Valotolppa katkaisi Sami Välimäen bogittoman putken Ras al Khaimahissa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Valotolppa katkaisi Sami Välimäen bogittoman putken Ras al Khaimahissa

Sami Välimäki sai hyvin rytmistä kiinni kierroksen alun kommellusten jälkeen. Kuva: Getty Images

Välimäki ja Tapio Pulkkanen jatkavat turnauksen päätöspäivään tasatuloksesta.

Sami Välimäki (-7) ei pystynyt pitämään toista päivää peräkkäin samanlaista tahtia yllä Arabiemiraateissa jatkuneessa DP World Tourin kilpailussa. Hän pelasi kolmannella kierroksella tuloksen 71, ja on 54 reiän jälkeen jaetulla 37. sijalla.

Välimäki ehti pelata 21 reikää ilman bogeja, kunnes putki katkesi lauantain kierroksen ensimmäisellä reiällä tulleen tuplabogin myötä. Tätä seurasivat birdie ja bogey, joka jäi myös päivän viimeiseksi.

Kierroksen loppu sujui tasapainoisesti Välimäen pelattua viimeiset 15 reikää kolme alle.

”Vähän harmillinen alku. Avaus näytti hyvältä joko väylällä tai vasemmassa raffissa, mutta osui ilmassa valotolppaan ja ajautui keskelle puskaa. Sieltä vähän huono lyönti pompuilla veteen, ja tupla korttiin”, Välimäki kertasi ensimmäisen reiän tapahtumia.

”Loppupuoli meni ihan ok. Vähän huonosti löin rautoja, enkä päässyt paikoille.”

Tapio Pulkkanen käytti kierrokseensa lyönnin verran enemmän ollen samassa kokonaistuloksessa Välimäen kanssa. Pulkkasen kierros sisälsi kolme birdieä, yhden bogin ja yhden tuplabogin.

Pulkkasella oli edelleen vaikeuksia avaustensa kanssa, sillä hänelle tilastoitiin Al Hamra Golf Clubin kentällä vain kaksi lyhyeksi leikatulle alueelle päätynyttä draivia.

”En oikein saanut hommaa toimimaan tänään. Avaukset olivat sivussa, ja ei sieltä paljon paikkoja saanut rakennettua. Huomenna vielä kerran koetetaan, jos palaset osuisivat kohdalleen”, Pulkkanen sanoi.

Suomalaiset ovat kilpailun kärkipaikalla alusta asti ollutta Ryan Foxia 12 lyöntiä perässä. Yhdeksättä sijaa jakavat pelaajat ovat neljän lyönnin päässä, joten vahvalla esityksellä korkea sijoitus on edelleen mahdollinen.

Tuloksen 65 pelannut Fox tuplasi etumatkansa seuraaviin jo kuuteen lyöntiin, joten uusiseelantilaisella on loistava tilaisuus ottaa ensimmäinen lyöntipelivoitto DP World Tourilla.

Foxin ainoa ykköstila on peräisin kolme vuotta sitten Australiassa pelatusta reikäpeliturnauksesta, jonka finaalissa kaatui Espanjan Adrian Otaegui. Edellisenä vuonna hän oli lähellä voittaa Irish Openin, mutta ratkaisuhetkillä hehtaariputteja upotellut Russell Knox veti uusinnassa pidemmän korren.

Päätöskierroksen viimeisessä ryhmässä on toisena peräkkäisenä viikkona skotlantilaisväriä, kun kakkostilaa kolmen muun pelaajan kanssa jakava Scott Jamieson tekee sunnuntaina seuraa Foxille.

Lauantain kovimmasta tuloksesta, 64, vastasivat tiukasti ensimmäistä DP World Tour -voittoaan jahtaava Puolan Adrian Meronk (-13/T2) sekä Saksan Marcel Siem (T6/-12).

Suomalaisten lähtöajat kolmannella kierroksella (Suomen aikaa):

06.45 David Drysdale SCO-Tapio Pulkkanen-Maverick Antcliff AUS
06.55 Daniel van Tonder RSA-Sami Välimäki-Shaun Norris RSA

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje