28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista

28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Ilosella ohitusvaihde päällä Kingsbarnsissa

Mikko Ilonen lennättelee loppuviikosta ruohoa St.Adrewsin Old Coursella, jossa hän pelasi Openin jo heinäkuussa 2000 © Getty Images

MIkko

MIkko Ilonen haluaa sunnuntaina revanssin St.Andrewsin Old Coursesta &copy Getty Images

Mikko Ilonen (72-71-66) nousi European Tourin kilpailussa Skotlannissa ennen päätöspäivää jo 33:ksi.

Launtain kierros Kingsbarnsin kentällä tuotti tuloksen 66, vain kolme samaa kiertänyttä pelaajaa selvisi lyöntiä vähemmällä kolmannesta kierroksestaan

Ilosen odotettu kiri alkoi kolmannelta väylältä, jossa hän teki eaglen. Ilonen pelasi kahdeksan reiän jakson kuusi alle, tehden lopussa taas seitsemän paria putkeen.

”Tämä kierros meni ilman virhemerkintöjä, vaikka takaysin par-viitosilla en onnistunut birkkuja tekemään hyvistä kenttälyönneistä huolimatta. Vastaavasti tein kolme hienoa sandsavea , ne pitivät momentumin pystyssä. Tuntui hyvältä selvitä cutista läpi ja päästä ottamaan sunnuntaina Old Coursen kentästä revanssi. Pelasin sen torstaina näet luvattoman vaisusti”, Ilonen kertoi.

Kisan kärjessä on hurjalla 20 alle tuloksella Etelä-Afrikan Branden Grace. Kymmenenteen tilaan Ilosella on matkaa neljä lyöntiä.

Tämänhetkinen sijoitus tuottaisi Iloselle noin 28-29.000 euroa. Sunnuntaina Ilonen kiertää St.Andrewsia yhdessä Mathias Grönbergin ja ja Robert Rockin kanssa. Tulevalla viikolla ohjelmassa on Portugal Masters, josta Ilonen matkaa Australian osakilpailuun. Mikäli isoja menestyksiä ei loppusyksystä tule, kausi päättyy marraskuun lopulla Etelä-Afrikan avoimiin.

2.pv Mikko Ilonen (72-71) nousi 19 sijaa 89:ksi Dunhill Links Championshipin toisena päivänä. Suorituksen arvoa nostaa se, että hän pelasi toisen päivän tuloksensa kolmesta kentästä vaikeimmalla, Carnoustiessa, joka isännöi Openia viimeksi vuosina 1999 ja 2008. Ilonen aloitti bogeylla, teki pitkän pötkön pareja, kunnes sai sisääntulossa kaksi birdietä aikaan. ”Peli oli melkoista taistelua. En lyönyt mitenkään erikoisesti, sain paareja rutistettua kierroksen puolivälissä. Birkkuja ei kohdallani ole näkynyt, vaikka niitä tarjotaan tehtäväksi tässä loistavassa kelissä. Toivottavasti niitä tulee viikonlopun aikana. Kolmantena päivänä pitää kaasuttaa, jotta pääsisi viimeiselle. Täällä on varsin upea keli treenaamisenkin”, Ilonen summasi päivänsä. Lauantaina hän pelaa Kingsbarnsissa, jolla varsinkin torstaina tehtiin hurjia tuloksia. Branden Grace paransi tuolloin kenttäennätyksen lukuihin 60. Kolmen kierroksen jälkeen 65 parasta ja saman tuloksen omaavat pääsevät sunnuntain kierrokselle St.Andrewsiin. Kahden kierroksen jälkeen hän on kaksi lyöntiä cut-rajan takana. Kärjessä on edelleen viiden lyönnin karkumatkalla oleva Branden Grace hurjalla tuloksella -17. Ilonen on häntä 16 lyöntiä jäljessä. Kahdeksanteen sijaan Ilosella on matkaa kahdeksan lyöntiä.

1.pv

Mikko Ilonen pelasi maailman kuuluisimman kentän, St.Andrews Old Coursen torstaina tulokseen 72 (par). Kierroksen aikana hän teki kaksi birdietä ja kaksi bogeyta. 168:n pelaajan kisassa sijoitus on 108:s.

Branden

Branden Gracesta tuli ET:lla 14:s pelaaja joka on yltänyt tulokseen 60 &copy Getty Images

Haasteelliseksi Iosen aseman tekee sekin, että St.Andrewsia kiersi torstaina 56 pelaajaa, näistä vain kuusi jäi Ilosen taakse. Tulostaso oli hurjaa, Kingsbarnsissa Branden Grace sai tuloksekseen 60 (-12), joka sivuaa ET:n ennätystä. Lee Westwoodin kenttäennätys parani kahdella lyönnillä. St. Andrewsissa paras tulos oli Victor Dubuissonin 62 (-10). St. Andrews oli avauspäivänä kolmesta kentästä helpoin. Ilonen pelaa perjantaina Carnoustiessa ja lauantaina Kingsbarnsissa.

’Päivä oli kärsimystä viheriöillä, ei uponnut. Toisaalta en päässyt niin lähelle lähestymisteni kanssa kuin olisi ollut kohtuullista. Pelaaminen oli silti hauskaa, löin tasaisen hyvin . Nyt tämä päivä pitää unohtaa ja katsoa eteen, siellä ne onnistumiset ovat’, Ilonen kiteytti päivänsä.

Ennakko:

Martin

Martin Kaymerilla (kesk.) on meneillään juhlaviikot. Seurana Medinah Country Clubilla Graeme McDowell ja Justin Rose &copy Getty Images

European Tourin kausi Euroopassa on loppusuoralla. Viikonlopun Skotlannin kisan jälkeen seuraavalla viikolla pelataan Portugal Masters, viimeiset seitsemän Tourin kisaa käydään Aasiassa, Australiassa, Lähi-Idässä ja Etelä-Afrikassa.

Torstaina käynnistyvä kilpailu on palkintosummaltaan yksi merkittävimmistä. Voittaja kuittaa 617.000 euroa. Pro-am muotoisena käytävässä kisassa on tavanomaista enemmän pelaajia mukana, tämän mahdollistaa se, että kolmen ensimmäisen päivän aikana kierretään vuorotellen St.Andrewsin Old Coursea, Carnoustien ja Kingsbarnsin kenttiä.

Eurooppalaiset pääsevät hurraamaan Ryder Cup-tähdistään kisan aiemmille voittajille Paul Lawrielle (2001), Martin Kaymerille (2008) sekä Peter Hansonille. Myös apulaiskapteenit Thomas Björn, Darren Clarke, Paul McGinley sekä Miguel-Angel Jimenez ovat mukana. Seitsikon vire saattaa raskaan viikonlopun ja juhlinnnan johdosta olla ainakin osittain kadoksissa.

Suosikkien listalle on helppo nostaa Etelä-Afrikan kolmikko Ernie Els, Charl Schwartzel ja Louis Oosthuizen, sekä USA:n Dustin Johnson, joka sijoittui kaikissa neljässä Fedex Cupin finaalikisassa kymmenen joukkoon, ollen myös Ryder Cupissa USA:n vahvimpia lenkkejä.

Ilosen rautamailoissa uudet varret

Mikko Ilonen viihtyy tunnetusti Links-kentillä, Alfred Dunhill Links Championshipissa hän on pelannut lähes aina kyetessään. Kahdella viimeisellä kerralla sijoitukset ovat olleet kivikovassa seurassa 26:s ja 29:s ( 2009 &2010). Toisella kerroista hän oli ennen kahta viimeistä reikää tukevasti kärkikymmenikössä, omaten jopa mahdollisuudet kolmen joukkoon. St.Andrewsin 18:lla Ilosen hyvältä käsissä tuntunut lähestyminen rautayhdeksiköllä kuitenkin leijaili viheriön yli lennossa, pomppien tien yli kuuluisan muurin viereen. Tästä tuloskorttiin kirjattiin kahdeksikko.

”Lähden hyvillä mielin tulevaan kisaan, vaikka maanantaina olinkin sairaana ja oksensin koko iltapäivän. St.Andrewsissa on aivan oma tunnelmansa.”, Ilonen viestitti keskiviikkona.

’Valmistautuminen meni alkuviikosta vähän mutkille. Sairastuin ja oksensin koko maanantai-iltapäivän. Nyt olo on hyvä ja tunnen olevani valmis menestymään’, Ilonen vakuuttaa. Menestysresepti on selkeä. ”Näillä kentillä pitää ampua avauslyöntejä rohkeasti jotta pääsee paikkoihin. Puteissa nopeudet on saatava kohdilleen, paljon tulee 2-5 metrisiä suorituksia, joita olen hionut”

Ilonen on uusinut kalustoaan. Alla on uudenkarheat Callawayn Razr-raudat.

”Ne ovat muuten samoilla spekseillä kuin vanhat, varret vaan ovat vaihtuneet . Edelliset olivat Rifle Project x6.5 flighted, uudet Rifle 7.0 , joka on vähän kevyempi kuin vanha”.

Ilonen pelaa myös Portugalissa, Australian Perthissa sekä Etelä-Afrikan mestaruuskisoissa. Paikka muihin ET:n kisoihin aukeaa vain voitolla, kauden päättävään Dubain kisaan ( rahalistan 60 parasta) saattaa riittää vähempikin tasaisen kova sijoittuminen kolmessa seuraavassa kisassa.

Ilosella on kasassa 201 000 euroa ja rahalistan 97. sija. Tällä hetkelllä 60. sijalla olevan pelaajan ansiot ovat 355 000, joten omien tulojen reilu kaksinkertaistaminen toisi paikan Dubaihin.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)