28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Singh vahvin uusinnassa

Jeev Milkha Singh venyi sunnuntaina 16. sijalta voittoon. © Getty Images

Jeev Milkha Singh otti sunnuntaina makean voiton lähellä Invernessiä Castle Stuartin kentällä pelatussa Skotlannin avoimessa mestaruusturnauksessa. Tiukassa kilpailussa Singh päätyi Francesco Molinarin kanssa tasatulokseen -17, joten paremmuus ratkaistiin uusinnassa.

Tulevan viikon British Openiin paikan tienannut intialainen käänsi pelin edukseen jo ensimmäisellä jatkoreiällä. Singh upotti alle nelimetrisen birdieputin, kun turnauksen toissavuotisen voittajan (Edoardo) nuorempi veli epäonnistui hetkeä aikaisemmin omassa yrityksessään.

Scottish Open näytti pitkään olevan kotiyleisön iloksi Marc Warrenin heiniä. Hän kuitenkin hyytyi sisääntulon loppurei’illä tehden peräjälkeen tuplan ja kaksi bogia. Warren jakoi kisassa kolmatta sijaa yhdessä Alexander Norenin kanssa, lyönnin kärkikaksikolle hävinneinä. Noren missasi viimeisellä reiällä lyhyen par-putin, joka olisi onnistuessaan vienyt hänet uusintaan.

”Saatan tarvita tänään vähän apua nukahtamiseen”, Warren sanoi. ”Ei tule olemaan helppoa katsella Openia. Se oli omissa käsissäni.”

World Cupin voittaja ei ole koskaan pelannut British Openissa.

Matthew Baldwin, Sören Kjeldsen ja ensimmäisen kerran cutin tällä kaudella selvittänyt Thomas Levet mahtuivat myös viiden joukkoon kokonaistuloksellaan -15.

Scottish Openin loppuratkaisu oli Marc Warrenin näkökulmasta synkkä.  &copy Getty Images

Scottish Openin loppuratkaisu oli Marc Warrenin näkökulmasta synkkä. &copy Getty Images

Singh teki sunnuntaina mainion nousun, sillä hän oli 54 reiän jälkeen viisi lyöntiä kärjen takana. Kun navakassa tuulessa huippukierrokset jäivät harvoiksi, oli Singhin tulos 67 riittävän kovaa valuuttaa.

”Nautiskelin kierroksen jälkeen kupillisen teetä ja suklaakakkua. Katselin samalla kisaa televisiosta, kunnes huomasin että jännittäväksi menee”, maaliin tullessaan kolme lyöntiä Warrenia jäljessä ollut Singh sanoi.

”On ollut todella rankkaa – turhauttavampaa ei olisi voinut olla”, hän viittasi loukkaantumisiinsa. ”Aina kun on tuntunut siltä, että hyvä pelivire on löytymässä, olen saanut uuden vaivan. Sittemmin olen tehnyt lujasti töitä fysiikkani eteen. Nyt haluan ajatella vain hyviä asioita ja unohtaa menneet. Katse on tulevaisuudessa.”

Singh pelaa Lythamissa toisen kerran British Openissa. Viisi vuotta sitten Carnoustiessa hän karsiutui. Singh sanoi olevansa kiintynyt links-golfiin, vaikka ensimmäiset kokemukset eivät olleet rohkaisevia. Hän pelasi vuoden 1988 British Amateurissa kierrokset 87 ja 84 ja karsiutui reikäpeleistä lyöntitolkulla.

”Ajattelin että hyvä luoja, tämä on rankkaa. En ollut tottunut pitämään sadeasua.”

Singhin isä-Milkha osallistui Roomassa vuoden 1960 olympialaisissa 400 metrin juoksuun. Mitali ei ollut kaukana, sillä ”The Flying Sikh” pudotettiin palkintokorokkeelta vasta maalikameran kuvan perusteella.

Jeev Milkha Singh pähkinänkuoressa: Ikä: 40 Syntymä- ja asuinpaikka: Chandigarh, Intia Mitat: 183 cm, 75 kg Perhe: vaimo-Kudrat ja vuonna 2010 syntynyt Harjai Harrastukset: elokuvat Ammattilaiseksi: vuonna 1993 Kaudet Euroopan kiertueella: yhtäjaksoisesti vuodesta 1997 lähtien Voitot ET:llä: 4 Kotisivut: www.jeevmilkhasingh.net Muuta: Jeev Milkha Singhistä on Bollywoodissa tekeillä elokuva nimeltään ”Go Milkha Go”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje