30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][5]

[11][5]

Painajainen ykkösellä

Andrey Pavlov on pelannut urallaan yhteensä 15 kilpailua Euroopan kiertueella ja Challenge Tourilla. Karsiutumisia on yhtä monta. Kuva: Getty Images

Andrey Pavlov pelasi Lyoness Openissa yhdeksän lyöntiä paremman 36 reiän tuloksen kuin vuosi sitten. Se oli tosin laiha lohtu, sillä tuloksella 161 (+17) ei ollut mitään asiaa kisan jatkokierroksille.

Pavlov muistanee kuitenkin pitkään perjantain kierroksen avausreiän (par-5), jonka kohdalle hänelle merkittiin lukema 17. Villin kortin turnaukseen saanut venäläinen aloitti kisan kierrostuloksella 71, ja oli ensimmäisen päivän jälkeen vain kuusi lyöntiä johdossa ollutta Gregory Bourdyä jäljessä.

Haaveet jatkopaikasta menivät seikkailuun ykkösellä, missä Pavlov kylvi kuusi palloa veteen. Hänen toisen kierroksen tuloksensa oli 90, ja sijoitukseksi turnauksessa jäi 138:s. Mustasta päivästä huolimatta 28-vuotias Pavlov vältti jumbosijan, kun neljällä pelaajalla oli heikompi tulos.

Kyseessä ei ole kuitenkaan Euroopan kiertueen kaikkien aikojen huonoin reikätulos. Tätä kyseenalaista kunniaa pitää hallussaan Philippe Porquier, joka teki vuoden 1978 Ranskan avoimissa tuloksen 20.

Suurimmat reikätulokset pääkiertuetason golfissa on tehty Yhdysvalloissa. Kolme major-turnausta voittanut Tommy Armour sortui vuoden 1927 Shawnee Openissa tulokseen 23, ja saman lukeman sähläsi Ray Ainsley vuoden 1938 U.S. Openissa.