23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][40]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Tapio Pulkkanen British Mastersiin myötätuulessa : ”Olen tehnyt parempia ratkaisuja kentällä”

Tapio Pulkkasen viime aikojen hyvät otteet ovat ruokkineet menestyksen kannalta avainasemassa olevaa itseluottamusta. Kuva: Getty Images

Paljon pitkää rautaa Hillside Golf Clubilla tiiltä tarjoava Pulkkanen uskoo, että tällä viikolla pelataan sään salliessa kovia tuloksia. 

Euroopan kiertue jatkuu tällä viikolla Southportissa pelattavalla British Mastersilla, joka on palkintoarvoltaan kolmen miljoonan punnan eli noin 3,5 miljoonan euron turnaus. Suomalaisista kilpailuun osallistuvat Kim Koivu, Kalle Samooja sekä viime aikoina juonen päästä kiinni saanut Tapio Pulkkanen.

Pulkkanen esitti ennen kuukauden pituista kilpailutaukoa ailahtelevaisia otteita. Vaikka joukkoon mahtui kaksi top 20 -sijoitusta, päättyi kaksi kolmasosaa hänen yhdeksästä ensimmäisestä kilpailusta karsiutumiseen.

Marokossa tuli kauden toistaiseksi kovin (8:s) sijoitus ja Volvo China Openissa Pulkkanen hääri kaksi ensimmäistä päivää kärkisijoilla. Käteen jäi lopulta 14. sija, mikä tuotti hänelle 49,4 Race to Dubai -pistettä ja reilut 37 000 euroa palkintorahaa.

”Kyllä se oma peli on ollut vähän joka osa-alueella parempaa parina viime viikkona. Vaikea eritellä yksittäisiä juttuja, mutta olen tehnyt myös parempia ratkaisuja kentällä”. Pulkkanen sanoi.

”Hattu-Tapio” ei ollut Shenzhenin kisan päätyttyä ymmärrettävästi täysin tyytyväinen omaan panokseensa, mutta Mikko Korhosen voitto lämmitti sitäkin enemmän mieltä.

”Olihan se mahtava juttu nähdä Mikon voittavan. Viime vuonna emme ehtineet jäädä katsomaan, kun ’Korppa’ vei Itävallan kisan, nyt päästiin suihkuttamaan pari pulloa kuohuvaa”, hän sanoi.

Suomalaisilla ei ollut edessä olleen maisemanvaihdon ja voittajan omien kiireiden vuoksi aikaa pidempään juhlimiseen.

”Ei ollut sen ihmeellisempiä juhlia, koska olimme eri lennoilla ja Mikolla oli reilusti ohjelmaa voittonsa jälkeen.”

Tommy Fleetwoodin isännöimän British Mastersin kisa-areena Hillside Golf Club on Pulkkaselle tuttu amatöörivuosilta. Hän muisteli pelanneensa kentällä British Amateurin vuosikymmenen alussa.

”Hyvä links-tyylinen baana. Toistaiseksi väylät ja griinit ovat vielä suhteellisen pehmeät, mutta kovenevat varmasti viikon mittaan. Raffia ei ole älyttömästi, joten jos keli on hyvä, niin alhaisia tuloksia varmasti nähdään.”

Salainen asekin on jo valittu kilpailuun.

”Pelaan paljon rautakakkosta tiiltä tällä viikolla.”

Kauden toiseen major-kilpailuun PGA Championshipiin valmistautuva Mikko Korhonen perui osallistumisensa Southportin turnaukseen. Pelaajaluettelossa riittää kuitenkin kovia nimiä, kuten Fleetwood, Matt Wallace, Tyrrell Hatton, Eddie Pepperell ja Lee Westwood.

Englantilaisten pakkaa pyrkivät Southportissa hämmentämään muun muassa nouseva yhdysvaltalainen Sean Crocker sekä tänä vuonna kolmesti kymmenen joukkoon sijoittunut Hollannin Joost Luiten.

Suomalaisten lähtöajat* torstain avauskierroksella:

10.20 Max Schmitt (GER)–Kim Koivu–Bradley Dredge (WAL)
11.00 Matthew Jordan (ENG)–Marcel Siem (GER)–Tapio Pulkkanen
11.20 Pedro Figueiredo (POR)–Kalle Samooja–Victor Dubuisson (FRA)

* Suomen aikaa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje