28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Miesten EM-joukkuekilpailuiden avajaiset maanantaina Hämeenlinnassa

Lauri Ruuska, Linus Väisänen ja Erik Myllymäki ovat valmiita taistelemaan EM-menestyksestä. Kuva: Juha Hakulinen

Vanajanlinnassa pelattavien miesten EM-joukkuekilpailuiden avajaiset järjestetään maanantai-iltana Hämeenlinnan torilla.Maajoukkueen päävalmentaja Staffan Johansson on tyytyväinen Suomen valmisteluihin ennen kotikisoja. Hän uskoo joukkueen olevan valmis menestymään, kun kisojen lyöntipelivaihe alkaa tiistaina. Euroopan mestari on selvillä lauantaina reikäpeleinä pelattavien sijoituspelien jälkeen.

”Meillä oli onnistunut leiri viime viikolla. Maajoukkueen valmennuksessa vaikuttava Erkka Westerlund oli myös mukana luomassa hyvää joukkuehenkeä”, Johansson toteaa.

”Tämä viikko on ainutlaatuinen kaikille ja sen kokee vain kerran elämässään, joten tavoitteena on nauttia pelaamisesta. Kun pelaaja pystyy tekemään parhaan henkilökohtaisen suorituksen, on tulos hyvä myös koko joukkueen kannalta.”

Suomen joukkueessa Vanajanlinnassa ovat mukana Erik Myllymäki, Kristian Kulokorpi, Albert Eckhardt, Miki Kuronen, Linus Väisänen ja Lauri Ruuska.Miehiltä EM-mitalitili on vielä avaamatta ja tavoitteeksi on asetettu kaikki aikojen paras EM-menestys.

Naiset hakevat jatkoa viime vuoden menestykselle

Naisten maajoukkue saavutti viime vuonna kolmossijallaan maamme ensimmäisen aikuisten EM-mitalin, kunSuomi kukisti pronssiottelussa isäntämaa Englannin luvuin 4–3.TiistainaSlovenian Ljubljanassa käynnistyvässä kilpailussa naisten joukkueen tavoitteena on miesten tavoin pelata ensin kaksi päivää hyvää lyöntipeliä.

”Ensisijainen tavoite on päästä jatkoon lyöntipelivaiheesta ja sitä kautta saada mahdollisuus edetä mitalipeleihin”, naisten päävalmentaja Mikael Mustonen sanoo.

”Joukkueessa on todella hieno henki ja valmisteluleiri Vanajanlinnassa vain vahvisti sitä. Koska kisaviikko on pitkä ja pelin henki muuttuu reikäpeleissä, uskon että hyvästä joukkuehengestä on meille paljon apua ratkaisupeleissä.”

Tämänvuotinen EM-joukkuekilpailut järjestetään Ljubljana Golf & Country Clubilla 8.–12. heinäkuuta. Suomen joukkueessa pelaavat Matilda Castren, Oona Vartiainen, Emily Penttilä, Sanna Nuutinen, Marika Voss ja Karina Kukkonen.

Tytöt pelaavat Slovakiassa

Tyttöjen EM-joukkuekilpailu pelataan samaan aikaan Golf Resort Skalicassa Slovakiassa.Suomen joukkueessa pelaavat Anna Backman, Ellinoora Moisio, Nicola Fall, Linda Haara, Jenna Mäihäniemi ja Sandra Salonen. Tyttöjen maajoukkue valmistautui ennen kisoja Vierumäellä valmentaja Juha Skytän johdolla.

”Asetimme tavoitteeksi olla kolmen parhaan joukossa lyöntipelien jälkeen. Tämän jälkeen jokainen pelaaja lähtee pelaamaan parasta peliään reikäpeleissä”, Skyttä toteaa.

”Golfharjoitusten ja valmistautumisen ohella tytöt kävivät mm. keilaamassa. On hieno nähdä että joukkueessa on jo nyt loistava henki. Jokainen ymmärtää että kyse ei ole palkintomatkasta. Nyt on aika näyttää parasta osaamistaan.”

Lähde: SGL-tiedotus

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje