11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Ilosen pitää saada putteri kuumaksi

Mikko Ilonen on Australian avauskierroksen jälkeen tuloksessa viisi yli. Jatkoon pääsy edellyttää kuutosella alkavaa kierrosta huomenna perjantaina. Kuva Getty Images

European Tourin pelaajat siirtyivät tiukan aikataulun puitteissa Portugalista Australian Perthiin ISPS Handa Perth Internationalin kilpailuun. Mikko Ilonen ei ehtinyt pelata harjoituskierrosta, mutta kiersi kentän kävellen.

Ensimmäisten joukossa baanalle lähtenyt suomalainen ei päässyt sinuiksi Lake Karrinyupin upean kentän viheriöiden kanssa. Tuloksena oli +5 ja sijoitus on avauspäivän jälkeen reilusti cut-rajan huonommalla puolella.

”Aloitin lupaavasti upottamalla ensimmäisellä viheriöllä kolmen metrin birdieputin. Sen jälkeen seuraava upotukseni tulikin vasta harkkagriinillä kiekan jälkeen”, toteaa Ilonen, jolle kertyi tilastojen mukaan 35 puttia.

Erityisesti kierroksen lopussa reiät 15-18 tuottivat ongelmia, tuloksena kolme bogeyta.

”Kruununa puttikurjuudelle otin 15. viheriöllä (par-5) neljä puttia.”

Ilonen osui väyliin (9/14) ja viheriöille (GIR 11) kohtuullisesti.

”Lake Karrinyupin kenttä on todella upea. Täällä on vaan aika monta avausta, jotka eivät millään osu silmääni. Huomiseksi pitää tietty saada parempi tuntuma myös viheriöihin”, totesi Mikko, joka lähti iltapäiväksi tutustumaan Perthiin.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen kisan kärjestä löytyvät yllätysnimet: Australian Michael Hendry ja Espanjan Alejandro Canizares tuloksella 65 (-7). Mikko Ilosen ero parivaljakkoon on 12 lyöntiä.

Jonkinlaista kotikenttäetua Australian pelaajat nauttivat, sillä päivän jälkeen 11 parhaan joukossa on kuusi aussipelaajaa.

Jatkoonpääsy edellyttää huomenna Iloselta kuutosella alkavaa tulosta.

”Tuuli vaikeuttaa tuloksen tekemistä tänään iltapäivällä ja se lienee tilanne myös huomenna”, arvioi Ilonen.

Paul Casey tekee paluuta

Paul Caseyn paluu parrasvaloihin on ollut tuskallisen hidasta viime talvisen lumilautaonnettomuuden jälkeen. 18 kuukautta sitten mies oli maailmanlistalla kymmenen parhaan joukossa, nyt sijalla 163.

Paul Caseylla olisi ollut mahdollisuudet paljon parempaakin tulokseen, mutta lämmön ja tuulen kovittamilla viheriöillä putteri jäätyi takaysillä. Kuva Getty Images

Paul Caseylla olisi ollut mahdollisuudet paljon parempaakin tulokseen, mutta lämmön ja tuulen kovittamilla viheriöillä putteri jäätyi takaysillä. Kuva Getty Images

Nyt peli alkaa kuitenkin kulkea. Viime viikolla hän oli Etelä-Koreassa kolmas ja Australian ensimmäisen kierroksen jälkeen tuloksella 67 neljäs.

”Oikeastaan olen varsin tyytyväinen tulokseeni, sillä mielestäni iltapäivällä olosuhteet olivat vaativammat kuin aamun pelaajilla. Ja huomenna pääsen kentälle aamuvuorossa”, totesi Casey, joka jaksoi kiitellä kannustavaa aussiyleisöä.

Kisan ennakkoon suurimmat tähdet Charl Schwartzel, Jason Dufner ja Edoardo Molinari pelasivat kaikki -1 ja sijoitus on T29. PGA-pelaaja Bo Van Pelt oli lyönnin edellä mainittua kolmikkoa parempi.

Kisan Live Scoringia voi seurata osoitteesta täältä.

Jari Jokinen

Päivitetty klo 14.10

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)