[11][17]

[11][17]

Suomalaisille jäi parannettavaa

Peter Lawrien otteissa oli torstaina ryhtiä. © Getty Images

Mikko Ilonen löi tuloksen 74 (+3) Euroopan Tourin kisan avauspäivänäAgadirissa. Hän pelasi torstaina vain kerran kisassa kierrettävällä Golf de L’Océanilla, jolla tulostaso oli hieman ykköskenttää Golf du Palais Royalia heikompi. Ilosen sijoitus 120 pelaajan joukossa on 93:s. ”Työläs päivä tämä oli ja kaiken lisäksi erittäin kuuma. Lyömiseeni nähden en saanut kunnon tulosta aikaan. Olin kärsimätön tilanteiden rakentelussa. Turhaannuin tekemiseeni ja päätöksiini, ote kirposi ja tuli lisää turhia lyöntejä. Suututtaa oma esitys. Paljon parempaan oli aineksia”, Ilonen purkaantui. Hän sai kierroksellaan aikaan vain yhden birdien, bogeja kertyi neljä, joista kolme kuudella viimeisellä reiällä. ”Perjantaina on oltava ihan toisenlainen vire päällä Golf du Palais Royalia kiertäessä. Se on aivan luksuskenttä, virheetön ja vähän pelaamisen johdosta huippukunnossa. Haasteeksi kaikille pelaajille tulee hurja helle, asteita on ennustettu olevan 42. Torstaina jäätiin hivenen alle 40:n.” Viikonlopun peleihin päästäkseen Ilosen pitäisi oletettavasti pelata kolme alle parin tai paremmin. Urakkaa saattaa helpottaa se, että hän pääsee toiselle kierrokselleen jo klo 7.41 paikallista aikaa. Edellisvuonna Ilonen nousi vahvasti viikonloppuna ja oli Rabatissa pelatussa kisassa kolmas. Kisan toinen suomalainen Mikko Korhonen kiersi torstaina Golf du Palais Royalia. Hänen kierroksensa sisälsi kolmen birdien ohella kolme bogia ja yhden tuplabogin. Tulos 74 (+2) riittää tässä vaiheessa 83. sijaan.

Hassan II Trophyn avauspäivän hahmo oli Peter Lawrie, jonka kaksi eaglea sisältänyt 64 lyönnin kierros riittää kolmen lyönnin johtoon ennen Shiv Kapuria, John Bickertonia ja kisan voittoa puolustavaa Rhys Daviesia. Kärkinelikosta kaikki muut paitsi Bickerton pelasivat torstaina Golf du Palais Royalilla.