Matilda Castren lähti porteista erinomaisesti EM-kisoissa - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Matilda Castren lähti porteista erinomaisesti EM-kisoissa

Matilda Castrenin lähipeli ja putit toimivat hienosti EM-kisojen avauspäivänä Iltävallassa. Kuva GEPA pictures/ Andreas Pranter

Suomalaisnaiset Matilda Castren, Petra Salko, Karina Kukkonen ja Jenna Mäihäniemi starttasivat naisten EM-kilpailuun hyvin kaksijakoisesti Itävallan Murhofin kentällä. Jo ennakkoon suurimmat odotukset kohdistuivat Castreniin, joka on jaetulla neljännellä sijalla. Castrenin kierrostulos oli 68 (-4).

Castren sai kierrokselleen hyvän alun kahdella birkulla ja muutenkin peli oli hyvässä kuosissa. Kaikkiaan korttiin tuli seitsemän birkkua ja kolme bogia.

”Löin hyviä lähestymisiä erityisesti wedgeillä. Böödejä tuli paljon, joten putitkin upposivat tänään”, viestitti tyytyväinen Castren.

Espoolaisen henkilökohtainen valmentaja Petteri Nykky saapui kisapaikalle tiistaina ja myös hän oli suojattinsa peliin tyytyväinen.

”Matilda lähti porteista hienosti ulos. Lähipeli toi pari bogia, mutta muutoin stediä tekemistä ja paljon hyviä lyhyitä rautoja. Tämä oli kelpo lähtö kisalle”, viestitti Nykky.

Muiden suomalaisten panos ei ollut samaa tasoa kuin Castrenilla. Petra Salko on sijalla T68 (75/+3) ja Jenna Mäihäniemi (76/+4) löytyy 12 sijaa alempaa. Karina Kukkosen T140 (83/+11) peli oli keskiviikkona tuuliajolla.

Itävallassa on satanut alkuviikosta ja kenttä oli harjoituspäivinä vielä märkä.

”Kenttä pelasi kohtuumittaisena. Väylät olivat jo kuivuneet jonkin verran, mutta griinit olivat vielä vähän pehmeitä. Huomenna pitää peliin saada vielä lisää tarkkuutta erityisesti draivien ja pitkien rautojen kanssa”, suunnitteli Castren toisen kierroksen taktiikkaa.

Kilpailun kärjessä on Ranskan Agathe Laisne tuloksella 66/-7. Ranskatar teki heti etuysille kaksi eaglea ja rei´ille 10–12 tuli birkkuputki, jota seurasi bogi. Laisne on amatöörirankingin perusteella tiukka haastaja Castrenille: Matildan sijoitus on 127. ja Laisnen 129. Kisan kakkostilaa jakavat Intian Aditi Ashok ja Serbian Ana Belac. He aloittivat kisaurakkansa tuloksella 67.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)