[6][5]

[6][5]
Champions Tour - Kilpagolf

O’Meara vihdoinkin voittajien kirjoihin Champions Tourilla

Mark O'Meara pudotti ison apinan harteiltaan voittaessaan parinsa Nick Pricen kanssa Georgian best ball -turnauksen. © Getty Images

Mark O’Meara ja Nick Price löivät Joey Sindelarin ja John Cookin toisella uusintareiällä Georgiassa viikonvaihteessa pelatussa Liberty Mutual Legends of Golf -kilpailussa. Kyseessä oli Champions Touriin kuuluva best ball -säännöin pelattu turnaus.

Molemmat joukkueet tekivät ensimmäisellä uusintareiällä bogin, mutta seuraavalla Pricen upottama par-putti riitti voittoon. Kyseessä oli O’Mearalle uran ensimmäinen ykköstila Champions Tourilla. Hän liittyi kiertueelle vuonna 2007 saavutettuaan Champions Tourille oikeuttavan 50 ikävuoden rajapyykin.

”Tämä on minulle erittäin merkittävä saavutus. Olen harjoitellut lujaa ja päätynyt kakkoseksi lukuisia kertoja. Onneksi minulla oli Nick parinani, saatoin pystyä pelaamaan rennommin”, O’Meara sanoi ratkaisun jälkeen.

O’Meara on voittanut mainiolla urallaan kerran sekä Mastersin että British Openin, tämä tapahtui vuonna 1998. Georgiassa pelatun kisan voitto oli O’Mearalle ylipäätään ensimmäinen sitten vuoden 2004, jolloin hän oli ykkönen Euroopan Touriin kuuluvassa Dubai Desert Classicissa.

Nick

Nick Pricen par-putti ratkaisi voiton toisella uusintareiällä. &copy Getty Images

”Olen iloinen Markin ja itsenikin puolesta, sillä en ollut voittanut kisaa yli vuoteen”, Price sanoi.

Kaukana ei kuitenkaan ollut, että voitto olisi kallistunut parin Cook-Sindelar nimiin. Cook epäonnistui hieman yli metrin pituisessa putissaan finaalikierroksen viimeisellä reiällä, joka lopulta johti uusintaan.

Andy Bean ja Chien-soon Lu sijoittuivat kolmanneksi, parien Bernhard Langer-Tom Lehman ja Fred Couples-Jay Haas jaettua neljännen sijan.

Kisassa oli mukana myös Ken Green, joka joutui viime kesäkuussa pahaan auto-onnettomuuteen. Sen seurauksena hänen oikea jalkansa jouduttiin amputoimaan polvesta alaspäin. Samassa onnettomuudessa menehtyivät Ken Greenin veli ja tämän tyttöystävä.

Green sijoittui parinsa Mike Reidin kanssa viikonvaihteen turnauksessa 26:nneksi. Kyseessä oli Greenin ensimmäinen kilpailu onnettomuuden jälkeen.