18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Ilonen tarvitsee isoja onnistumisia päästäkseen Dubain kisaan

Mikko Ilosen ansiot ET:lla koko uralla ovat pian kolme miljoonaa euroa.Kuva Sveitsin kisasta © Getty Images

Mikko

Mikko Ilonen tulee kuluvalla kaudella tienaamaan uransa toiseksi suurimmat ansiot Euroopan Tourilta. Rahaa on kasassa jo 366.000 euroa, edelle menee vain supervuosi 2007. Sijoittuminen rahalistalla sadan joukkoon neljännen kerran peräkkäin on sekin hatunnoston arvoinen suoritus.

Nousu rahalistalla 60:n joukkoon on yksi kauden päätavoitteista, viikonlopun jälkeen se on hieman aiempaa kauempana. Ennen kisaa eroa maagiseen sijaan oli 64.000 euroa, sunnuntai-iltana vastaava ero oli 74.000. Tämä johtuu siitä, että Ilosen paukautti pari pelaajaa niin isoilla shekeillä, että 60:n pelaajan ansiot ovat nyt 440.000 euroa.

Neljässä kisassa jotka Ilonen vielä varmuudella pääsee pelaamaan (Portugal, Valderrama, Singapore, Honkong) on rahaa jaossa noni 13 miljoonaa euroa, joten yksi iso sijoitus nyt tarvittaisiin. Pari pienempää voi ajaa saman asian. Edellisvuonna 60:s pelaaja oli ansainnut ennen Dubaita 547.000 euroa, kuluvalla kaudella raja jäänee alemmaksi. Tästä huolimatta Mikko tarvitsisi arviolta 150.000 euroa tai jopa enemmmän viimeisistä kisoistaan. Homma hoituisi kerralla esimerkiksi kolmostilalla Portugalista tai Valderramasta. Syksyllä 2009 Ilonen pelasi Portugalissa päätöskierroksen tulokseen 64 ja nousi 19:ksi.

Lee

Lee Westwood ei puolusta voittoaan Portugal Mastersissa. Hänen pitkään vihoitellut jalkansa äityi huonoon kuntoon jo Alfred Dunhill Links Championshipin avauspäivänä. Englantilainen kituutteli loppuun, mutta ei yltänyt kärjen tahtiin. Edellisen taukonsa hän piti elokuun alkupuolelta Ryder Cupiin asti saman vamman johdosta. Tiger Woods saa siis säilyttää johtopaikkansa WR:lla ainakin viikon pidempään.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje