21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Champions Tour - Kilpagolf

Phil Mickelson otti jo kolmannen voittonsa "senioreissa" - erikoinen tilanne väritti finaalikierrosta

Phil Mickelson voitti jälleen Champions Tourilla. Tältä vuodelta hänellä on palkintokaapissaan myös PGA Championshipin voitto. Kuva: Getty Images

Phil Mickelson kukisti värikkäiden vaiheiden kautta Miguel Angel Jimenezin.

Phil Mickelsonin uran neljännestä PGA Champions Tourin kisasta ei jännittäviä vaiheita puuttunut. Kisa ei ollut helppo, mutta lopulta ”Lefty” onnistui kairaamaan jo kolmannen voittonsa ”senioritourilla”.

Kahdella lyönnillä Espanjan Miguel Angel Jimeneziä ennen päätöskierrosta johtanut “Lefty” venytti johdon jo neljään lyöntiin käynnistämällä kierroksensa kolmen birdien sarjalla. Johti kuitenkin suli vitosreiällä, jolla hän teki tuplabogin lyötyään avauksensa teille tietymättömille. Kun Jimenez teki samaiselle reiälle birdien, pieneni ero yhteen lyöntiin. Neljännentoista reiän jälkeen Jimenez toi itsensä tasoihin, mutta sen jälkeen Mickelson karkasi voittaen lopulta kahden lyönnin erolla.

Päivän erikoisin kentällä nähtiin kun Mickelsonin draivi karkasi kuudennellatoista vasemmalle väylän sivuun. Pallo makasi metsän reunalla havunneulasten ja käpyjen seassa, mutta Mickelson ei tästä hätkähtänyt vaan siirsi muutamat kävyt ja kepit pois tieltään. Muutamaa hetkeä myöhemmin pallo kuitenkin liikahti ja pelaaja joutui kutsumaan tuomarin paikalle.

Hetken tiedustelun jälkeen kisaa johtanut Mickelson selvisi ilman rangaistusta, kun tuomari katsoi pallon liikkuneen yli minuutti sen jälkeen, kun Mickelson oli liikuttanut mitään pallon läheisyydestä.

Mickelsonista tuli voittonsa jälkeen vasta neljäs pelaaja, joka on pystynyt samana kalenterivuonna voittamaan sekä PGA Tourilla että Champions Tourilla. Edelliset voittonsa ”senioritourilla” hän otti elo- ja lokakuussa 2020. Toukokuussa Mickelson voitti major-turnauksen, PGA Championshipin.

Voiton myötä hänestä tuli myös ensimmäine pelaaja sitten Fred Couplesin, joka on  pystynyt voittamaan kolme neljästä ensimmäisestä pelaamastaan Champions Tourin kisasta.

Artikkelia päivitetty 16.26. Mickelson johti kahdella lyönnillä ennen neljännen kierroksen alkua.

Lue seuraavaksi: Hattua päästä – Mickelson aloitti neljännen vuosikymmenensä PGA Tourilla

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)