16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Tähdet iskussa Sveitsissä

Sveitsissä johtava Rory McIlroy on kuntoutunut käsivammastaan. © Getty Images

Jos suuria turnauksia ympäröivät kisat ovat maailman tähtien keskuudessa vain valmistautumista tulevaan, niin nyt tilanne on toinen. Majorit ovat tältä kaudelta takanapäin, ja kun jenkitkin pelaavat omia pudotuspelejään PGA Tourilla, on kiertueen eliitti pitkästä aikaa kotimantereella.

Crans-sur-Sierren turnaus on usein kisa, jota ET:n parhaimmisto ei halua sivuuttaa. Ja miksipä haluaisi, onhan upealla kentällä maisemat kohdallaan ja kisan ulkopuolinen ohjelma todellista voitelua rankan kauden käännyttyä jälkipuolelleen.

Kovien kasvojen tasokkaat otteet tietävät mieluisia hetkiä Omega European Mastersia seuraamaan saapuneelle yleisölle. Kisan kärkikymmenikössä on useampia tähtikaartin edustajia, etunenässä Rory McIlroy. Nuorukaiselle olisi ollut perjantaina tarjolla yksin kisan paalupaikka, mutta lyhyehkö birdieputti 18:lla väisti reiän viime hetkellä.

McIlroyn (-8) kanssa johtoaseman 36 reiän jälkeen jakavat Simon Dyson, Gary Boyd sekä Jamie Donaldson.

”Tulostaulu näyttää hyvältä. Lee (Westwood) kuusi alle, Martin (Kaymer) seitsemän alle ja minä kahdeksan alle”, McIlroy hehkutti. ”Toivottavasti pystymme pelaamaan hyvin läpi viikonlopun ja esittämään yleisölle jännittäviä hetkiä.

Kolme viikkoa PGA Championshipissä loukkaamansa käsivarren vuoksi sivussa ollut McIlroy ei ollut silti toisella kierroksella parhaimmillaan. Päivän kruunu oli vitosella tullut eagle, mutta birdiet jäivät tällä kertaa kolmeen. Ulosmenon virheet söivät tulosta, joista rankimmin yhdeksännen tuplabogi.

Nick

Nick Dougherty selvitti cut-rajan ensimmäisen kerran tällä kaudella. &copy Getty Images

Pohjoisirlantilaisen kanssa kärkipaikan jakavista Boyd ja Donaldson jahtaavat uransa avausvoittoa Euroopan kiertueella. Boyd pelaa ET:llä vasta toista kauttaan, mutta muuten luotettavaa Donaldsonia voitot ovat kiertäneet jo kohta 250 turnausta.

Martin Kaymerin (-7) kanssa viidettä sijaa jakavat Nick Dougherty, Jaco Van Zyl, Fabrizio Zanotti sekä päivän parhaan tuloksen (64) pelannut Danny Willett. Doughertylta putosi perjantaina iso apina harteilta, sillä hänelle aukesi paikka jatkokierroksille ensimmäisen kerran sitten viime marraskuun. Tähän hän tarvitsi peräti 22 turnausta.

Omega European Mastersin 18 ensimmäistä on kahden lyönnin sisällä kärjestä, joten viikonloppuna on luvassa värikästä taistelua paikasta auringossa. Cut-rajaksi muodostui tällä kertaa vaativa -2, mistä ainoana suomalaisena mukana ollut Joonas Granberg jäi kuusi lyöntiä. Turkulainen pelasi toisella kierroksella tuloksen 70, mutta pelien jatkuminen olisi edellyttänyt samanlaista esitystä myös torstaina.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje