14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista

14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Rautahermoinen Hanson paras Hollannissa

Jäätävä eagle viimeisellä reiällä sinetöi Peter Hansonin voiton. © Getty Images

Peter Hanson (-14) koki viikonvaihteessa melkoisen tunteiden kirjon. Hän oli keskeyttää Hollannin ET-turnauksen saatuaan kuulla, että hänen 1,5-vuotias poikansa oli jouduttu viemään perjantaina sairaalaan hankalaksi tiedetyn viruksen vuoksi. Kun viestit kotimaasta kertoivat, että Tim-pojalla ei ollut mitään hätää, isä Hanson meni ja voitti koko kilpailun.

”On aina hienoa voittaa, mutta etenkin nyt kun poikani on ollut vähän sairaana”, Hanson sanoi. ”Hänen vointinsa on menossa koko ajan parempaan suuntaan, mikä on kaikkein tärkeintä.”

”Kun hän joutui perjantaina sairaalaan, olin paniikissa. Hänen tilansa ei ollut hyvä ja halusin lähteä kotiin perheeni luokse. Vaimoni pyysi minua kuitenkin jäämään, sillä he olivat siellä hyvissä käsissä.”

Richie Ramsay on osaltaan nostamassa skotlantilaista huippugolfia uudelle tasolle.  &copy Getty Images

Richie Ramsay on osaltaan nostamassa skotlantilaista huippugolfia uudelle tasolle. &copy Getty Images

On hämmästyttävää, kuinka viidennen kerran ET:llä voittanut Hanson pystyi kaikesta huolimatta niin laadukkaaseen esitykseen Hollannissa: ”Aina kun meillä on mahdollisuudet turnauksen voittoon, jotain merkittävää tapahtuu korvien välissä. Yritin vain säilyttää keskittymiseni.”

”Olin tämän tarpeessa, kesällä ei kulkenut ihan niin hyvin kuin olisin toivonut. Voitolla oli hyvä ajoitus. Se nostaa sopivasti itseluottamustani ennen Ryder Cupia.”

Kisa oli menossa loppusuoralla Pablo Larrazabalin (-14) nimiin, kun lyönnin päässä ollut Hanson löi 16. reiän avauksensa pahasti sivuun. Hanson onnistui lyömään pallonsa puiden seasta väljemmille vesille ja pelasti tärkeän parin. Varsinainen niitti tuli Hilversumin kentän viimeisellä reiällä, jolla Hanson upotti pitkän eagle-puttinsa sisään.

Larrazabal jakoi toista sijaa Skotlannin Richie Ramsayn kanssa. Scott Jamieson täydensi viime aikoina vahvasti esiintyneiden skottien hyvää panosta (-11) neljännellä tilallaan. Henrik Stenson,Graeme Storm sekä Gonzalo Fernandez-Castano (-9) mahtuivat hekin viiden joukkoon.

KLM Openissa ei ollut mukana suomalaisia. Euroopan kiertue jatkuu tulevalla viikolla Torinossa: torstaina alkavaan Italian Openiin on starttaamassa myös Mikko Ilonen.

Marko Kuivasaari (9.9. klo 22.38)

Hansonilla ajatukset toisaalla Peter Hansonin pieni poika joutui viruksen vuoksi sairaalaan, mutta hänellä on tärkeämmistä asioista huolimatta mahdollisuudet voittoon KLM Openissa.

Mietteliäs Peter Hanson pelasi kaikesta huolimatta mallikkaasti Hilversumin turnauksen kolmannella kierroksella.  &copy Getty Images

Mietteliäs Peter Hanson pelasi kaikesta huolimatta mallikkaasti Hilversumin turnauksen kolmannella kierroksella. &copy Getty Images

Peter Hanson osoitti henkistä lujuuttaan pysyttelemällä Hollannin turnauksen kärkipäässä, vaikka kotona Trelleborgissa on huolia. Hänen 1,5-vuotias Tim-poikansa jouduttiin viemään perjantai-iltana sairaalaan hengitykseen liittyvien ongelmien vuoksi.

Läpi yön puhelimen ääressä istuneen pelaajan unet jäivät olemattomiksi, mutta siitä huolimatta hän iski KLM Openin tulostaululle lauantaina lukemat 67. Kokonaistilanteessa -11 oleva ruotsalainen on tasaisessa kilpailussa lyönnin päässä johtopaikkaa jakavista neljästä pelaajasta.

”Oli hieman erilainen päivä tänään”, kierroksensa kahteen birdieen päättänyt Hanson sanoi. ”Poikani vietiin eilen sairaalaan, joten oli hankalaa pitää ajatus golfissa.”

”Timillä ei pitäisi olla mitään hätää, mutta nyt odotan vain että pääsen kotiin. Hänellä on RS-virus, joka voi olla lapsille vaarallinen.”

Hanson sai luvan käyttää lauantaina puhelinta kentällä, mikäli kotipuolesta olisi ollut jotain tiedotettavaa pojan voinnista.

”Puhuin juuri äsken vaimoni kanssa. Sain tuomarilta luvan lähettää ja vastaanottaa tekstiviestejä kentällä. Olen ollut melko paljon puhelimessa koko päivän.”

Kysymykseen, minkälaiset mietteet hänellä oli kentällä, Hanson vastasi: ”Yritin roikkua mukana, ja keskittyä myös pelaamiseen sen minkä pystyin. Ajatus luonnollisesti harhaili ihan muualla.

KLM Openin kärkipaikkaa jakavat 54 reiän jälkeen Pablo Larrazabal, Scott Jamieson, GraemeStrom sekä Gonzalo Fernandez-Castano.

Marko Kuivasaari (8.9. klo 22.45)

Tyyntä Stormin edellä

KLM Openissa edukseen esiintynyt Graeme Storm näkee viikonlopun ykköstavoitteenaan pelioikeuden varmistamisen Euroopan kiertueella.

Saako Graeme Storm hengittää Hilversumin turnauksen jälkeen vapautuneemmin?

Saako Graeme Storm hengittää Hilversumin turnauksen jälkeen vapautuneemmin?

Jo pitkään Euroopan kiertueen korttinsa puolesta jännittäneellä Graeme Stormilla (-11) on mahdollisuus korjata asia viikonlopun aikana. Hän johtaa Hollannin Hilversumissa pelattavaa KLM Openia 36 reiän jälkeen. Gonzalo Fernandez-Castano, Peter Hanson ja Scott Jamieson ovat kolme lyöntiä brittiä jäljessä.

Vaikka Stormilla on tulevina päivinä mainio tilaisuus tapella uran toisesta ET-voitosta, hän katsoo ensisijaiseksi tavoitteekseen säilyttää paikkansa niiden 115 pelaajan joukossa, jotka uusivat korttinsa vuodelle 2013.

”Olen miettinyt ansiolistan sijoitustani päivittäin viimeiset kolme kuukautta”, Storm sanoi. ”Pelasin viime viikolla (Omega European Masters 41:s sija) hyvin ja toivoin samanlaisen vireen jatkuvan tänne.”

Yksi päivän valopilkuista oli Fernandez-Castano, joka teki neljän birdien lisäksi yhden eaglen ja yhden bogin.

”Olisin voinut lyödä palloa vähän laadukkaammin. Mutta tulos oli hyvä, kiitos lähipelin”, espanjalainen sanoi.

Pablo Larrazabal ja Shiv Kapur (-6) jakavat viidettä sijaa. Hansonin lisäksi muista Ryder Cup -pelaajista kymmenen joukkoon mahtuu seitsemäntenä oleva Nicolas Colsaerts (-5).

Päivän kovimmasta kierroksesta vastasi Jamieson yhdessä Simon Thorntonin (T7) kanssa. Heidän tuloksensa perjantaina oli 64 lyöntiä.

Marko Kuivasaari (7.9. klo 22.47)

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje