7.7.–14.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Korhonen avaa kautensa Abu Dhabissa – Kisavire löytyi suomalaisten yhteiseltä treenileiriltä

Nyt starttaa ET-kausi toden teolla, kun rahakkaassa Abu Dhabi Championshipissä nähdään mukana peräti neljä suomalaista.

Suomen golfin ykkösketju on hionut kisakuntoa kauteen 2020 Dubaissa Timo Rauhalan komennossa. Tapio Pulkkanen ja Sami Välimäki avasivat jo kautensa Etelä-Afrikassa, Mikko Korhonen ja Kalle Samooja astuvat estradille huomenna torstaina Abu Dhabissa. Myös Tapio Pulkkanen on mukana kilpailussa, mutta Välimäkeä kentällä ei nähdä.

Haaste on heti kova, sillä Abu Dhabi Championship on palkintoarvoltaan seitsemän miljoonan dollarin arvoinen Rolex Seriesiin kuuluva koitos, johon osallistuu pääosa kiertueen parhaimmistosta. Mukana on myös maailmanlistan ykkönen, Yhdysvaltojen Brooks Koepka.

Mustana hevosena kisassa nähdään Roope Kakko, joka nappasi paikan kilpailuun karsintakisan kautta. Myös Kakko osallistui Dubain harjoitusleirille.

”Leiri oli ihan onnistunut. Keskityimme harjoittelussa lähinnä ihan perusjuttuihin. Tavoite oli ottaakin aika rauhassa, eikä lähteä ylitreenaamaan heti, kun alla on kuitenkin kuutisen viikkoa kisataukoa. Siinä saa paikat helposti aika kipeiksi, hyvin onnistui sekin, paikat eivät ole hellinä”, Mikko Korhonen kertoi.

Korhonen on pelannut Abu Dhabin ET-kisan useasti ja paras sijoitus on 2018 vuoden 22. sija. Hän lähtee kuitenkin kaudenavaukseen maltillisesti ja varoo asettamasta itselleen liian suuria paineita.

”Hyvä kisa heti alkuun ja hyvällä mielellä palaan kehiin. Odotuksia ei tietenkään tässä vaiheessa juuri ole, kokonaisuus ja hyvä asenne ovat pääasia.”

Suomen ykköspelaaja sijoittui kahdella viime kaudella Euroopan kiertueen pistelistalla 50 parhaan joukkoon voitettuaan molemmilla kausilla yhden kilpailun. Sinne hän tähtää myös alkavalla kaudella. Vahva alkukausi avaisi paikkoja major-kilpailuihin ja kirsikkana kakun päällä odottaa Tokin olympiaturnaus elokuussa.

”Ehkä ne majorit ovat sellainen tavoite tälle kaudelle, jos pari pääsisi pelaamaan. Ja kauden lopuksi olisi hyvä saada maailmanlistasijoitus sinne sadan kohdille, mielellään vähän alle. Sillä pääsisi helpommin mukaan majoreihin taas seuraavalla kaudella”, Korhonen pohti.

Suomalaisten tiiajat torstaina Abu Dhabi Championshipissä Suomen aikaa:

Kalle Samooja 5.40
Tapio Pulkkanen 10.15 (tii 10)
Roope Kakko 10.55
Mikko Korhonen 11.05 (tii 10)

Lue seuraavaksi: Roope Kakko karsinnoista Abu Dhabin ET-kilpailuun – Heikki Kovalainen caddieksi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje