Piristynyt Rory McIlroy jahtaa Dubaissa rankingien harvinaista tuplamestaruutta - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Piristynyt Rory McIlroy jahtaa Dubaissa rankingien harvinaista tuplamestaruutta

Rory McIlroy nosti tasoaan kolmannella kierroksella. Kuva: Getty Images

Vain Henrik Stenson on pystynyt voittamaan samalla kaudella sekä FedEx Cupin että Race to Dubai -tittelin.

Hieman nihkeästi DP World Tourin finaalikilpailun aloittanut Rory McIlroy osoitti pienellä viiveellä tulleensa tosissaan tavoittelemaan Dubaihin isoa menestystä. Maailmanlistan ykkönen jakoi lauantain kovinta tulosta, 65, ja nousi top 10:n ulkopuolelta jaetulle neljännelle sijalle.

Kokonaistilanteeseen -12 siirtyneen McIlroyn kierros Earth Coursella käynnistyi erikoisesti. Ykkösen bogia seurasi eagle, kunnes hän teki kolmannella reiällä jo päivän toisen boginsa. Ailahtelevainen startti sai monet skeptiseksi McIlroyn iskukyvystä tämänvuotisessa finaalissa. Pohjoisirlantilainen osoitti kuitenkin epäilyt nopeasti turhiksi. Hän kirjasi jatkossa seitsemän birdieä, ja kiipesi kolmen lyönnin päähän johtoon siirtyneestä Jon Rahmista.

McIlroy nousi paitsi taistelemaan DP World Tour Championshipin voitosta, myös siirtyi askelta lähemmäksi kauden kokonaiskilpailun ykköstilaa. Hänen lisäkseen samaan temppuun voi yltää Jumeirahin golfkeskuksessa erinomaista kisaa pelaava Matt Fitzpatrick (-14).

Toisena olevan englantilaisen tarvitsee myös pysyä kahden parhaan joukossa, jos hän mielii kamppailla Race to Dubai -tittelistä. Mikäli Fitzpatrick voittaa finaaliturnauksen ja McIlroy on korkeintaan kolmas, ojennetaan Harry Vardon Trophy ensin mainitulle. Fitzpatrickille saattaa riittää kisassa toinen sijakin, mutta tässä tapauksessa McIlroy ei saisi sijoittua seitsemättä sijaa paremmin.

Jos Fitzpatrick ei onnistu säilyttämään asemiaan kahden parhaan joukossa, on McIlroy omasta panoksestaan riippumatta, rankingin voittaja. Tosin pienin varauksin.

Kauden viimeisen turnauksen alla kaikkiaan seitsemällä pelaajalla oli vähintään teoreettinen mahdollisuus kauden kuninkuuteen. Heistä Ryan Fox, Viktor Hovland ja Shane Lowry ovat varmuudella ulkona voittospekulaatioista. Ihmeitäkin toisinaan sattuu, eikä kaikkein suurin sellainen olisi, jos Tommy Fleetwood tai toinen viiden lyönnin päässä kärjestä oleva Adrian Meronk kirisi turnauksen voittoon.

Fleetwoodin voittaessa hänen nimiinsä menisi myös Race to Dubai -titteli, jos McIlroy ei sijoittuisi kisassa kolmen parhaan joukkoon. Meronkin viedessä turnauksen voiton, McIlroyn olisi päädyttävä top 16:n ulkopuolelle, jotta puolalainen juhlisi myös kokonaiskilpailun ykköstilaa.

McIlroylla on sunnuntaina tavallista enemmän pelissä, sillä hän jahtaa Dubaissa toisenkin pääkiertueen rankingin voittoa. McIlroy oli tänä vuonna PGA Tourin kokonaiskilpailun FedEx Cupin ykkönen, ja jos hänestä kruunataan myös DP World Tourin voittaja, pystyy hän tähän temppuun vasta toisena pelaajana. Ensimmäisenä harvinaiseen tuplavoittoon ylsi Henrik Stenson vuonna 2013.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)