[11][17]

[11][17]
Champions Tour - Kilpagolf

Miguel Angel Jiménezille Senior Openin voitto - "St. Andrewsin Old Coursella voittaminen on jokaisen pelaajan unelma"

Bernhard Langer oli kisan kakkonen, Jarmo Sandelin hienosti 11:s.

Espanjan tyyliniekka ja yleisönlemmikki Miguel Angel Jiménez piti sunnuntaina johtonsa kauden viidennessä ja viimeisessä seniorien majorissa. Lopputulos -12 oli lyönnin parempi kuin edellisessä ryhmässä kiertäneen seniorigolfin valtiaan Bernhard Langerin.

Jiménez johti St. Andrewsin Old Coursella ennen viittä viimeistä reikää jo neljällä lyönnillä. Kaksi missattua lyhyttä puttia 14:lla ja 15:lla kavensivat hetkessä eron yhteen, joka pysyi loppuun asti.

”St. Andrewsin Old Coursella voittaminen on luonnollisesti paras paikka voittaa kilpailu. Erityiseksi espanjalaispelaajalle tämän tekee sekin, että Seve Ballesteros ylsi Open Championshipin voittoon samalla kentällä 1984”, Jiménez muistutti.

Bernhard Langer (vas.) ja Tom Watson (oik.) ovat voittaneet Senior Open Championshipin kolme kertaa.
Kuva: Getty Images

Tuolloinkin voittotulos oli 12 alle ja kisan kakkosena Langer yhdessä Tom Watsonin kanssa. 68-vuotias Watson johti Senior Openia kolmannen kierroksen alkuvaiheilla, mutta putosi sunnuntaina kärjen tuntumasta sijaluvulle 21:s.

Jimenez kauden paras seniorien majoreissa

Miguel Angel Jiménez voitti myös ensimmäisen kauden viidestä seniorien majoreista (Tradition). US Openissa hän oli toinen, PGA Championshipissa viides ja Players Championshpissa kymmenes. Tällä mittarilla hän on 50+ vuotiaista ylivoimaisesti kauden pelaaja.

Senior Open lasketaan luonnollisesti Champions Tourin ykköstilaksi. Näitä viidettä kauttaan seniorina pelaavalla Jiménezillä on nyt kuusi.

Tom Watson, Bernhard Langer ja Miguel Angel Jiménez viimeistä kertaa samassa ryhmässä Senior Openissa? Euroopan ainoa seniorien major pelattiin ensimmäistä kertaa kisan historiassa Old Coursella.

Langerin lukuun Champions Tourin voitoissa (37) hän tuskin koskaan yltää. Saksalainen on kaikkien aikojen paras seniorien majorien määrässä. Elokuun lopulla 61 vuotta täyttävä Langer voitti kausilla 2014-2017  kahdeksan majoria, kaksi kautta kohden.

Tämä vuosi meni isoissa kisoissa poskelleen, St. Andrewsin kakkostila oli Langerille hämmästyttävästi ainoa top 10-sijoitus.

Jarmo Sandelin kärjen tuntumassa

Imatran oma poika, Ruotsiin perheesä mukana muuttanut Jarmo Sandelin hävisi tasaisessa kisassa voittajalle vain kuusi lyöntiä ollen 11:s. Euroja hän saa lähes 30 000, samalla itseluottamusta uran ensimmäisen seniori-ikäisten kisan voittamiseen Euroopan puolella.

Jarmo Sandelinilla oli poikansa caddienä St.Andrewsissa.

Sandelin sijoittui kesällä Sveitsin osakilpailussa kakkoseksi. Majorin 11:s sija kivikovassa seurassa nostaa viikonlopun saavutuksen kuitenkin omaan luokkaansa seniorien sarjoissa.