27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Champions Tour - Kilpagolf

Phil Mickelsonille täysosuma ensiyrittämällä

Phil Mickelson näytti välittömästi kaapin paikan Champions Tourilla. Kuva: Getty Images

U.S. Openia varten itseään huippuvireeseen sparraava Mickelson dominoi PGA Tour Champions -kiertueen kilpailua alusta alkaen.

Phil Mickelson pelasi kolme onnistunutta kierrosta matkallaan debyyttiturnauksensa voittoon PGA Tour Champions -kiertueella. Hän johti Ridgedalessa Missourissa käytyä Charles Schwab Series at Ozarks National -kilpailua alusta alkaen, ja jätti toiseksi sijoittuneen Tim Petrovicin neljän lyönnin päähän.

Kolmen kierroksen kokonaistuloksellaan 191 (-22) hän nousi jakamaan ”Champions Tourin” ennätystä 54 reiän turnauksissa. Mickelson näytti pitkään ottavan ennätyksen yksin haltuunsa, mutta joutui tyytymään sivuavaan tulokseen pelattuaan finaalikierroksen jälkipuolella säästöliekillä.

”Se oli hauskaa. Tarvitsen kisoja ja kunnon tuloksia. Kilpailu täällä on kovaa, ja oli tärkeätä saada turnauksessa vahva aloitus”, sanoi Mickelson, joka pelasi ensimmäisenä päivänä kiertueen kaikkien aikojen kovimman (61) kierrostuloksen.

Mickelson ilmoittautui uransa ensimmäiseen 50-vuotiaiden kiertueen turnaukseen kalkkiviivoilla, kun hän menetti mahdollisuutensa jatkaa urakkaansa PGA Tourin playoffeissa. Mickelson tähtää syyskuun puolivälin jälkeen New Yorkin lähistöllä pelattavaan U.S. Openiin, jota ajatellen Ozarks National -kentällä käyty turnaus palveli mainiosti.

”Lefty” käytti luottoasettaan draiveria säästelemättä kentän leveillä väylillä, ja myös putteri oli kuuma. Hän kokosi kolmen päivän aikana yhden eaglen ohella 24 birdieä ja neljä bogia. Mickelson nousi kisan draivipituustilaston ykköseksi pommitettuaan lähes säännöllisesti 300 metrin rajaa. Puttiguru Derek Uyedalla oli puolestaan oma osuutensa Mickelsonin vakuuttaviin otteisiin viheriöillä.

PGA Tourilla on itselleni nykyään paljon enemmän vieraampia kasvoja.

Vasuri huilaa ensi viikon, kunnes hän osallistuu PGA Tourin kauden 2020–2021 avaavaan Safeway Openiin. U.S. Openissa Mickelson palaa Winged Foot Golf Clubille, missä hän menetti kirvelevällä tavalla voiton Australian Geoff Ogilvylle vuonna 2006.

Mickelson, 50, on sijoittunut Yhdysvaltain avoimissa ennätyksellisesti kuusi kertaa kakkoseksi. Kyseessä on ainoa major-kilpailu, jota hän ei ole pystynyt voittamaan hehkeällä urallaan.

Peräti 44 PGA Tourin kilpailua voittanut Mickelson kertoi Missourin turnauksen alla lähtevänsä suurella mielenkiinnolla Ozarks Nationalille.

”Kentällä on paljon pelaajia, joiden seurassa vartuin huippugolfariksi. En ole nähnyt monia heistä pitkään aikaan. PGA Tourilla on itselleni nykyään paljon enemmän vieraampia kasvoja.”

Saksalaisen Bernhard Langerin viimevuosina dominoivalla Champions-kiertueella pelaavat vakituisesti muun muassa Ernie Els, Jim Furyk, Steve Stricker, Retief Goosen, K.J. Choi, Davis Love III, Miguel Angel Jimenez, Jesper Parnevik, Kenny Perry, Robert Karlsson ja monet muut pääkiertueilla menestyneet pelaajat.

Mickelson kertoi viime kaudella, ettei PGA Tour Champions kuulu hänen suunnitelmiinsa – ainakaan useampaan vuoteen. Hän totesi päähuomionsa olevan isommissa turnauksissa, ja ilmoitti olevansa edelleen halukas raivaamaan paikkansa USA:n Ryder Cup -joukkueeseen. Myös U.S. Open -voiton tavoittelu on yksi vasurin tärkeimmistä syistä jatkaa uraa täysipainoisesti PGA Tourilla.

Lue seuraavaksi: Phil Mickelson laittaa vielä kaiken peliin – ikämieskiertue ei kiinnosta niin kauan kuin lyönneissä on ruutia

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje