Seitsemän pohjoismaalaista lunasti kortin DP World Tourin karsinnoista, peräti 25 pääkiertuevoittajaa jäi rannalle - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Seitsemän pohjoismaalaista lunasti kortin DP World Tourin karsinnoista, peräti 25 pääkiertuevoittajaa jäi rannalle

Tulisieluinen Marcel Siem uusi korttinsa DP World Tourille. Kuva: Getty Images

Kaikkiaan 28 pelaajaa sai karsintafinaalista pelioikeuden kaudeksi 2023.

DP World Tourin karsintafinaali pelattiin ensimmäisen kerran 20 vuoteen ilman suomalaisedustusta. Ruotsin Simon Forsströmin voittamasta kilpailusta ei silti puuttunut väriä, sillä kortin saaneiden joukossa oli paljon yllättäjiä ja uusia nimiä, kun taas ilman kattavaa pelioikeutta jäivät monet vuosikausia pääkiertuetta kolunneet ja menestyneet pelaajat.

Pohjoismaalaisista kisan komealla tuloksella voittaneen Forsströmin (-29) ohella DPWT:lle ensi kaudeksi liittyvät hänen maanmiehensä Tobias Eden, Jens Fahrbring ja Niklas Lemke. Tanskalaisista kortin saivat Christoffer Bring sekä John Axelsen ja pääkiertuelle siirtyy ensimmäisenä islantilaisena myös Gudmundur Kristjansson.

”Tuntuu uskomattomalta. Tänään oli vaikeaa, koska viikko on ollut pitkä ja hermot alkoivat nousta pintaan, etenkin kun tuuli voimistui. Tämä voitto on erittäin tärkeä uralleni. Nyt on vietävä peli uudelle tasolle”, Forsström sanoi.

Kortti oli luvassa kuusipäiväisen karsintafinaalin 25 parhaalle ja samaan tulokseen päätyneille pelaajille. Tämän kriteerin Infinitum-golfkeskuksen Lakes ja Hills Coursella käydyssä turnauksessa täytti kaikkiaan 28 kilpailijaa. Tutuimmista nimistä kortin saivat Kiradech Aphibarnrat, Mike Lorenzo-Vera, Marcel Siem sekä David Horsey.

Neljänneksi sijoittunut nelinkertainen DPWT-voittaja Aphibarnrat oli hyvillään saatuaan pelioikeutensa takaisin.

”Olen todella uupunut. Tuntuu siltä kuin olisin pelannut kaksi viikkoa putkeen saadakseni kortin. DP World Tourilla on niin paljon lahjakkaita pelaajia, että tämä kuuden kierroksen karsintafinaali on oikea testi selvittämään, kuka on valmis kilpailemaan parhaiden kanssa”, sanoi thaimaalainen, jonka tavoitteena on nousta maailmanlistalla takaisin top 50:een.

Kortin saaneista Christoffer Bring, Tobias Eden, Sam Hutsby sekä Gunner Wiebe kahlasivat koko kolmiportaisen karsintaruljanssin läpi. Hieno oli myös niukasti Challenge Tourin finaalin ulkopuolelle jääneen Alejandro Del Reyn loppuvenytys noustuaan päätöspäivän 63 lyönnin kierroksella viiden parhaan joukkoon.

”Korttirajan” ulkopuolelta DPWT:lle keskiviikkona kirivät Jens Fahrbring, Niklas Lemke, Garrick Porteous, John Murphy ja Ricardo Santos. Vahvan kategorian saaneiden pelaajien keski-ikä on 29,5 vuotta. Se osoittaa, miten suuri merkitys rutiinilla karsintafinaalissa on.

Ilman korttia Espanjan Tarragonassa käydyssä karsintahuipennuksessa jäi peräti 25 DP World Tour -voittajaa, joukossaan Renato Paratore, Tom Lewis, Chris Wood, Alejandro Canizares, Oliver Fisher, Gonzalo Fernandez-Castano, Stephen Gallacher, Steven Brown, Kristoffer Broberg, Paul Dunne, David Howell, Joachim B. Hansen sekä Lucas Bjerregaard.

DPWT:n kausi 2023 käynnistyy ensi viikolla Johannesburgissa pelattavalla Joburg Openilla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje