Sami Välimäen hurja vire jatkuu – lauantaina kärkipaikka kiikarissa - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Sami Välimäen hurja vire jatkuu – lauantaina kärkipaikka kiikarissa

Johannesburgissa on nähty vuoden parasta Sami Välimäkeä. Kuva: Getty Images

Parin tunnin ukkoskeskeytys tylsytti rajussa liidossa olleen Sami Välimäen momentumin.

Sami Välimäki sai samanalaisen unelma-alun kierrokselleen kuin Johannesburgissa pelattavan DP World Tourin kilpailun avauspäivänä. Hän hurjasteli torstaiseen tapaan ensimmäiset yhdeksän reikää kuusi alle, ja iski lujasti Joburg Openin yllätysjohdossa olevan Dan Bradburyn kannoille.

Välimäen pitkähkön birdie-putin mentyä Houghton Golf Clubin kentän yhdeksännellä viheriöllä hiuksenhienosti ohi, kilpailun tuomarit töräyttivät summereita ukkoskeskeytyksen merkiksi.

Parin tunnin odottelun jälkeen peliä päästiin jatkamaan, mutta Välimäen otteissa ei ollut samanlaista tulisuutta kuin aiemmin päivällä. Välimäelle kirjattiin kolmen parin ohella yksi bogey, ja hän jatkaa toista kierrosta lauantaina kello 6.30 kokonaistilanteessa kymmenen alle.

Välimäen tuloskortti on kahden ensimmäisen kierroksen etuysin osalta upeata luettavaa. Hän on tehnyt näillä yhteensä kymmenen birdieä ja yhden eaglen. Välimäki on käyttänyt mainittuihin kenttäpuoliskoihin yhteensä jäätävät 59 lyöntiä!

Välimäen peli oli perjantaina kierroksen puoliväliin saakka täydellistä. Erityisen vahvaa oli puttaaminen, eikä hän tuntunut hetkeen laittavan ulosmenossa minkäänlaista puttia ohi pidemmältäkään etäisyydeltä.

”Hyvää peliä on ollut, tosin keskeytys pilasi koko loppurundin”, hän sanoi tarkoittaen loppurundilla reikiä 10–13.

”Toivottavasti saan pelistä kiinni aamulla puoliseitsemältä”, Välimäki jatkoi.

Neljättä sijaa jakava Välimäki on kauden avauskilpailun kärjessä olevaa Dan Bradburya (-13) kolme lyöntiä perässä, joskin englantilaisen etumatka on saavutettavissa vielä toisen kierroksen puitteissa vahvalla esityksellä.

Kutsun kilpailuun saanut Bradbury, 23, on pelannut urallaan viisi kilpailua, joissa on ollut jaossa maailmanlistan pisteitä. Näistä viimeisin tuotti lokakuussa 13. sijan Espanjan avoimisssa. Bradbury kiitti luottamuksesta tekemällä torstaina Houghton Golf Clubin  kentän uusiksi ennätyslukemiksi 63. Isäntämaan Daniel van Tonder (-10) pelasi saman tuloksen toisella kierroksella.

Palkintoarvoltaan noin miljoonan euron Joburg Openissa riittää tavoiteltavaa, sillä kilpailun kolme parasta pelaajaa, joilla ei vielä paikkaa ole, saavat osallistumisoikeuden heinäkuussa Royal Liverpoolissa käytävään Open Championshipiin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje