18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Champions Tour - European Tour - Kilpagolf

Oliver Lindellillä jämäkkä esitys koiranilmassa

Oliver Lindell ei antanut lauantain kehnon sään häiritä peliään. Kuva: Antero Lindell

Lindell nousi kolkuttelemaan paikkaa Itävallan ET-kisan top 10:een.

Oliver Lindell (-6) jahtaa kovaa sijoitusta viikonvaihteessa Itävallan Atzenbruggissa käytävässä European Tourin ja Challenge Tourin yhteiskilpailussa. Hän pelasi lauantain hankalissa olosuhteissa tuloksen 70, ja on jaetulla 13. sijalla, kun viimeisillä ryhmillä on vielä muutama reikä jäljellä.

Porvoolainen teki Diamond Country Clubin kentän neljännellä ja viidennellä reiällä peräkkäiset birdiet, kunnes sivalsi etuysin päätteeksi avauksen kohtalokkaasti vasemmalle veteen. Hän toipui nopeasti tuplabogista tehden sisääntulon alkajaisiksi birdien. Tätä seurasi bogey, mutta jatkossa Lindell ei enää virheisiin sortunut.

Birdie-saldo karttui kierroksen jälkimmäisellä kolmanneksella vielä kahdella, kuuluen kaksi alle -tuloksellaan päivän parhaimmistoon.

”Kauhea koiranilma koko päivän, että sitä ajatellen todella hyvin vedetty. Draivi oli oikeastaan ainut, mikä vähän yski, ja jonka kanssa joutui taistelemaan. Ysin draivi lähti hihaan ja veteen, jonka jälkeen oli vielä 230 metriä lipulle. Älyttömän pitkä reikä, ja lähes kaatosateessa ei tullut yhtään rulleja. Todella tyytyväinen olen kuitenkin päivän esitykseen”, Lindell kertoi.

Lindell on tässä vaiheessa lyönnin päässä 10. sijaa jakavista pelaajista, mutta kärkeenkin on matkaa vain viisi lyöntiä. Hän on sijoittunut European Tourin kilpailussa parhaimmillaan 21:nneksi, joten 21-vuotiaalla pelaajilla on sunnuntaina tähtäimessään mukavia asioita.

Myös 32 pykälällä asemiaan kohentanut Roope Kakko (-2) oli tyytyväinen suoritukseensa.

”Kovassa kelissä peli muuttuu tietenkin täysin. Piti laittaa työhaalarit päälle ja ruveta hommiin. Yritin vain pitää pallon pelissä ja varoa suurempia virheitä. Sadekelin takia kenttä pelasi melkoisen pitkänä, eikä siellä montaa paikkaa tullut, mutta en oikeastaan ollut vaikeuksissakaan”, 30. sijaa jakava Kakko sanoi.

”Tietenkin oli hyvä säkä, että keli tarjosi tällaisen pienen oljenkorren nousulle. 30 sijaa on aika vaikea nousta hyvässä kelissä; surkeassa kelissä se on mahdollista, kun vain itse jaksaa taistella ja puristaa parhaan mahdollisen scoren. Huomenna saa myös nukkua vähän pidempään, mikä otetaan ilolla vastaan.”

Austrian Openin kärjessä vaihtui komento, kun kisaa 36 reiän jälkeen johtanut Miguel Angel Jimenez menetti lauantaina otteensa. Jimenez oli kierrostaan viiden reiän jälkeen kaksi alle, mutta pelasi reiät 7–15 yhteensä seitsemän yli parin. Espanjalainen jakaa nyt 13. sijaa muun muassa Lindellin kanssa.

Kilpaillun paalulla häärivät Saksan Nicolai von Dellingshausen ja Skotlannin Marc Warren tilanteessa -11. Lindell pitää ruotsalaisten Philip Erikssonin ja Oscar Lengdenin kanssa hallussaan parhaan pohjoismaalaisen sijoitusta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje