9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
Champions Tour - Kilpagolf

Tigerin caddie sai töitä ikämieskiertueelta – palasi takaisin entisen pomon leipiin

Fred Couples ja Joe LaCava suunnittelivat perjantaina lyöntiä Wakonda Clubin kentän kolmannella reiällä. Kuva: Getty Images

Joe LaCava on ollut joutilaana viime joulukuusta lähtien.

Fred Couples saa nauttia tämänviikkoisessa PGA Tour Champions -kiertueen turnauksessa caddie-asiantuntemusta suoraan maailman huipulta. Masters-voittajan bägiä kantaa itse Joe LaCava, joka on tullut tunnetuksi Tiger Woodsin pitkäaikaisena caddiena.

”Pitää paikkansa, teen Fredille hommia Des Moinesissa. Syömme juuri pastaa ja katselemme jääkiekkoa. Niin kuin mikään ei olisi muuttunut kymmenessä vuodessa. Fred on minulle kuin oma veli”, LaCava kertoi aiemmin tällä viikolla Golfweekille.

Couplesin ja LaCavan yhteistyö ei ole uutta, sillä jälkimmäinen toimi ”Boom Boomin” vakituisena caddiena 90-luvun alussa, ja oli todistamassa tämän ainoata major-voittoa vuoden 1992 Mastersissa.

LaCava on ollut toimettomana viime vuoden joulukuusta lähtien, jolloin hän oli edellisen kerran Woodsin kanssa tositoimissa PNC Championshipissä. Tigerin partnerina perhekisassa pelasi tuolloin pätevillä otteillaan huomiota herättänyt tähden oma poika, Charlie.

Pahassa auto-onnettomuudessa helmikuussa olleen Woodsin kuntoutus on alkutekijöissään, eikä toistaiseksi ole varmaa, pystyykö hän enää palaamaan kilpakentille. LaCavalla ei ole isompia suunnitelmia väliaikaisista töistä, eikä yhteistyöstä Couplesin kanssa ole sovittu yhtä turnausta pidemmälle.

”Myönnän kyllä kaipaavani kilpakenttiä”, hän totesi.

LaCava teki Couplesille töitä kymmenen vuotta, ja ehti olla hetken aikaa Dustin Johnsonin caddiena, kunnes siirtyi vuonna 2011 Woodsin palkkalistoille.

Maailmanlistan entisen ykkösen ja LaCavan kemiat näyttivät toimivan hyvin Principal Charity Classicissa, jonka avauskierroksella 61-vuotias pelaaja löi tuloksen 67 (-5). Sillä heltiää 18 reiän jälkeen jaettu neljäs sija. Eroa kärjessä olevaan Thaimaan Thongchai Jaideehen on kaksi lyöntiä.

Pelasin kentän ensimmäisen kerran torstaina, joten en edes tiedä, missä tein birdiet”, Couples sanoi.

Couplesia ei ole tänä vuonna liiemmin näkynyt turnauksissa, sillä 15-kertainen PGA Tour -voittaja on potenut selkävaivaa. Hän on osallistunut lähes säännöllisesti Masters Tournamentiin, missä koki huhtikuussa karsiutumisen. Couples on viihtynyt yli viisikymppisenäkin Augustassa, sillä hänellä on koossa viime vuosikymmeneltä Mastersista peräti kuusi top 20 -sijoitusta.

Samaan aikaan Iowan Champions Tour -kisan aikana pääkiertueella pelataan Memorial Tournamentia, joka on kärsinyt keskeytyksistä myrskyisän sään vuoksi.

Kaksi kierrosta valmiiksi Muirfield Village Golf Clubilla saanut Patrick Cantlay (-8) johtaa kilpailua yhdessä Jon Rahmin kanssa. Espanjalainen on pelannut toista kierrosta 13 reikää. Jatkuvasti korkeista sijoista kamppaileva Scottie Scheffler (-6) täydentää kärkikolmikon.

C More 2 -kanava välittää Memorial Tournamentista päivittäin suoria lähetyksiä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje