[14][27]
DP World Tour - Kilpagolf

Lauantaina loistanut Mikko Korhonen nosti tuntuvasti osakkeitaan vuoden avauskilpailussa

Mikko Korhonen kuului lauantain onnistujiin Abu Dhabissa. Kuva: Getty Images

Päivän eliittiä ollut Korhonen on jälleen hyvää vauhtia matkalla Abu Dhabin turnauksen parhaaksi suomalaiseksi.

Mikko Korhonen (-2) oli loistovireessä Arabiemiraateissa lauantaina jatkuneessa DP World Tourin kilpailussa. Hän pelasi Abu Dhabi HSBC Championshipin kolmannella kierroksella tuloksen 68, ja nousi top 50:n ulkopuolelta jaetulle 28. sijalle.

Korhonen jatkoi lukuisten muiden pelaajien tavoin toista kierrostaan lauantaiaamuna Yas Links -kentällä. Korhonen oli tuossa vaiheessa karsintarajan alapuolella, ja pelien jatkumiseksi hänen oli selvitettävä neljä viimeistä reikää yksi alle -tahdissa.

Hän ei jättänyt mitään sattuman varaan, sillä toisen kierroksen loppusuora käsitti kaksi birdieä ja kaksi paria.

Peli jatkui mallikkaasti myös kolmannella kierroksella, jossa hän teki viisi birdieä ja vain yhden bogin. Näin yhteensä 22 reiän saldoksi tuli mainio -6.

”Aika paljon eilistä parempi päivä tänään. Eilinen tuuli oli vaan liian kova. Tänään oli parempaa lyömistä ja puttaamista. Diesel lämpenee hitaasti muutenkin ja menee hetki, kun taas tottuu tähän rasitukseen. Oli mukava saada vähän onnistumisia tänään”, Korhonen kertoi.

Helsinkiläinen oli päivän ehdotonta parhaimmistoa, sillä vain kuudella pelaajalla oli lyönnin verran kovempi tulos. Yksi heistä oli Rory McIlroy, joka pelaa Korhosen kanssa sunnuntain kierroksella.

Korhonen oli viime vuoden, vielä Abu Dhabi Golf Clubilla pelatun kilpailun paras suomalainen 15. sijallaan, ja samoin näyttäisi käyvän nytkin. Toinen jatkokierroksille yltänyt suomalaispelaaja, Sami Välimäki ei ollut lauantaina parhaimmallaan, ja joutui tyytymään tulokseen 76.

Kun toisella kierroksella lopulta vain kolme kilpailijaa pelasi ankarissa olosuhteissa kuutosella alkavan tuloksen, oli heitä lauantain tasaantuneessa säässä jo 21.

Välimäki (+4) sai kierrokselleen mahdollisimman huonon alun bogin ja triplabogin myötä. Virheitä riitti jatkossakin, vaikka korttiin kirjattiin myös kaksi birdieä ja par-nelosella, 16. reiällä 170 metristä uponnut hieno eagle.

”Pari tosi huonoa lyöntiä ja kylmä putteri. Muuten ihan ok peliä”, sijaa 68 jakava Välimäki tiivisti päivän suorituksen.

Kalle Samooja karsiutui yhdellä ja Tapio Pulkkanen neljällä lyönnillä.

ET:n Rolex Series -kilpailun kärjessä jatkaa alusta asti – ja ensimmäisenä päivänä kenttäennätyksen tehnyt – paalulla ollut Scott Jamieson (-11). Kahden vuoden takainen Open-voittaja Shane Lowry ja Thomas Pieters (-10) nousivat lyönnin päähän skotlantilaisesta. Tämä kolmikko myös muodostaa sunnuntain viimeisen peliryhymän.

Kauden suurimpiin turnauksiin kuuluvan Abu Dhabi HSBC Championshipin palkintopotissa on kahdeksan miljoonaa dollaria eli reilut seitsemän miljoonaa euroa. Viitisentoista pelaajaa tulee kuittamaan sunnuntaina kuusinumeroisen summan palkintorahaa.