25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Champions Tour

Bernhard Langerille jälleen uusi sulka hattuun – saksalaisella on koossa käsittämätön määrä meriittejä

Peräti 46 vuotta ammattilaisena pelanneen Langerin kyltymätön menestyksennälkä ei osoita ehtymisen merkkejä.

Jos saisi tehtäväkseen kuvailla, minkälaiset ovat voiton kasvot, lopputulos voisi muistuttaa pitkälti Bernhard Langerin näköistä henkilöä. Vahvistusta tälle olettamukselle saatiin varhain maanantaina Suomen aikaa, kun Langer kruunattiin Phoenixissä Yhdysvaltain seniorikiertueen kokonaiskilpailun voittajaksi.

Ykköstila Charles Schwab Cupissa oli hänelle jo neljäs viiden viimeisen vuoden jaksossa. Ensimmäisen kerran Langer voitti PGA Tour Champions -kiertueen rankingin vuonna 2010.

”Onhan se melkoinen saavutus 61-vuotiaana. Ehkä minussa on tavallista enemmän puhtia”, Langer sanoi nauttiessaan voiton maljaa Phoenix Country Clubin kerhorakennuksen parvekkeella.

Tämä on helppo uskoa, sillä saksalaisen peli ei miltään osin näytä ”eläkeläisgolfilta”. Kädet toimivat svingissä sähäkästi ja hänen draiviensa keskipituudet liikkuvat edelleen 280 jaardin paremmalla puolella. Ratkaisut ovat myös taktisesti viisaita, mutta Langer osaa ottaa myös riskejä, kun tarve vaatii.

Langer joutui kuitenkin kokonaiskilpailussa varsin tiukille. Scott McCarron olisi hoitanut homman kotiin voitolla kiertueen finaaliturnauksessa, mutta hän joutui tyytymään jaettuun kolmanteen sijaan.

Päätöskisan kuittasi nimiinsä toinen urallaan runsaasti saavutuksia niittänyt pelaaja, Vijay Singh (-22). Hän hurjasteli sunnuntaina tuloksen 61, ja jätti Tim Petrovicin neljän lyönnin päähän. Langer (-11) oli kisassa vasta 13:s.

Langer voitti tällä kaudella kaksi kilpailua, mikä on vähemmän kuin kertaakaan sitten vuoden 2015. Kakkostiloja kertyi kuitenkin sievoiset kuusi.

Anhausenissa syntynyt Langer on pelannut viimeisen kymmenen vuoden sisällä vain harvakseen pääkiertueen turnauksia. Osallistumiset ovat yleensä koskeneet majoreita, joissa hän esiintyi tänä vuonna edukseen. Mastersissa Langer oli 38:s ja Open Championshipissä 24:s.

Kertaalleen Saksan parhaaksi urheilijaksikin valittu Langer on voittanut urallaan 42 kilpailua Euroopan kiertueella, edellään vain 50 voiton Seve Ballesteros. Major-titteleitä löytyy kaksi, molemmat Mastersista vuosilta 1985 ja 1993.

PGA Tour Champions -kiertueella Langer on koonnut 38 ykköstilaa. Tilaston kärjessä olevalla Hale Irwinillä voittoja on seitsemän kappaletta enemmän.

ET:n rahalistan kahdesti vienyt pelaaja vastaanotti syyskuussa Payne Stewart -palkinnon, ja hän rikkoi tänä vuonna seitsemän miljoonan dollarin tienestirajan yksistään seniorikiertueella saamillaan rahapalkinnoilla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje