14.–21.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Roope Kakko karsinnoista Abu Dhabin ET-kilpailuun – Heikki Kovalainen caddieksi

Vain voittaja kuittasi paikan rahakkaaseen ET-kisaan. Toisen sijan jakanut Linus Väisänen jäi Kakosta lyönnin päähän.

Sunnuntaina Saadiyat-kentällä käytyyn karsintakilpailuun starttasi yhtensä 40 pelaajaa. Yhden kierroksen mittaisen autoilla pelatun kilpailun voittajalle oli luvassa paikka Rolex -sarjaan kuuluvaan Abu Dhabin European Tour -kilpailuun.

Viimeisen reiän bogista huolimatta Roope Kakko kuittasi voiton lyönnin marginaalilla ennen toista suomalaista Linus Väisästä ja englannin Matthew Jordania, joka sijoittui viime vuoden Challenge Tourin rankingissa yhdeksänneksi.

”Kaksi alle pelasin ja se oli olosuhteisiin nähden tosi hyvä tulos, koska ei täällä ollut kuin kolme pelaajaa alle parin. 17:llä tein hienon birkun ottamalla riskin ja lyömällä driveä aika pieneen aukkoon. Mietin, että varmisteltu lyönti väyläbunkkerin eteen olisi jättänyt liikaa riskiä kakkoslyöntiin. Tosin, kuittasin sitten hienon birkun viimeisen reiän bogilla 60 metristä. Onneksi se ei jäänyt siitä kiinni kuitenkaan”, Kakko kertoi.

Onhan se kiva päästä katsomaan köysien sisäpuolelta sitä upeaa nurmipintaa rangella ja kuinka paljon kovempia ne pelaajat sitten ovatkaan?

”Kovassa tuulessa pelattu kilpailu oli selviytymistaistelua etenkin vastatuuleen pelattujen viimeisen kuuden väylän osalta. Olin 12:n jälkeen viisi alle, mutta tiesin, että loppu tulee olemaan aika haastavaa. Pelin jälkeen yksi tuttu kaveri kertoi olleensa neljä alle samassa kohtaa ja päätyi kolme yli tulokseen”, hän jatkoi.

Ensi viikon kilpailuun Kakko lähtee ilman suurempia tavoitteita. Kisa on kokeneelle pelaajalle uran ensimmäinen Rolex Seriesin kisa.

”Tässä on niin vähän peliä alla, että mihin se kunto riittää neljän kierroksen kisassa? Päätavoite on edelleen Challenge Tourilla ja pyrin kehittämään peliä, että sitä kautta olen valmis siirtymään isompiin kilpailuihin. Se pitää kyllä todeta, että onhan se kiva päästä katsomaan köysien sisäpuolelta sitä upeaa nurmipintaa rangella ja kuinka paljon kovempia ne pelaajat sitten ovatkaan?” Kakko toteaa arvoituksellisesti.

Kakko hioi muutamaan muun suomalaisen kanssa pelivirettä kohdilleen Dubaissa, josta oli lyhyt matka siirtyä Abu Dhabiin karsintoihin.

”Tämä oli kiva päätös leiriviikolle. Kuusi päivää on treenattu ja pelattu ja nyt seitsemäntenä päivänä sain tällaisen bonuksen. Olenhan minä näitä maanantaikarsintoja kiertänyt Amerikassa jo monta kertaa. Tosi kiva, että yritys viimein palkittiin. Kai se on totta, kun sanotaan, ettei pidä antaa periksi.”

Golfiin hurahtanut entinen F1-kuski Heikki Kovalainen tulee toimimaan kisassa Kakon caddiena. Myös yöpymiset hoituvat Kovalaisen kortteerissa.

Suurin murhe Kakolla on vaatteiden vähyys. Mukana oli vain yksi lämpimämpi paita, ja sekin katosi reissussa, eikä pelihousujakaan ole enää puhtaina.

”Ilonen voisi ehkä tuoda lisää vaatteita tullessaan. Sehän on managereiden työtä!” hän pohti.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje