21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Tarkasti luetut puttilinjat olivat Katri Bakkerin salaisuus Erkko Trophyn avauskierroksella

Kari Bakker auttoi tytärtään Katria puttilinjojen luvussa Talin haastavilla viheriöillä. Kuva: Juha Hakulinen

Miesten sarjassa iltapäivän pelaajat kastuivat kierroksellaan oikein kunnolla.

Talin golfkentällä pelattavan The Erkko Trophyn alku oli miesten puolella tasaisen tunnusteleva, mutta naisten sarjassa Katri Bakker otti kärkipaikan reilulla erolla avauspäivän päätteeksi.

Bakkerin päivä oli kuin rajumpikin vuoristorata-ajelu. Ensimmäisen 13:n reiän aikana Bakkerin tuloskorttiin oli merkitty vain yksi par, mutta birdiejä oli uponnut peräti seitsemän kappaletta. Valitettavasti birdie-kimaran seurana oli viisi bogiakin, joten tulos ei päässyt painumaan kovin montaa lyöntiä alle parin missään vaiheessa kierrosta.

Päivän päätteeksi Bakkerin nimen perässä tuloslistalla oli tulos 68 (-3), jolla hän johtaa kilpailua kolmen lyönnin erolla Ada Huhtalaan sekä Italian Alessia Nobiloon ja Espanjan Casilda Allendesalazariin.

Aamun ryhmissä kentällä olleen Bakkerin peli noudatti toimivaa kaavaa.

”Tänään oli hyviä lähestymisiä ja hyviä putteja, niillä yleensä saa paljon birdiejä”, lopulta kahdeksan kertaa birdie-putissaan torstaina onnistunut Bakker kertoi.

Bakkerilla oli torstaina caddiena oma isä, joka toimii myös hänen valmentajanaan. Kaksikon toiminta kentällä oli tehokasta ja toimivaa.

”Minulla ja Karilla on toiminut tuo caddie-yhteistyö tosi hyvin. Siitä on paljon apua. Ja jos en itse ole varma puttilinjasta, pyydän sieltä vielä varmistusta.”

Kenttä on aina tosi hyvässä kunnossa.

Talin kenttä on saatu kilpailuun aivan loistavaan kuntoon. Bakker antoi kiitosta Talin suuntaan.

”Tykkään aina lähteä pelaamaan tätä kisaa. Kenttä on aina tosi hyvässä kunnossa”, viime viikolla Paltamossa pelatussa Finnish Tour -kilpailussa ykköseksi pelannut Bakker kiitteli.

Naisten sarja pääsi pelaamaan torstaina kuivin jaloin, mutta iltapäivän ryhmillä oli sitä vastoin kosteampi päivä. Parin tunnin ajan taivaalta tuli vettä melko reippaasti, ja miesten sarjan tulostaso pysyi osin senkin takia maltillisena.

Avauspäivän jälkeen miesten sarjan ykköstilaa jakavat Aulangon Golfklubin Aapo Mattsson ja Koski-Golfin Jesse Saareks. He pelasivat tuloksen 68 (-3).

Saareks on tuttu nimi isompienkin kilpailujen kärkipaikoilla, mutta Mattssonin parhaat saavutukset ovat vielä toistaiseksi tulleet juniorisarjoista. Torstaina hänet siivitti kilpailun kärkeen hyvin sujunut takaysi, jonka hän pelasi kolme alle parin.

”Puttipeli oli tänään vahvaa. Varsinkin viiden metrin sisältä upposi hyvin”, totesi aiemmin ampumahiihtoa harrastanut Mattsson.

”Sää oli alkuun aika brutaali, mutta onneksi se loppui ja pääsi pelaamaan loppukierroksen kuivana”, hän jatkoi.

Saareksin päivä puolestaan lähti täydellisesti käyntiin, kun hän teki birdiet kahdelle ensimmäiselle reiälle. Sen jälkeen tuli pitkä suvantovaihe, jonka aikana birdiet jäivät tekemättä.

”Vähän ehkä ylipelasin kenttää. Nuo kovat griinit menivät vähän pään sisään. Mutta olin kärsivällinen ja vältin virheet, niin kyllä siitä ihan hyvä tuli”, viiden birdien ja kahden bogin päivän pelannut Saareks sanoi.

Miesten sarjassa kolmatta sijaa jakavat Max Aalto ja Richard Teder. He ovat tuloksessa -2.

Kilpailu jatkuu perjantaina kello 7.30.

Lue seuraavaksi: Erkko Trophyssa koettiin uusintadraamaa molemmissa sarjoissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje