- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista - Kilpagolf

Koepka lyttäsi live-haastattelut, McDowell joutui haastattelun takia aikatarkkailuun

Kierroksen aikana tehtävät haastattelut eivät ole aiheuttaneet pelaajille harmia ennen Saudien kisaa, mutta maailmanlistan ykkösen kanta asiaan on selvä.

Euroopan kiertueella on otettu tavaksi haastatella pelaajia kesken kierroksen. Haastatteluja tehdään ET:n kisalähetyksiin suorana tyypillisesti silloin, kun pelaaja on kävelemässä edelliseltä reiältä seuraavan tiipaikalle tai tiipaikalta kohti toista lyöntiä.

Perjantaina Saudi International -kisassa nähtiin erikoinen tilanne, kun Tim Barter haastatteli kärkikahinoihin noussutta Graeme McDowellia. Kaksikko jättäytyi muusta ryhmästä noin 50 metrin päähän saadakseen puhua rauhassa.

En tiedä mitään toista lajia, jossa tehdään haastatteluja kesken suorituksen.
Brooks Koepka

Haastattelu sotki ymmärrettävästi hieman McDowellin keskittymistä, jonka johdosta hän käytti hieman tavallista enemmän aikaa valmistautuessaan toiseen lyöntiinsä väylällä neljä (McDowellin 13:s). Viivästymisen johdosta kisan toimitsija ilmoitti pohjoisirlantilaiselle, että jatkossa häntä kellotettaisiin. Käytännössä odotettavissa siis olisi lyönnin rangaistus, mikäli McDowell jatkossakin ylittäisi aikarajan.

Euroopan kiertueella on kauden 2020 alusta noudatettu uutta sääntöä, joka sallii pelaajan käyttää lyöntiinsä aikaa 40 sekuntia. Ryhmän ensimmäisellä pelaajalla aikaa on 50 sekuntia. McDowell kokosi keskittymisensä hyvin ja teki reiällä birdien. Kasetti pysyi muutenkin hyvin kasassa, sillä G-Mac voitti lopulta kisan.

Graeme McDowell joutui kierroksen aikana antamansa haastattelun takia aikatarkkailuun. Kuva: Getty Images.

McDowell suhtautuu kierroksen aikana tehtäviin haastatteluihin lähtökohtaisesti positiivisesti, mutta jos niistä koituu pelaajalle ylimääräistä harmia, joka vaikuttaa keskittymiseen, hän saattaa hyvinkin harkita kahdesti seuraavan haastattelun antamista. Tapahtuma voi vaikuttaa myös kanssakilpailijoiden suhtautumiseen sinänsä ylimääräiseen häiriötekijään.

Tv-lähetyksiin live-haastattelut tuovat lisäarvoa, mutta konseptia on syytä hioa, jottei siitä koidu haittaa urheilijoille.

Maailmanlistaykkösen, Brooks Koepkan kanta asiaan sen sijaan on selkeä – hän ei kaipaa kierroksen aikana ylimääräisiä häiriöitä. Koepka osallistui Saudi Internationaliin, jossa oli 17:. Haastatteluja häneltä ei kuitenkaan kisan tuoksinassa hellinnyt.

”En tiedä mitään toista lajia, jossa tehdään haastatteluja kesken suorituksen… Koripallossa pelaajia haastatellaan puoliajalla, mutta tämä on ainoa laji, jossa pelaajia haastatellaan, kun he ovat vielä pelaamassa”, hän sanoi.

”Minä en tule sitä tekemään. En kerro siitä mitä juuri tapahtui, mitä edessä odottaa, millaisia vaikeita reikiä on tulossa. Keskityn yhteen lyöntiin kerrallaan ja siihen, missä palloni on”, Koepka paukutti.

Lue seuraavaksi: G-Mac palasi voittajaksi yli viiden vuoden jälkeen: ”Halusin näyttää lapsille, että isi on kova!”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)

 • golftintti says:

  En usko että haastattelut ovat katsojillekaan tärkeitä. Ihan hölmön hommaa häiritä pelaajien keskittymistä ja peliä turhilla kysymyksillä.

 • Hoylake says:

  Aina kun olen katsellut kisat jälkilähetyksenä niin olen ohittanut kyseiset haastattelut pikakelauksella. Ne ei kertakaikkiaan kiinnosta. Senkin aikaa voisivat näyttää pelitilanteita livenä. Kisan jälkeiset kommentit on toki ok.

 • C'mon Jason!!! says:

  Samoilla linjoilla edellisten kommentoijien kanssa, eikös kierroksen jälkeiset haastattelut riitä? Nuo haastattelut pitäisi suorastaan kieltää, tuo Koepkan kommentti on olennainen, ”Keskityn yhteen lyöntiin kerrallaan ja siihen, missä palloni on”, tämä on tärkeä osa golfin mentaali-strategiaa, ja on aika outoa että haastattelijat pääsevät kesken kierroksen häiritsemään pelaajien keskittymistä ja kysyvät menneitä ja tulevia kun pelaaja yrittää keskittyä nykyhetkeen!

 • sixties says:

  Nuo haastattelut kielivät siitä että TV-yhtiöt yrittävät keksiä jotain uutta kiinnostavaa pitkiin ja usein tylsiinkin lähetyksiin. Itse olen kohtuullisen kyllästynyt varsinkin viime aikojen rahakisoihin jossa pelataan usein alusta loppuun kolmen ryhmissä. Hidasta ja puuduttavaa. Mastersia odotellen.