Suomi valmiina hyödyntämään kotiedun Pickalan EM-kilpailussa - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomi valmiina hyödyntämään kotiedun Pickalan EM-kilpailussa

Lyöntipelin Suomen mestaruutta (Pojat 18) kuluvalla kaudella juhlinut Oliver Lindell lukeutuu Suomen avainpelaajiin. Kuva: Antero Lindell.

Pickalassa käynnistyy tiistaina poikien joukkueiden Euroopan mestaruuskilpailu. Isäntiä saapuu haastamaan 15 kiven kovaa golfmaata.

Kotiedusta huolimatta Suomi ei lähde karkeloihin suurimpana ennakkosuosikkina. Kasassa on kuitenkin joukkue, jolla on realistinen mahdollisuus edetä kilpailussa pitkälle.

Menestyksen tavoittelussa kotikenttä on lähtökohtaisesti pelaajille suuri etu, kuten kotiyleisökin. Joukkueen avainpelaajiin lukeutuvat Ilari Saulo ja Oliver Lindell tiedostavat tilanteen, eivätkä halua ottaa ylimääräisiä paineita siitä, että kisa pelataan kotimaisemissa.

”Yleisö on selkeä etu ja se pitää myös osata ottaa niin. Tilannetta on käyty valmennuksen kanssa läpi monesti”, Saulo sanoo.

”Kausi on ollut aika normaali, mutta kyllä tähän kisaan on tähdätty pitkään. Vikan puolitoista viikkoa olen pitänyt taukoa kisoista ja keskittynyt paitsi treenaamaan myös lepäämään riittävästi, jotta energiaa riittää koko kisaviikoksi”, Saulo jatkaa.

Valmentaja Pasi Purhonen kertoo, että joukkueen kemiaa ja joukkuehenkeä on rakennettu tietoisesti entistäkin vahvemmaksi, sillä naismaajoukkueiden menestysresepti on ollut rohkaiseva esimerkki joukkuehengen voimasta.

”Joukkueesta saa valtavasti energiaa oman pelin tueksi. Olemme leireilleet ahkerasti ja kisaviikolla mm. yövymme yhdessä hotellissa. Muiden joukkueiden tarkkailuun emme ole tuhlanneet enrgiaa, ne tulevat kyllä kisaviikolla tutuksi. Jos aiomme menestyä, on reikäpeleissä pystyttävä voittamaan vastustaja, oli se mikä tahansa”, valmentaja Pasi Purhonen sanoo.

Oliver Lindell, jonka itseluottamus on tunnetusti rautainen, lähtee toiveikkaana kilpailuun.

”Olen sitä mieltä, että tämä joukkue tulee menestymään. Kaikki tuntevat toisensa ja sitä kautta saadaan tukea ja luottamusta myös omaan tekemiseen”, hän sanoo.

Suomen joukkueessa pelaavat Saulon ja Lindellin lisäksi Simo Haavisto, Matias Honkala, Eetu Isometsä ja Sami Välimäki.

Parkilla on lyötävä pitkälle

Kilpailukenttä on Pickalan Park. Se on isännöinyt monia merkittäviä kilpailuita ja on siksi hyvin tuttu peliareena kaikille Suomalaisille. Pituutta kentällä on peräti 6651 metriä.

”Kaikki pelaajamme tuntevat kentän todella hyvin. Ilari Saulohan voitti siellä viime syksynä myös Finnish Tourin karsinnan. Olemme myös leireilleet kentällä useaan otteeseen. Kenttänä se on aika suoraviivainen ja selkeä”, valmentaja Pasi Purhonen kuvailee.

FT:n karsinnassa loistanut Saulo uskoo, että Park sopii kenttänä suomalaisille erittäin hyvin.

Ilari Saulo voitti FT:n karsinnan Pickalan Park -kentällä syksyllä 2014.

Ilari Saulo voitti FT:n karsinnan Pickalan Park -kentällä syksyllä 2014.

”Se on pitkä kenttä. Palloa pitää saada tiiltä eteenpäin ja meillä on kasassa aika pitkälyöntinen joukkue”, hän sanoo.

”Kyllä muutkin joukkueet oppivat kentän metkut, mutta viheriöiden ympäristössä on sellaisia paikkoja, jotka suomalaiset varmasti osaavat pelata oikein. Kun viheriöt vedetään kisaan tosi nopeiksi, on kentällä väyliä, joilla palloa ei saa päästää karkaamaan pitkäksi viheriön taakse, sillä sieltä sitä ei pysty pelaamaan lipulle, vaan se valuu pitkäksi”, kuvailee Oliver Lindell.

Juuri FT:n karsinnan kisakentällä voittanut Saulo ja kovakuntoinen Lindell ovat etukäteen ajateltuna suomalaisten kenties kovakuntoisimmat pelaajat.

Lindell on pelannut erinomaisen alkukauden, josta osoituksena on esimerkiksi tuore lyöntipelin Suomen mestaruus 18-vuotiaiden poikien sarjassa.

Selvitäkseen jatkoon ja kahdeksan parhaan joukkoon kaksipäiväisestä lyöntipelivaiheesta Suomen on kuitenkin onnistuttava joukkueena laajalla rintamalla.

”Joukkueessa kaikki pelaajat ovat tottuneet menestymään ja voittamaan. Kotimaassa, mutta moni myös ulkomailla. Olemme koko valmistautumisjakson aikana kuitenkin pyrkineet muistamaan, että liikaa ei pidä tuijottaa tulosta. Menemme pelaamaan hyvää golfia”, Purhonen sanoo.

Vähimmäistavoite on kuitenkin lausuttu ääneen useaan otteeseen, se on pääsy jatkoon kaksipäiväisestä lyöntipelivaiheesta.

Suomen joukkue siirtyi Pickalaan sunnuntaina. Lindell ounasteli, että ohjelmassa olisi joukkueen palaverin lisäksi fysiikkaharjoitus.

”Maanantaina pelataan harjoituskierros ja sitten ollaan ready to go!” Lindelll summasi tulevan.

Poikien hallitseva Euroopan mestari on Italia. Ruotsi oli viime vuonna toinen ja Skotlanti kolmas.

Tiistaina ja keskiviikkona pelataan lyöntipelivaihe, josta etenee jatkoon kahdeksan joukkuetta. Torstaina käynnistyvä reikäpelivaihe huipentuu lauantaina pelattavaan finaaliin ja pronssiotteluun. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

Sami Sarpakunnas

Päivitetty kello 20.14: Suomen joukkueen kokoonpano.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (9 kpl)