11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Ryder Cup -tähti DeChambeau testaa draviensa riittävyyttä pituuslyönnin MM-kisoissa − katso suorana YouTubesta

Bryson DeChambeau paiskii draivejaan kello 22 Suomen aikaa käynnistyvässä omassa alkulohkossaan. Kuva: Getty Images

Bryson DeChambeaun edesottamuksia maailman pitkälyöntisimpien pallonlyöjien joukossa on mahdollista seurata tiistai-iltana YouTuben välityksellä.

Tiistaina käynnistyvien pituuslyönnin MM-kisojen osallistujaluettelossa on tavallista mielenkiintoisempi nimi, kun maailmanlistan seiska Bryson DeChambeau on saapunut Mesquiteen Nevadaan haastamaan lajin ehdottoman parhaimmiston.

Huippugolfareilla ei ole ollut tapana esiintyä PLDA:n (Professional Long Drivers Association) järjestämissä tapahtumissa, ja syykin on selvä: edes kovimpien turnauspelaajien keskuudessa bighitterin maineen saaneilla ammattilaisilla ei olisi niissä menestysmahdollisuuksia. DeChambeau muodostaa poikkeuksen, ja hänen uskotaan etenevän jatkoon ainakin alkulohkostaan.

Pituuslyönnin MM-kisat järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1976, ja tuolloin Evan Williams vei mestaruuden 292-metrisellä draivillaan. DeChambeaun draivien keskimitta PGA Tourin menneellä kaudella oli 294 metriä, mutta vertailu tämän päivän ja 45 vuoden takaisilla välineillä on turhaa.

DeChambeau on ensimmäinen tunnettu PGA Tourin pelaaja, joka on mukana PLDA World Championships -kilpailussa. Hän kertoi osallistuvansa kisaan kasvattaakseen golfin suosiota.

”Haluan tämän myötä yhä useamman innostuvan ja nauttivan tästä upeasta lajista. Kilpailu on mainio paikka esitellä golfiin liittyvää atleettisuutta. On hienoa, jos pituuslyöjätkin pääsevät vähän valokiilaan.”

DeChambeaun tiedettiin harjoitelleen Ryder Cupin alla myös pituuslyöntikilpailua varten, ja kriittisimmät arvelivat tällä olevan negatiivista vaikutusta hänen suorituksiinsa. Siitä ei ollut viitteitä hienosti sujuneessa haasteottelussa, jossa hän oli ottamassa joukkueelleen kahta voittoa ja yhtä tasapeliä.

Vuosi sitten U.S. Openin voittanut DeChambeau kertoi jo hetken aikaa suunnitelleensa osallistumista pituuslyöntikilpailuun. Yhtenä houkuttelijana on toiminut kaveripiiriin kuuluva Kyle Berkshire, joka voitti edellisen maailmanmestaruuden 433-metrisellä hirmusivalluksellaan.

DeChambeau arvelee pituuslyöntikisan hyödyttävän pitkässä juoksussa hänen pitkää peliään.

”En osallistuisi kisaan, jos en uskoisi sen tekevän itsestäni paremman pelaajan.”

Hän iski Ryder Cupissa lauantain nelipallo-ottelussa 381-metrisen draivin, mutta pidempiäkin on DeChambeaulta nähty. Yhdessä Aaron Rodgersin kanssa Phil Mickelsonia ja Tom Bradya vastaan pelatussa ”The Match” -näytöskisassa hän pamautti jopa 439-metrisen avauksen. Se oli DeChambeaulle pieni pettymys, sillä hän laskeskeli lyönnissä olleen aineksia lähes 500-metriseen draiviin.

DeChambeau jysäytti sunnuntaina Ryder Cupin kaksinpelissä avauksensa Whistling Straitsin ykkösviheriölle ja rullautti par-nelosella eagle-putin sisään.

”Kaverit hei. Älkää olko huolissanne, yritän edelleen lyödä yhdellä griinille”, hän huuteli myöhemmin katsomoon. Tällä DeChambeau viittasi joidenkin kritiikkiin, jonka mukaan hän voisi useamminkin ottaa riskejä avauksissaan.

DeChambeau on pituuslyönnin MM-kilpailuissa alkulohkonsa viimeinen eli 16. lyöjä. Kilpailijoilla on 2,5 minuuttia aikaa paiskata kuusi palloa niin pitkälle kuin sielu sietää, mutta ainakin yhden pallon pitää pysyä rajatulla alueella, jotta saa hyväksytyn tuloksen.

Pituuslyönnin MM-kilpailua on mahdollisuus seurata videopalvelu YouTuben välityksellä alkaen kello 18 Suomen aikaa. DeChambeaun lohko kolmonen on estradilla kello 22. Kilpailussa on kaikkiaan viisi alkulohkoa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje