinen on kokenut matkailupuolen osaaja Linnan Kehityksessä, joka on Hämeenlinnan kaupungin omistama yhtiö. Tätä kautta saamme pidettyä väylät auki myös kaupungin suuntaan”, Rontu sanoo.

Seutua kenttineen on kutsuttu vuosikausia Tiilaaksoksi. Nimen takana on mainostoimistoalalla kannuksensa hankkinut Pekka Lyly, joka ylläpitää suomentiilaakso.fi-nettisivustoa. Hän on myös ideoinut paikallisten seurojen pelaajille tutut Tiilaakso Scramblen ja Tiilaakso Scratch Tourin. Lyly toimii uudessa yhdistyksessä sihteerinä.

Monet ovat odottaneet liikahdusta lähekkäin sijaitsevien kenttien kattavammasta yhteistyöstä.

”Lähdemme luotsaamaan Tiilaaksoa uudelta pohjalta ja puhtaalta pöydältä. Tiilaakso tunnetaan nimenä, mutta haluamme olla paljon muutakin kuin pelkkä nimi”, Tawast Golfin toimitusjohtajana työskentelevä Rontu painottaa.

Palveluiden tavoitettavuus helpoksi

Tiilaaksolle tehdään uusi nettisivusto, joka palvelee kattavasti yhdellä silmäyksellä Hämeenlinnan ympäristöön pelireissua suunnittelevaa kotimaista tai ulkomaalaista matkailijaa. Sen graafinen ilme, ylläpito ja tekninen toteutus tulevat olemaan Lylyn käsialaa.

Yhdistys aikoo tehdä palveluiden tavoitettavuuden helpoksi siten, että peliaikojen varaukset, majoitukset, ravintolat sekä nähtävyydet ja seudun muut aktiviteetit löytyvät selkeästi yhdestä ja samasta paikasta.

Monet ovat odottaneet liikahdusta lähekkäin sijaitsevien kenttien kattavammasta yhteistyöstä. Tähän asti yhteistyö on koskenut lähinnä Aulanko Golfin ja Tawast Golfin lisäpelioikeutta. Myös Linna Golfilla ja Hattula Golfilla on ollut tarjolla etuja toistensa kentille.

”Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ehdimme kokoontua useita kertoja ennen yhdistyksen perustamista. Olemme halunneet tuoda rauhassa toistemme näkökulmat ja toiveet esille, jotta tiedämme missä mennään. Tuttuja tässä kaikki ovat ennestään toisilleen, eikä siitäkään haittaa ole”, Rontu sanoo.

Hallitus aikoo luoda lähiaikoina suuntaviivat ensimmäiselle toimintavuodelleen. Puheenjohtaja sanoo, että suunnitelmat eivät liity ainoastaan vieraspelaajien ja matkailijoiden kiinnostuksen kasvattamiseen Tiilaakson tarjontaa kohtaan.

”Emme unohda omia pelaajia, ja yhteistyö seurojen kesken tulee lisääntymään. Tässä on talviharjoittelua myöden monenlaisia mahdollisuuksia, jotka konkretisoituvat myöhemmin. Päämääränä on luoda monella tasolla vahvaa synergiaa”, Rontu kertoo.

Hämeenlinnan seudulla on viisi kenttää, joita hallinnoivat Aulanko Golf (Eversti ja Hugo), Hattula Golf, Linna Golf ja Tawast Golf.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje