Kapteeni ja kuopus lyömätön yhdistelmä Hero Cupissa – kaksinpelien alla kaikki vielä avoinna - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Kapteeni ja kuopus lyömätön yhdistelmä Hero Cupissa – kaksinpelien alla kaikki vielä avoinna

Manner-Eurooppa johtaa Abu Dhabin haasteottelua lukemin 8,5–6,5. Francesco Molinari ja Nicolai Højgaard ovat olleet ahkerasti mukana pistetalkoissa. Kuva: Getty Images

Iso-Britannia ja Irlanti sekoitti enemmänkin pakkaansa lauantaina, mutta jäi yhden pisteen lisää vastustajastaan.

Manner-Eurooppa kasvatti johtoaan Abu Dhabissa meneillään olevassa Hero Cupissa. Lauantaina haasteottelussa oli vuorossa aamu- ja iltapäivän foursome-ottelut, jotka menivät Manner-Euroopalle pistein 5,5–4,5. Näin Ison-Britannian ja Irlannin joukkue lähtee kahden pisteen takaa-ajoasemasta sunnuntain kaksinpeleihin.

Nuoruuden ja kokemuksen yhdistelmä on kantanut Hero Cupissa hedelmää, sillä Manner-Euroopan 40-vuotias kapteeni ja lähes puolet nuorempi Nicolai Højgaard, 21, eivät hävinneet kolmessa paripelisessiossa yhtään ottelua. Ainoan pistemenetyksensä kaksikko koki perjantain fourball-matsissa päädyttyään Ewen Fergusonin ja Richard Mansellin kanssa tasapeliin.

Samat parit kohtasivat uudelleen lauantai-iltapäivän foursomessa. Tasaista oli tälläkin kertaa, mutta Molinari ja Højgaard väänsivät 2/1-voiton.

Manner-Euroopan toisen syömähampaan on muodostanut kaksikko Victor Perez-Guido Migliozzi, jotka haalivat samanlaisen pistesaaliin kuin joukkuekaverinsa. Manner-Euroopan kolmas erottamaton kaksikko, Thomas Pieters-Alex Norén kokosi paripeleistä 1,5 pistettä joukkueen laariin.

Ison-Britannian ja Irlannin joukkue sekoitti lauantaina yhdistelmiään vastustajaansa enemmän, ja kapteeni Tommy Fleetwood, Tyrrell Hatton ja Shane Lowry pelasivat jokaisessa kamppailussa eri joukkuekaverin kanssa. GB&I säilytti ainoastaan parit Callum Shinkwin-Matt Wallace ja Ewen Ferguson-Richard Mansell erottamattomina.

Suurimman saaliin kokosivat Fleetwood, Jordan Smith ja Robert MacIntyre, jotka olivat voittamassa paripelisessioissa kahta pistettä joukkueelleen.

Ison-Britannian ja Irlannin joukkueesta Shane Lowryn ja Manner-Euroopan yhdistelmästä Adrian Meronkin pelaamat kaikki kolme ottelua ovat päättyneet tappioihin.

Toisin kuin Ryder Cupissa, Hero Cupissa joukkueiden kaikki kymmenen pelaajaa osallistuvat jokaiseen neljään sessioon. Sunnuntain singeleissä on jaossa kymmenen pistettä, ja voiton ottaa ensimmäisenä 13 pistettä saavuttanut joukkue.

Seve Trophyn ”raunioille” perustettu Hero Cup toimii eräänlaisena Ryder Cupin näyttökilpailuna. Team Europen kapteeni Luke Donald on paikalla seuraamassa kisatapahtumia keräten hyödyllistä informaatiota kummankin joukkueen pelaajista.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje