11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kaikkien aikojen kimppakämppä

Tuomas Nukari, Santeri Lehesmaa, Jesse Waaralinna ja Tuure Lahti muuttivat saman katon alle Espooseen. Kuva: Juha Hakulinen

Tuoreet ammattilaisgolfarit löivät hynttyyt yhteen ja muuttivat upeaan kattohuoneistoon.

Voi pojat, mikä kämppä! Hullusta päähänpistosta lähtenyt idea muuttaa yhteen on konkretisoitunut nopeammin kuin Tuure Lahti, Jesse Waaralinna, Santeri Lehesmaa ja Tuomas Nukari uskalsivat haaveillakaan. Nuoret miehet muuttivat yhdessä Espoon Kivenlahteen, hulppeaan kattohuoneistoon, josta avautuvat upeat merinäköalat.

Idea neljän ammattilaisgolfarin kommuunista lähti liikkeelle kuin varkain. Padelpelien jälkeinen lounastuokio sai melkoisen lisäkierteen, kun Lahti, Waaralinna ja Lehesmaa alkoivat jutella asuinkuvioistaan.

”Meillä kaikilla oli asumisen kanssa vähän kysymysmerkkejä. Juttelimme siitä, mihin Espoon alueelle seuraavaksi muuttaisimme. Samalla Tuure kaivoi puhelimen esiin, löysi tällaisen 150-neliöisen kattohuoneiston kahdella terassilla ja ehdotti, että muuttaisimme tänne”, Lehesmaa naureskelee.

Asiat etenivät nopeasti, ja kun vielä Tuomas Nukarikin saatiin puhuttua mukaan, nelikko laittoi vuokrahakemuksen vetämään. Nyt Espoon kattojen yläpuolella asuu kirkasta tulevaisuutta ammattilaiskentillä tavoitteleva nelikko.

En ole länsimetron aikaan asunut Espoossa.

Lehesmaa opiskeli neljä vuotta Arizonan yliopistossa, ja on nyt kotiutunut takaisin Suomeen. Hänelle uuden asuinpaikan mukana tulee kokonaan uusi liikkumismuotokin mahdolliseksi.

”En ole länsimetron aikaan asunut Espoossa”, Lehesmaa toteaa.

Yhteen muuttanut porukka on tuntenut toisensa jo vuosia. Heitä yhdistää Selänne & Piltz Golf Academy, jossa kaikki harjoittelevat. Kaveruus on vuosien varrella tiivistynyt, ja nyt he ottavat ison loikan kohti suurta tuntematonta muuttamalla saman katon alle.

Pelkän golfkaveruuden varaan he eivät uutta asuinkuvioitaan kuitenkaan rakenna.

”Porukan pitää olla just eikä melkein, muuten tämä ei toimi”, sanoo Santeri Lehesmaa. ”Olemme sopivasti erilaisia, mutta viihdymme silti todella hyvin kimpassa. Ja täällä on niin paljon neliöitä, että omaakin tilaa riittää jokaiselle.”

150 asuinneliön lisäksi kaksi terassia lisäävät käytössä olevaa tilaa todella paljon. Terassilla on mukava istuskella vaikka aamukahvilla, Lahti tunnelmoi.

Huutokaupassa suurimman makuuhuoneen itselleen huutanut Lahti on porukan ideanikkari. Hänellä on oma YouTube-kanava, ja lisää ideoita sisällöntuotantoon kumpuaa jatkuvasti.

”Nykygolfarille sisällön tekeminen sosiaaliseen mediaan on tärkeää. Tästä porukasta saa apua siihenkin. Meillä on yksi ylimääräinen huone, johon olemme miettineet podcast-studiota”, Lahti paljastaa.

Mikkelistä pääkaupunkiseudulle muuttanut Lahti on aktiviinen sosiaalisen median kaikilla alustoilla. YouTuben kautta pääsee kurkistamaan kilpagolfarin arkeen varsin monipuolisesti. Videot ovat laadukkaasti tehtyjä, ja tulevaisuudessa niissä pääsee varmasti seuraamaan myös kimppakämpän kulissien taakse.

Olen ajanut moottoritietä treeneihin Espooseen ihan riittävästi.

Heinäkuussa kolmekymppisiään viettävä Nukari on porukan konkari. Lyöntipelin Suomen mestaruuden kesällä 2022 voittanut peluri asui aiemmin omakotitalossa Hämeenlinnassa. Kun hänelle tarjottiin asumiskuviota, joka tulee eteen vain kerran elämässä, hän ei halunnut jäädä siitä paitsi.

”Olen ajanut moottoritietä treeneihin Espooseen ihan riittävästi. Nyt kaikki on vieressä. Pelikavereita ja treeniseuraa löytyy varmasti.”

Tuomas Nukari on viihtynyt loistavasti uudessa kodissaan. Kuva: Tuure Lahti

Hulppean asunnon vuokra on luonnollisesti korkea, mutta yksiöstä kimppakämppään muuttaneen Waaralinnan asuinkustannukset putosivat muuton myötä.

”Tämä on pelkkää säästöä”, hän toteaa.

Neljän sinkkumiehen asunnossa on myös mietitty mahdollisten tyttöystäväkandidaattien ilmestymistä kuvioihin. Vaikka tilaa on paljon, ei asuntoon ole silti enempää ihmisiä muuttamassa.

”Onhan niillä omat asunnot, mihin voi mennä”, Nukari nauraa.

Mitään loppuelämän asuinmuotoa tästä ei ole kenellekään tulossa, mutta ammattilaiset kokevat, että juuri tällä hetkellä järjestely on heille golfin kannalta paras mahdollinen. Samanhenkisessä porukassa on helppo elää ammattilaisgolfarin arkea niin ylä- kuin alamäissäkin.

Vaikka elämää kimppakämpässä on takana vasta vähän aikaa, porukalla on yhteisiä reissuja takana jo useita. Niistä saadut hyvät kokemukset toimivat Lehesmaalle valmistautumisena yhteen muuttamiselle.

”Ammattilaisgolf on yksinäistä puuhaa, mutta näen, että tämä voi olla meille vahvuus, kun pääsemme täällä perkaamaan ajatuksiamme ja sparraamaan toisiamme. Tämä on vähän kuin pidempi pelireissu, jossa asumme saman katon alla ja saamme toisistamme tukea.”

Toisin kuin kimppakämpissä joskus tehdään, tässä kommuunissa ei eletä kuin pellossa. Asuntoon on laadittu järjestyssäännöt.

”Täällä pätee Marinkallion perustuslaki, ja sen pohjalta on sakkokassa”, nelikko linjaa yhteen ääneen.

”Olemme kaikki tolkun miehiä. Keittiö pitää olla seuraavalle siistinä, kun kokkaukset ovat ohi. Myös siivousasiat hoidetaan kimpassa kuntoon”, linjaa Lehesmaa.

Lue seuraavaksi: Santeri Lehesmaan vieraana aavikolla – University of Arizona tarjoaa huikeat puitteet kehittymiselle

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje