Hattua päästä – Mickelson aloitti neljännen vuosikymmenensä PGA Tourilla - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Hattua päästä – Mickelson aloitti neljännen vuosikymmenensä PGA Tourilla

Phil Mickelson pelasi Fortinet Championshipin ensimmäisellä kierroksella tuloksen 70. Kuva: Getty Images

USA:n kapteeni Steve Stricker teki täysin oikean ratkaisun jättäessään ikonin pois Ryder Cup -joukkueesta.

Olisi vaikeata kuvitella PGA Touria ilman Phil Mickelsonia, onhan hän kuulunut kiertueen vakiokalustoon 90-luvun alkupuolelta lähtien. Vasurin kannattajien ei tarvitse olla huolissaan uran jatkumisesta ainakaan vielä seuraavaan syksyyn, sillä hän aloitti torstaina jo 31. kautensa ”jenkkitourilla”.

Mickelson pelasi kauden 2021–2022 käynnistäneen Fortinet Championshipin ensimmäisenä päivänä tuloksen 70 (-2). Varsin kelvollinen tulos, jolla irtoaa 18 reiän jälkeen jaettu 41. sija. Eroa kärjessä olevaan Chez Reavieen (65) on viisi lyöntiä.

Itse kierros oli pienoiskoossa juuri sitä mitä Mickelsonilta, 51, on totuttu hänen urallaan näkemään: toisinaan ilmiömäisiä suorituksia, välissä keskinkertaista ja ääripäässä yllättäviä kömmähdyksiä. Lopputulemana jotain niin viihdyttävää golfia, jota hän on yhtenä harvoista aina osannut lajin terävimmässä kärjessä tarjoilla.

Kaksi alle -kierros olisi hyvinkin voinut olla lähempänä 65:tta. Silverado Resortin kympiltä startannut Mickelson osui ensimmäisellä ysillä jokaiseen viheriöön ja teki kolme birdieä. Takaysin toisella tuli kolmen putin griini ja heti seuraavalla upposi kuusimetrinen par-putti.

Draivit eivät kuitenkaan totelleet toivotulla tavalla. Hän luuli lyöneensä kaksi palloa pelialueen rajojen ulkopuolelle, mutta molemmat olivat sisällä.

”Kadotin tarkkuuteni. Etuysillä osuin hyvin väylille ja saatoin pelata hyökkäävästi. Lopussa oli hyvä tilaisuus tehdä vielä muutama birdie, mutta jouduin tyytymään -2:een. Ihan hyvä päivä kuitenkin”, Mickelson sanoi.

Andrew Getsonin valmennettava kertoi, että hänen avauksensa ovat kiertäneet liikaa vasemmalta oikealle, ja että hän on parhaillaan työstämässä asiaa.

”Sitä on hieman erilaista korjata. Löin paljon hyviäkin lyöntejä. Mutta kun laitan vähän enemmän vauhtia, kaikki tekijät svingissä eivät ole synkronissa. ’Vakionopeudensäätimellä’ sujuu paremmin.”

Sekin on tyypillistä Mickelsonia. Aina on jonkinlaista justeerausta meneillään, oli kysymys sitten swingistä, välineistä tai kropasta. Ensimmäisellä kierroksella hän lukitsi putterinsa jumbogripin oikeata käsivarttaan vasten. Ei kuitenkaan ensimmäisen kerran, sillä samaa hän kokeili kesällä pelatussa Memphisin WGC-turnauksessa.

Joidenkin mielestä joukkue olisi tarvinnut Mickelsonin kaltaista konkaria juonimaan Euroopan kaatoa, mutta hänen valintansa olisi ollut oikeusmurha.

Puttipelikin noudatti Mickelsonin tyypillistä isoa kaavaa: joukkoon mahtui muutama hyvä par-pelastus, jokunen läheltä missattu birdie ja vastapainoksi pari onnistumista pitkältä etäisyydeltä.

”Leftyn” seuraava kilpailu pääkiertueella on vielä arvoitus. Hän ei välttämättä pelaa PGA Tourilla tämän viikon jälkeen ennen ensi vuotta, mutta osallistuu ainakin lokakuussa Floridassa yli 50-vuotiaiden, PGA Tour Champions -kiertueen turnaukseen.

Ensi viikolla pelattavassa Ryder Cupissa Mickelson ei esiinny kentällä ensimmäisen kerran sitten vuoden 1995, jolloin hän debytoi haasteottelussa. Joidenkin mielestä joukkue olisi tarvinnut Mickelsonin kaltaista konkaria juonimaan Euroopan kaatoa, mutta hänen valintansa olisi ollut oikeusmurha.

Siitäkin huolimatta, että hän onnistui voittamaan keväällä PGA Championshipin kaikkien aikojen vanhimpana major-tittelistinä – ja tekemään kiertueen ennätyksen hurjalla 30 vuoden toleranssilla ensimmäisen ja viimeisemmän voittonsa välillä.

Se oli yhdeksän kertaa karsiutuneen Mickelsonin kauden ainoa top 10 -sijoitus, eikä Steve Strickerillä ollut riittävän pätevää syytä hänen nimittämiseensä pelaavaan kokoonpanoon.

Mickelson nähdään joka tapauksessa 43. Ryder Cupissa, sillä hän on Whistling Straitsilla yksi USA:n joukkueen viidestä apulaiskapteeneista.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)