Välimäki ja Samooja putosivat Johannesburgissa kärkikahinoista – Korhonen päivän paras suomalainen - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Välimäki ja Samooja putosivat Johannesburgissa kärkikahinoista – Korhonen päivän paras suomalainen

Sami Välimäki kadotti puttituntumansa kolmannella kierroksella. Kuva: Getty Images

Sami Välimäki harmitteli lauantaina kylmennyttä putteriaan.

Sami Välimäki ja Kalle Samooja joutuivat pettymään Johannesburgissa pelattavan DP World Tourin kilpailun kolmantena päivänä. Kumpikin käytti lauantain kierrokseen 72 lyöntiä pudoten Jonsson Workwear Openin kärkisijoilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Kakkostilalta viikonloppuun lähtenyt Välimäki ei pystynyt likimainkaan samanlaiseen birdie-ilotteluun kuin edellisenä päivänä. Ainoa birdie syntyi kentän 16. reiällä. Vastapainoksi virheet jäivät vähäisiksi, joskin Steyn City Clubin kaltaisella kentällä on pystyttävä tekemään kovaa tulosta pysyäkseen kärjen kyydissä.

Jaetulle 15. sijalle pudonneen Välimäen (-12) vaisun suorituksen taustalla oli aiempina päivinä hyvin toiminut puttipeli.

”Ei putin puttia tänään. Siitä olisi hyvä lähteä huomenna parantamaan”, hän sanoi pettyneenä.

Välimäki on turnauksen kärkeen noussutta Saksan Alexander Knappea (-17) viisi lyöntiä perässä, joten finaalikierroksen vahvalla esityksellä kaikki on yhä mahdollista.

Sehän lähti varsin terävästi liikkeelle, mutta sitten reikä pieneni, eivätkä putit uponneet.

Kalle Samooja (-11) sai kierrokselleen erinomaisen alun. Hän teki neljän ensimmäisen reiän aikana kolme birdieä, ja nousi kilpailun johtoon. Samooja oli sisääntulon alkaessa edelleen kärjen tuntumassa, mutta 11. reiän tuplabogey heikensi asemia.

Kierroksen loppusuoralla tulleet kaksi bogia veivät junaan edelleen huonoon suuntaan, kunnes 21. sijaa jakava Samooja onnistui päättämään urakkansa birdieen.

”Sehän lähti varsin terävästi liikkeelle, mutta sitten reikä pieneni, eivätkä putit uponneet. Takaysille tuli pari isoa virhettä, kun löin hanakasti takalipulle ja livautin molemmat pitkäksi. Aika mahdottomat paikat on näillä pinnoilla”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Vaikka pelissä ei ollut alkua lukuun ottamatta aikaisempien päivien kaltaista rytinää, on Samoojalla yhä luottoa nousuun päätöspäivänä.

”Hyvä tunne on kyllä lyömiseen ja puttiin myös, joten usko on vielä alhaiseen tulokseen. Täällä, jos jossain se on mahdollista.”

Parhaiten suomalaisista lauantaina pelasi Mikko Korhonen (-11), joka on tasatilanteessa Samoojan kanssa. Kierros sisälsi viisi birdieä ja yhden bogin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

”Tiukasti täällä saa painaa. Kenttä oli aivan litimärkä yöllisten sateiden jälkeen. Puolet rundista vielä satoi jonkin verran. Vaikea löytää kuivaa kohtaa väylältä.”

”Pelaaminen oli ihan tikanheittoa, griinit olivat onneksi edelleen hyvät. Hyvä kierros oli tänään. Lyöminen ei ollut kauhean hyvää, joten tämä tulos kelpaa”, kierrokseensa 68 lyöntiä käyttänyt Korhonen sanoi.

Kisan kärjessä Alexander Knappella on lyönnin etumatka neljään kakkossijaan jakavaan pelaajaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje